Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street in wachtstand voor rentebesluit Federal Reserve

Wall Street in wachtstand voor rentebesluit Federal Reserve

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag rond de slotkoers van een dag eerder geopend. Beleggers zijn wat afwachtend nu de Federal Reserve aan zijn beleidsvergadering begint. Woensdag komt de Amerikaanse koepel van centrale banken met een nieuw rentebesluit. De aandacht ligt echter vooral op een mogelijke aankondiging van het afbouwen van de opkoopregeling waarmee de Fed de Amerikaanse economie steunde tijdens de coronacrisis.

Als die regeling, zoals algemeen verwacht, een einde krijgt betekent dit dat er minder geld beschikbaar komt op de aandelenmarkten. Dat betekent mogelijk dat bedrijven wat meer moeten betalen om geld op te halen met obligaties.

De Dow-Jonesindex stond in de eerste minuten van de handelsdag 0,1 procent hoger op 35.953 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging ook 0,1 procent omhoog, naar 4619 punten en techbeurs Nasdaq steeg een fractie tot 15.599 punten.

Tesla

Verder stond Tesla in de belangstelling. De maker van elektrische auto's daalde na een aantal dagen van sterke stijgingen haast 5 procent. Topman Elon Musk liet op Twitter weten dat autoverhuurbedrijf Hertz geen contract heeft getekend voor de aankoop van 100.000 auto's van Tesla. Hertz liet op zijn beurt weten dat er al veel vraag is naar de huur-Tesla's en dat het bedrijf de eerste bestellingen al heeft ontvangen. Op de tweet van Musk ging het bedrijf niet in. Hertz daalde 9,5 procent.

Farmaceut Pfizer schroefde de omzetverwachtingen uit zijn coronavaccin omhoog en steeg 3,6 procent. BioNTech, dat samen met Pfizer dat vaccin ontwikkelde, werd 3,4 procent hoger gezet.

Chips

De Nederlandse chipproducent NXP, dat een notering heeft in New York, steeg 0,9 procent na bekendmaking van zijn kwartaalcijfers. NXP deed goede zaken door de hoge prijzen die vanwege de tekorten voor chips worden betaald. Het bedrijf verwacht ook de rest van dit jaar en volgend jaar daarvan te kunnen profiteren.

Chemiebedrijf DuPont de Nemours neemt materialenspecialist Rogers over voor ongeveer 5,2 miljard dollar, omgerekend bijna 4,5 miljard euro. Daarmee kan DuPont zijn positie op groeimarkten zoals onderdelen voor elektrische auto's, telecommunicatie en hernieuwbare energie verbeteren. DuPont dikte 4,8 procent aan, Rogers steeg net geen 30 procent.

Ook sportkledingmerk Under Armour opende de boeken en steeg ruim 15 procent. De update van cosmeticamerk Estée Lauder viel slecht. Het aandeel verloor 2,7 procent.

Meer uit Financieel

Franse staat biedt 700 miljoen voor strategische onderdelen Atos

BEZONS (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Franse staat heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op strategische onderdelen van het noodlijdende IT-concern Atos. Zo kan voorkomen worden dat deze diensten in buitenlandse handen vallen.

16 minuten geleden
Dsm-firmenich bij stijgers in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Dsm-firmenich behoorde vrijdag tot de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak. Analisten van Deutsche Bank verhoogden het koersdoel voor het aandeel, dat 1,9 procent wist te winnen. Het beleggingsadvies voor het voedings- en gezondheidsbedrijf blijft 'kopen'. De Amsterdamse hoofdindex toonde wat herstel, na de verliesbeurt een dag eerder.

52 minuten geleden
Microsoft stelt nieuwe AI-zoekfunctie Recall uit na kritiek

REDMOND (ANP/BLOOMBERG/DPA) - Microsoft komt dinsdag toch nog niet met een nieuwe AI-functie voor zijn computers. Na kritiek op de cyberveiligheid test het techconcern de zoekfunctie 'Recall' eerst onder een kleine groep, waarna het in het geval van goede feedback de nieuwe inzet van kunstmatige intelligentie (AI) alsnog breder uitrolt.

1 uur geleden
Canadees uit China bekent diefstal bedrijfsgeheimen Tesla

CENTRAL ISLIP (ANP/BLOOMBERG) - Een in China woonachtige Canadees heeft voor de Amerikaanse rechtbank bekend bedrijfsgeheimen van autofabrikant Tesla te hebben gestolen. De 58-jarige man hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

1 uur geleden
Vrouwelijke werknemers betichten Apple van loondiscriminatie

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Twee vrouwelijke werknemers hebben Apple aangeklaagd, omdat ze vinden dat het techbedrijf vrouwen systematisch minder betaalt dan mannen voor hetzelfde werk. Ze willen duizenden andere vrouwen vertegenwoordigen die met dezelfde vermeende discriminatie te maken hebben.

1 uur geleden
AEX koerst af op voorzichtig herstel na verliesbeurt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste dag van de week. Een dag eerder verloor de hoofdindex nog 0,8 procent. Beleggers hebben een rumoerige beursweek achter de rug, met de verrassende aankondiging van nieuwe parlementsverkiezingen in Frankrijk, een meevallende Amerikaanse inflatie en een rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve.

1 uur geleden
Bloomberg: Duitsland bezig importheffing Chinese auto's te stoppen

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering probeert te voorkomen dat de hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's van kracht worden, of op zijn minst af te zwakken als een volledige stop niet mogelijk is. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

2 uur geleden