Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street lager na inflatiecijfers uit VS

Wall Street lager na inflatiecijfers uit VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager geopend. Beleggers op Wall Street buigen zich over inflatiecijfers uit de Verenigde Staten die veel hoger uitvielen dan verwacht. De afgelopen dagen zorgde de vrees voor een sterk oplopende inflatie en een stijgende rente ook al voor koersdalingen op de beurzen, vooral voor techfondsen.

De inflatie in de VS kwam in april uit op 0,8 procent op maandbasis. Dat is de sterkste stijging sinds 2009 en er was gerekend op 0,2 procent. Als de inflatie hard gaat oplopen kan dat de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, mogelijk bewegen om sneller de rente te gaan verhogen. Dat is met name ongunstig voor technologiebedrijven die de laatste tijd dan ook aan waarde moesten inleveren. Apple, Google-moeder Alphabet, Microsoft, Tesla en Facebook stonden tot 1,5 procent in het rood.

Banken profiteren juist van een hogere rente. Dat zorgde voor plussen voor grote Amerikaanse banken als Citigroup, Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo en Goldman Sachs tot 2,4 procent.

Dow-Jonesindex

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een verlies van 0,3 procent op 34.177 punten. De brede S&P 500 verloor 0,5 procent tot 4129 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 1,2 procent tot 13.186 punten.

Amazon toonde een min van 0,8 procent. De Europese Commissie heeft in 2017 ten onrechte de Luxemburgse regering opgedragen 250 miljoen euro 'achterstallige' belasting plus rente te vorderen van de webwinkel. Dat oordeelde het Gerecht van de Europese Unie in een zaak die de Luxemburgse regering en Amazon tegen het besluit van het dagelijks EU-bestuur hadden aangespannen.

De maker van computerspelletjes Electronic Arts (EA), bekend van de FIFA-voetbalspellen, kwam met cijfers en vooruitzichten die redelijk goed vielen bij beleggers. Het aandeel steeg 0,4 procent. Televisiestreamingdienst FuboTV won ruim 14 procent na een verhoging van de omzetverwachting.

Meer uit Financieel

Socialemediabedrijf Trump uitblinker op Wall Street na aanslag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger gesloten. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar de mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump van afgelopen weekend. Trump Media & Technology Group, dat grotendeels in handen is van Trump en waar het sociale netwerk Truth Social onder valt, ging daarop ruim 31 procent omhoog.

1 uur geleden
Strijd om verbod op handel in zeehondenbont laait weer op in EU

STRAATSBURG (ANP) - Het Europese verbod op de handel in zeehondenbont kan worden afgeschaft, waarschuwen dierenbeschermers. De Europese Commissie wil de maatregel, die dierenleed moet voorkomen, gaan evalueren.

1 uur geleden
AEX in het rood, TomTom onderuit na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met verlies de handel uitgegaan, nadat de hoofdgraadmeter vrijdag nog een nieuw slotrecord op de borden had gezet. Bij de bedrijven op het Damrak was navigatiespecialist TomTom een opvallende daler na een omzetwaarschuwing.

5 uur geleden
Duitsland investeert miljarden in waterstofprojecten

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Duitsland gaat samen met het bedrijfsleven miljarden investeren in een reeks waterstofprojecten om zo de energietransitie te helpen versnellen. Daarbij geeft de overheid 4,6 miljard euro aan subsidies en dragen bedrijven als RWE, Air Liquide en EWE nog eens 3,3 miljard euro bij.

5 uur geleden
Ondernemers mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

DEN HAAG (ANP) - Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

6 uur geleden
Europese Commissie akkoord met 1,3 miljard subsidie aan Nederland

BRUSSEL (ANP) - Als het aan de Europese Commissie ligt, krijgt Nederland binnenkort 1,3 miljard euro subsidie uit het coronaherstelfonds. Dat is een speciaal fonds dat was ingesteld om de Europese economie├źn te ondersteunen na de Covid- en energiecrisis.

6 uur geleden
Koerssprong socialemediabedrijf Trump op Wall Street na aanslag

NEW YORK (ANP) - Het socialemediabedrijf van oud-president Donald Trump ging maandag hard omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Trump Media & Technology Group, dat grotendeels in handen is van Trump en waar het sociale netwerk Truth Social onder valt, werd 30 procent meer waard. Beleggers lijken alvast voor te sorteren op een overwinning van Trump bij de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, die in november worden gehouden.

7 uur geleden