Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street lager op onzekerheid steunpakket VS

Wall Street lager op onzekerheid steunpakket VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag in de min geëindigd. Beleggers maken zich zorgen om het uitblijven van een nieuw steunpakket vanuit de Amerikaanse overheid aan. De olieprijs zakte ondertussen flink uit angst dat de vraag de komende maanden relatief laag blijft vanwege een langzamere groei van de wereldeconomie dan eerder verwacht. Ook werd uitgekeken naar het debat tussen president Donald Trump en diens Democratische uitdager Joe Biden.

De Dow-Jonesindex leverde 0,5 procent in tot 27.452,66 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte ook 0,5 procent en kwam uit op een stand van 3335,47 punten. Techbeurs Nasdaq werd 0,3 punten lager gezet, op 11.085,25 punten.

Gesprekken tussen Democratische politici en president Trump over een steunpakket van 2,2 biljoen dollar leiden vooralsnog tot niets. Deze week wordt gezien als cruciaal om een akkoord te bereiken. Beleggers vrezen tegelijkertijd dat de economie zonder nieuw steunpakket flinke klappen kan krijgen nu het coronavirus weer om zich heen grijpt. Er zijn wereldwijd inmiddels 1 miljoen coronadoden gevallen.

Olieprijzen

De olieprijzen gingen ook flink omlaag door de angst voor een langzamer herstel. Dat zou betekenen dat de vraag naar olie langer op een relatief laag niveau blijft. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,9 procent minder op 39,00 dollar. Brentolie daalde 3,9 procent in prijs tot 40,78 dollar per vat. Oliereuzen ExxonMobil en Chevron daalden tot 2,9 procent.

Uber leverde 0,4 procent in. Het taxibedrijf zou azen op de aankoop van Free Now, de autodeeldienst van de Duitse autobouwers Daimler en BMW. Met de aankoop zou het bedrijf zijn marktaandeel in Europa en Latijns-Amerika flink vergroten.

LVMH

Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) spant een rechtszaak aan tegen de Amerikaanse juweliersketen Tiffany (min 0,2 procent) vanwege de mislukte overnamedeal ter waarde van meer dan 16 miljard dollar af. LVMH beticht Tiffany van slecht management tijdens de coronacrisis.

JPMorgan Chase kreeg een boete van 920 miljoen dollar vanwege marktmanipulatie bij de handel in metalen en Amerikaanse staatsobligaties. De bank zet daardoor een verlies in de boeken en daalde 0,8 procent.

Beyond Meat

Maker van vleesvervangers Beyond Meat steeg 9,5 procent. De burgers van het bedrijf komen bij meer winkels van Walmart in de schappen te liggen.

De euro noteerde op 1,1740 dollar, tegen 1,1721 dollar bij de slotbel in Europa.

Meer uit Financieel

Meer investeringen in energiebesparing en duurzame energie

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven hebben afgelopen jaar meer geld gestoken in maatregelen om energie te besparen en in technieken voor duurzame energie. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de RVO werd daarbij veel gebruikgemaakt van een subsidieregeling voor bedrijven. Die zogeheten EIA-subsidie werd door bijna 23.000 ondernemers aangevraagd.

4 minuten geleden
Nederlander die replica's van LEGO verkoopt moet stoppen van rechter

DEN HAAG (ANP) - Een Nederlandse man die treinreplica's van LEGO-stenen maakt en doorverkoopt moet daarmee stoppen van de rechter. LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld in omzet, sleepte de man eerder deze maand in een kort geding voor de rechter, omdat hij inbreuk zou maken op het merkrecht van LEGO.

31 minuten geleden
EU en Australië sluiten overeenkomst over belangrijke mineralen

BRUSSEL/CANBERRA (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie en Australië hebben een overeenkomst gesloten om de samenwerking en investeringen in belangrijke mineralen te stimuleren. Deze kritieke grondstoffen zoals koper, lithium, nikkel en platina zijn essentieel voor de energietransitie, omdat ze nodig zijn voor bijvoorbeeld batterijen voor elektrische auto's.

51 minuten geleden
Nieuw topvrouw Petrobras wil zoeken naar olie opvoeren

BRASILIA (ANP/AFP) - De nieuwe topvrouw van het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras, Magda Chambriard, wil dat het bedrijf snel meer werk maakt van de zoektocht naar nieuwe oliebronnen. In haar eerste persconferentie verklaarde ze dat daarbij "nieuwe grenzen" moeten worden opgezocht. Dat is volgens haar van groot belang voor Petrobras.

53 minuten geleden
'Massale' verkoop huurwoningen dreigt door nieuwe wet, stelt branche

LEIDEN (ANP) - Verhuurders voelen zich gedwongen om hun vastgoed te verkopen als de Wet Betaalbare huren van demissionair minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge wordt aangenomen door de Eerste Kamer. Dat stelt Stichting Fair Huur na onderzoek onder de ruim 150 leden die samen 6 miljard euro aan vastgoed bezitten in Nederland. Door de wet zou het verhuren van betaalbare woonruimte niet meer rendabel zijn.

1 uur geleden
Zuid-Korea vindt hoge concentratie weekmakers in Shein-spullen

SEOUL (ANP/AFP) - Kinderproducten van de oorspronkelijk Chinese webwinkel Shein bevatten veel te hoge concentraties van bepaalde chemische stoffen, meldt de Zuid-Koreaanse overheid. Kinderschoenen, leren tassen en een riem bevatten soms honderden keren de maximaal toegestane hoeveelheid ftalaten, weekmakers die producten zacht en buigzaam maken. Die stoffen kunnen hormoonverstoringen veroorzaken.

1 uur geleden
Illegale goksites moeilijker te herkennen na reclameverbod

DEN HAAG (ANP) - Ruim twee derde van de mensen die onlinekansspelen speelt, kan een legale goksite niet onderscheiden van een illegale. Dat komt naar voren uit onderzoek van Ipsos I&O naar de ontwikkelingen in de Nederlandse onlinekansspelmarkt. Volgens directeur Peter-Paul de Goeij van de Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) komt dat onder meer door het verbod op gokreclames op tv, radio en in kranten.

1 uur geleden