Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street iets hoger van start

Wall Street iets hoger van start

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag een fractie hoger geopend. De handel op Wall Street werd opgeschrikt door de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten en de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd. Verder verwerken Amerikaanse beleggers weer een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten.

De Dow-Jonesindex stond na enige minuten handel 0,1 procent hoger op 26.868 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er ook 0,1 procent bij, tot 3260 punten. Techbeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 10.704 punten.

De Amerikaanse regering heeft de sluiting van een Chinees consulaat in de Texaanse stad Houston geëist. Washington zegt met de stap Amerikaanse belangen te willen beschermen. China noemt de sluiting een schandalige zet en een politieke provocatie en dreigt met vergelding.

United Airlines

Luchtvaartmaatschappij United Airlines (min 0,9 procent) was een van de bedrijven die de boeken openden. United leed in het tweede kwartaal een verlies van 1,6 miljard dollar door de coronacrisis en sprak van de moeilijkste periode uit zijn 94-jarige bestaan.

Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, leverde 6 procent in. Het gebruik van Snapchat is afgelopen kwartaal opnieuw toegenomen, maar de aanwas van nieuwe gebruikers was wel minder sterk dan Snap zelf had voorzien.

Texas Instruments

Chipproducent Texas Instruments (min 2,1 procent) kwam met gunstige vooruitzichten. Ook biotechnoloog Biogen (plus 1,1 procent), winkelketen Best Buy (plus 6,6 procent) en oliedienstverlener Baker Hughes (plus 1,2 procent) gaven een inkijkje in de boeken

Farmaceut Pfizer werd 3,8 procent hoger gezet. De Amerikaanse regering heeft 100 miljoen doses van het potentiële coronavaccin gekocht dat Pfizer ontwikkelt met de Duitse biotechnoloog BioNTech voor bijna 2 miljard dollar. De VS namen een optie op nog eens 500 miljoen doses.

Muziekstreamingdienst Spotify maakte een koerssprongetje van 8,2 procent na de bekendmaking van een meerjarig samenwerkingsverband met platenmaatschappij Universal Music Group.

Meer uit Financieel

Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De export van Russische diesel ligt op koers om deze maand een record te bereiken, ondanks de sancties van de Europese Unie. Gedacht werd dat de Russen juist minder zouden gaan verkopen door het Europese verbod op olieproducten uit Rusland. Het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt echter ruimschoots goedgemaakt door hogere aankopen door onder meer Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.

17 minuten geleden
Wagamama sluit bij rechter akkoord met schuldeisers

AMSTERDAM (ANP) - Restaurantketen wagamama heeft een akkoord bereikt met schuldeisers bij de rechtbank van Amsterdam. De keten, met negen vestigingen in Nederland, kwam in de problemen door de coronamaatregelen. Als gevolg daarvan moest het enkele restaurants sluiten. Een faillissement lijkt nu afgewend.

21 minuten geleden
Philips en ASMI aan kop in positieve AEX, Prosus onderaan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak toonde maandag wat herstel onder aanvoering van zorgtechnologieconcern Philips en chipbedrijf ASMI. Techinvesteerder Prosus kampte daarentegen met een stevig koersverlies van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is, en was de grootste daler bij de hoofdfondsen.

22 minuten geleden
Statiegeld op 2,5 miljard blikjes per jaar: 'gigantische operatie'

UTRECHT (ANP) - De invoering van statiegeld op blikjes is een "gigantische operatie" op logistiek gebied. Dat zegt directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds Verpakkingen. Het Afvalfonds is verantwoordelijk voor recycling van alle verpakkingen zoals glas en papier maar ook voor statiegeld. Per 1 april zit er 15 eurocent statiegeld op blik. Er zat al statiegeld op kleine en grote plastic flessen.

40 minuten geleden
Nederlanders kochten afgelopen jaar vaker biologische producten

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders kochten afgelopen jaar meer en vaker biologische producten. En ook inflatie zorgde ervoor dat de omzet in biologisch voedsel afgelopen jaar met 25 procent steeg, komt naar voren uit onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK.

48 minuten geleden
Voorzitter Saudische bank vertrekt na debacle rond Credit Suisse

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Ammar al-Khudairy, de voorzitter van Saudi National Bank (SNB), heeft ontslag genomen. Volgens de Saudische bank, die grootaandeelhouder was van Credit Suisse, treedt de voorzitter om "persoonlijke redenen" af. Het vertrek van de voorzitter volgt ruim een week nadat hij met zijn opmerkingen over de noodlijdende Zwitserse bank een koersval van het aandeel veroorzaakte.

2 uur geleden
Bonden beslissen maandagmiddag over nieuwe acties streekvervoer

DEN HAAG (ANP) - De vakbonden FNV en CNV hakken maandagmiddag de knoop door of er opnieuw gestaakt gaat worden in het streekvervoer. "We zijn nog met alle partijen in gesprek, het kan nog alle kanten op", zegt een woordvoerder van FNV. "Straks maken wij de balans op", voegt een woordvoerder van CNV daar aan toe.

2 uur geleden