Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street keldert door zorgen opmars coronavirus

Wall Street keldert door zorgen opmars coronavirus

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag fors lager geopend, in navolging van de zware koersverliezen in Europa en Azië. De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in Italië en landen als Iran en Zuid-Korea voedde de zorgen van beleggers op Wall Street dat de economische impact van de epidemie groter zal zijn dan eerder gedacht.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 3 procent lager op 28.138 punten. De brede S&P 500 zakte 2,8 procent tot 3245 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 3,5 procent tot 9240 punten.

Luchtvaartmaatschappijen als American Airlines, Southwest Airlines, Delta Air Lines en United Airlines gingen in de uitverkoop met minnen tot 8,7 procent. De verspreiding van het coronavirus is slecht nieuws voor het toerisme. Als meer landen getroffen worden door de uitbraak, kan dat het vliegverkeer steeds meer in de weg zitten.

Apple levert in

Techreus Apple leverde ruim 5 procent in. Nieuwe data wees uit dat de verkoop van iPhones in China in de maand januari met een derde is ingezakt. In het kielzog werden Apple-toeleveranciers zoals de chipbedrijven Advanced Mico Devices (AMD), Micron Technology en Nvidia tot 8,6 procent lager gezet.

Ook andere technologiefondsen zoals softwarebedrijf Microsoft, Google-moeder Alphabet, internethandelaar Amazon en Facebook stonden onder zware druk met verliezen tot 5,2 procent. De financiële sector met banken als Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Citigroup en Bank of America kampte met koersdalingen tot 4,6 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Beleggers putten moed uit afvlakkende coronacijfers

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met stevige winsten aan de nieuwe handelsweek begonnen. De hoop op een afvlakking van het coronavirus, na een daling van het aantal besmettingsgevallen in enkele zwaar getroffen landen, gaf beleggers weer moed.

42 minuten geleden
'HEMA voldoet deze maand aan renteverplichtingen'

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Winkelketen HEMA blijft voorlopig aan zijn renteverplichtingen voldoen ondanks de coronacrisis. Volgens een woordvoerster betaalt HEMA deze maand volgens afspraak 10 miljoen euro aan rente.

50 minuten geleden
FNV vreest voor baan van meer dan 800.000 mensen met flexcontract

UTRECHT (ANP) - De banen van meer dan 800.000 mensen met een flexcontract zijn in gevaar door de coronacrisis. Dat zegt vakbond FNV op basis van een optelsom van het aantal mensen in Nederland met een heel onzekere aanstelling. Zij worden momenteel massaal op straat gezet door werkgevers, waaronder veel uitzendbureaus.

2 uur geleden
Wall Street begint met stevige winsten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek maandag met stevige winsten begonnen. Beleggers trekken zich op aan voorzichtig positieve opmerkingen van de regering dat de uitbraak van het coronavirus zich lijkt te stabiliseren. Wel waarschuwde president Donald Trump dat het land voor de zwaarste dagen en mogelijk weken staat in het pandemietijdperk.

2 uur geleden
Woonwinkels verwachten geen paasdrukte maar zijn voorbereid

AMSTERDAM (ANP) - Woonboulevards en -winkels verwachten dat het dit jaar op tweede paasdag rustig blijft. Normaal gesproken gaan Nederlanders dan massaal voor nieuwe meubels winkelen. Wel treffen meerdere woonboulevards en -winkels maatregelen om een eventuele drukte in goede banen te leiden, blijkt uit een rondgang.

3 uur geleden
Loonkostenregeling voor werkgevers loopt op eerste dag al storm

AMSTERDAM (ANP) - Het UWV verwacht aan het einde van de eerste dag van het loket ruim 35.000 aanvragen te hebben ontvangen voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Aan het einde van de middag stond de teller op 33.719 bedrijven die in verband met de coronacrisis een beroep doen op deze zogenoemde NOW-regeling.

3 uur geleden
VDL NedCar bekijkt of autofabriek langer dicht moet blijven

EINDHOVEN (ANP) - Autofabriek VDL NedCar in Born bekijkt of het langer dan 20 april zijn deuren gesloten moet houden. De aanleiding daarvoor zou zijn dat BMW, de enige klant, zijn productiestaking tot eind deze maand heeft verlengd.

4 uur geleden