Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street iets hoger van start

Wall Street iets hoger van start

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag een fractie hoger geopend. De handel op Wall Street werd opgeschrikt door de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten en de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd. Verder verwerken Amerikaanse beleggers weer een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten.

De Dow-Jonesindex stond na enige minuten handel 0,1 procent hoger op 26.868 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er ook 0,1 procent bij, tot 3260 punten. Techbeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 10.704 punten.

De Amerikaanse regering heeft de sluiting van een Chinees consulaat in de Texaanse stad Houston geëist. Washington zegt met de stap Amerikaanse belangen te willen beschermen. China noemt de sluiting een schandalige zet en een politieke provocatie en dreigt met vergelding.

United Airlines

Luchtvaartmaatschappij United Airlines (min 0,9 procent) was een van de bedrijven die de boeken openden. United leed in het tweede kwartaal een verlies van 1,6 miljard dollar door de coronacrisis en sprak van de moeilijkste periode uit zijn 94-jarige bestaan.

Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, leverde 6 procent in. Het gebruik van Snapchat is afgelopen kwartaal opnieuw toegenomen, maar de aanwas van nieuwe gebruikers was wel minder sterk dan Snap zelf had voorzien.

Texas Instruments

Chipproducent Texas Instruments (min 2,1 procent) kwam met gunstige vooruitzichten. Ook biotechnoloog Biogen (plus 1,1 procent), winkelketen Best Buy (plus 6,6 procent) en oliedienstverlener Baker Hughes (plus 1,2 procent) gaven een inkijkje in de boeken

Farmaceut Pfizer werd 3,8 procent hoger gezet. De Amerikaanse regering heeft 100 miljoen doses van het potentiële coronavaccin gekocht dat Pfizer ontwikkelt met de Duitse biotechnoloog BioNTech voor bijna 2 miljard dollar. De VS namen een optie op nog eens 500 miljoen doses.

Muziekstreamingdienst Spotify maakte een koerssprongetje van 8,2 procent na de bekendmaking van een meerjarig samenwerkingsverband met platenmaatschappij Universal Music Group.

Meer uit Financieel

Nederlandse economie doorbreekt grens van 1 biljoen euro

DEN HAAG (ANP) - In de Nederlandse economie ging afgelopen jaar voor het eerst meer dan 1 biljoen euro om. In 2002 bedroeg het bruto binnenlands product (bbp) nog zo'n 500 miljard euro, de helft van dit bedrag, maar door flinke groeicijfers de afgelopen jaren is dit in 2023 gestegen naar 1,03 biljoen euro. Nederland doet het vooral steeds beter in de internationale handel, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

17 minuten geleden
Handelsrestricties met China en Rusland raken Nederlandse economie

DEN HAAG (ANP) - Als er meer handelsrestricties komen tussen het Westen en Rusland en China, raakt dat de Nederlandse economie flink. Daarvoor waarschuwt het Centraal Planbureau (CPB) in een nieuwe studie. "De wereldhandel zal er niet minder op worden, maar wel anders", zegt CPB-econoom Gerdien Meijerink.

1 uur geleden
Nederlandse economie doorbreekt grens van 1 biljoen euro

DEN HAAG (ANP) - In de Nederlandse economie ging afgelopen jaar voor het eerst meer dan 1 biljoen euro om. In 2002 bedroeg het bruto binnenlands product (bbp) nog zo'n 500 miljard euro, de helft van dit bedrag, maar door flinke groeicijfers de afgelopen jaren is dit in 2023 gestegen naar 1,03 biljoen euro. Nederland doet het vooral steeds beter in de internationale handel, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Nvidia verder omhoog op terughoudend Wall Street, Apple verliest

NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street namen maandag wat gas terug na de recordstanden op de koersenborden afgelopen vrijdag. Ook namen ze een afwachtende houding aan in aanloop naar belangrijke cijfers over de economie later deze week. Apple werd 2,5 procent lager gezet nadat het Amerikaanse techconcern een boete had gekregen van de Europese Unie van ruim 1,8 miljard euro.

3 uur geleden
Goldman Sachs raadt klanten af om te beleggen in China

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs raadt haar klanten af om te beleggen in China. Volgens Sharmin Mossavar-Rahmani, hoofd van de vermogensbeheeractiviteiten van de bank, zijn de recente scherpe beursdalingen in China geen reden om nu in te stappen.

4 uur geleden
Beurswaarde Vivoryon verdampt na resultaten alzheimermedicijn

AMSTERDAM (ANP) - Biotechnoloog Vivoryon is maandag bijna al zijn waarde op de Amsterdamse beurs verloren na het bekendmaken van teleurstellende uitkomsten van een onderzoek naar een alzheimermedicijn. Een aandeel van het Duitse bedrijf kostte bij het sluiten van de beurs op het Damrak nog maar 80 cent, een daling van meer dan 90 procent. Dat is ook gelijk de laagste beurskoers ooit voor het bedrijf.

7 uur geleden
Spotify juicht boete Apple toe, noemt het 'belangrijk moment'

AMSTERDAM (ANP) - Streamingdienst Spotify noemt de boete voor Apple van 1,8 miljard euro "een belangrijk moment in de strijd voor een opener internet voor consumenten". Geen enkel bedrijf, ook Apple niet, "mag zijn macht misbruiken om te bepalen hoe andere bedrijven met hun klanten interacteren", reageert Spotify nadat het Amerikaanse techbedrijf maandag door de Europese Unie werd bestraft.

8 uur geleden