Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street in wachtstand voor rentebesluit Federal Reserve

Wall Street in wachtstand voor rentebesluit Federal Reserve

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag rond de slotkoers van een dag eerder geopend. Beleggers zijn wat afwachtend nu de Federal Reserve aan zijn beleidsvergadering begint. Woensdag komt de Amerikaanse koepel van centrale banken met een nieuw rentebesluit. De aandacht ligt echter vooral op een mogelijke aankondiging van het afbouwen van de opkoopregeling waarmee de Fed de Amerikaanse economie steunde tijdens de coronacrisis.

Als die regeling, zoals algemeen verwacht, een einde krijgt betekent dit dat er minder geld beschikbaar komt op de aandelenmarkten. Dat betekent mogelijk dat bedrijven wat meer moeten betalen om geld op te halen met obligaties.

De Dow-Jonesindex stond in de eerste minuten van de handelsdag 0,1 procent hoger op 35.953 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging ook 0,1 procent omhoog, naar 4619 punten en techbeurs Nasdaq steeg een fractie tot 15.599 punten.

Tesla

Verder stond Tesla in de belangstelling. De maker van elektrische auto's daalde na een aantal dagen van sterke stijgingen haast 5 procent. Topman Elon Musk liet op Twitter weten dat autoverhuurbedrijf Hertz geen contract heeft getekend voor de aankoop van 100.000 auto's van Tesla. Hertz liet op zijn beurt weten dat er al veel vraag is naar de huur-Tesla's en dat het bedrijf de eerste bestellingen al heeft ontvangen. Op de tweet van Musk ging het bedrijf niet in. Hertz daalde 9,5 procent.

Farmaceut Pfizer schroefde de omzetverwachtingen uit zijn coronavaccin omhoog en steeg 3,6 procent. BioNTech, dat samen met Pfizer dat vaccin ontwikkelde, werd 3,4 procent hoger gezet.

Chips

De Nederlandse chipproducent NXP, dat een notering heeft in New York, steeg 0,9 procent na bekendmaking van zijn kwartaalcijfers. NXP deed goede zaken door de hoge prijzen die vanwege de tekorten voor chips worden betaald. Het bedrijf verwacht ook de rest van dit jaar en volgend jaar daarvan te kunnen profiteren.

Chemiebedrijf DuPont de Nemours neemt materialenspecialist Rogers over voor ongeveer 5,2 miljard dollar, omgerekend bijna 4,5 miljard euro. Daarmee kan DuPont zijn positie op groeimarkten zoals onderdelen voor elektrische auto's, telecommunicatie en hernieuwbare energie verbeteren. DuPont dikte 4,8 procent aan, Rogers steeg net geen 30 procent.

Ook sportkledingmerk Under Armour opende de boeken en steeg ruim 15 procent. De update van cosmeticamerk Estée Lauder viel slecht. Het aandeel verloor 2,7 procent.

Meer uit Financieel

ECB-directielid: te weinig oog voor bedrijfswinsten bij inflatie

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De winststijgingen van bedrijven en de prijsverhogingen die daaraan ten grondslag liggen, hebben mogelijk een grotere impact op de inflatie dan algemeen wordt aangenomen, zegt directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB).

36 minuten geleden
Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

UTRECHT (ANP) - De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober. Volgens de makelaars wijst dat erop dat er nog steeds grote interesse is in verhuizen, ondanks of misschien wel dankzij de afkoelende woningmarkt.

15 uur geleden
Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

17 uur geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

20 uur geleden
Nieuwe Waterweg tot zondag gestremd na kortsluiting tunnelwerk

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is dit weekend langer gestremd voor de scheepvaart doordat geplande werkzaamheden uitlopen. Bij het plaatsen van het eerste tunneldeel voor de nieuwe Maasdeltatunnel is namelijk iets niet goed gegaan. De vaarroute had zaterdag rond 10.00 uur weer vrij moeten zijn, maar Rijkswaterstaat meldt zaterdagmiddag dat schepen geen doorgang krijgen tot in ieder geval zondagochtend 07.00 uur.

22 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

23 uur geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

1 dag geleden