Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street houdt vast aan hoop op steunpakket

Wall Street houdt vast aan hoop op steunpakket

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met winsten het weekend in gegaan. Ondanks merkwaardige opmerkingen van president Donald Trump, bleef Wall Street vasthouden aan de hoop op een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent in de plus op 28.586,90 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 3477,14 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 11.579,95 punten.

Trump zorgde voor verwarring met uitlatingen dat hij streeft naar een nog groter coronasteunpakket dan de Democraten tot nu toe hebben voorgesteld. Onderhandelaars van het Witte Huis leken juist op het punt te staan een soort compromis te sluiten met de Democraten, waarmee ook de Republikeinen akkoord kunnen gaan. Daarmee zou 1,8 biljoen dollar zijn gemoeid. Economisch topadviseur Larry Kudlow stelde eerder op de dag nog tegen nieuwszender Fox dat Trump al goedkeuring zou hebben gegeven voor een herzien steunpakket.

Xilinx

Bij de bedrijven stond chipbedrijf Xilinx in de belangstelling. Branchegenoot Advanced Micro Devices (AMD) is naar verluidt in vergevorderde gesprekken over de overname van het bedrijf. Het aandeel Xilinx won ruim 14 procent. AMD ging juist bijna 4 procent onderuit.

Een ander chipbedrijf, het Eindhovense NXP, meldde te hebben geprofiteerd van betere omstandigheden in de auto-industrie en noteerde een 5 procent in de plus. Eerder voelde de aan de Nasdaq genoteerde onderneming de malaise in de auto-industrie nog in haar resultaten. De resultaten in een voorlopige handelsupdate waren dan ook beter dan vooraf werd verwacht.

Gilead

Verder kwam farmaceut Gilead (plus 0,8 procent) met de definitieve onderzoeksresultaten naar zijn virusremmer remdesivir, die wordt ingezet tegen Covid-19. Uit klinische tests zou blijken dat patiënten die het middel kregen toegediend gemiddeld vijf dagen sneller herstelden dan degenen die een placebo kregen.

De euro was 1,1827 dollar waard, tegenover 1,1823 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,6 procent goedkoper op 40,54 dollar. Brentolie zakte 1,3 procent in prijs tot 42,79 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Griekenland eindelijk van financieel strafbankje

ATHENE/BRUSSEL (ANP) - Griekenland is na twaalf jaar eindelijk af van het strenge toezicht van de eurozone op zijn financiën. Het is volgens de eurolanden voldoende opgekrabbeld van de financiële crisis om weer zelf over de schatkist te waken.

2 uur geleden
Oliebedrijf Occidental hoger op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Oliebedrijf Occidental Petroleum is vrijdag bijna 10 procent meer waard geworden op een negatief gestemd Wall Street. Dat gebeurde nadat investeerder Berkshire Hathaway van 'superbelegger' Warren Buffett toestemming had gekregen van Amerikaanse toezichthouders om maximaal de helft van de aandelen in Occidental te kopen. Berkshire Hathaway investeert al enkele jaren in het oliebedrijf en heeft nu ruim een vijfde van het bedrijf in handen.

8 uur geleden
Reuters: Musk wil concurrent start-up hersenimplantaten overnemen

SAN FRANCISCO (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft een concurrent van zijn eigen start-up Neuralink benaderd om die over te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Synchron houdt zich net als Neuralink bezig met hersenimplantaten waarmee mensen computers kunnen aansturen. Dat bedrijf zou echter dichter bij een goedkeuring van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA zijn om zijn producten echt bij patiëntern te kunnen laten implanteren.

9 uur geleden
Veel vraag naar Lamborghini's, nu bestelde bolide komt begin 2024

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenmerk Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt, die bolide pas op zijn vroegst begin 2024 krijgt.

11 uur geleden
Gazprom stopt gastoevoer Nord Stream opnieuw vanwege onderhoud

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Gazprom legt eind deze maand de gastoevoer via de Nord Stream-pijplijn opnieuw voor drie dagen stil. Het Russische staatsgasbedrijf geeft onderhoud van de pijplijn als reden aan. De sluiting staat van 31 augustus tot en met 2 september gepland. De stap zal opnieuw tot zorgen leiden of Gazprom na het onderhoud weer gas gaat leveren.

12 uur geleden
Forse stijging moederbedrijf Thuisbezorgd helpt AEX niet aan plus

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met een verliesbeurt de week uitgegaan. Alle aandacht op het Damrak ging uit naar maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, dat na de verkoop van zijn belang in de Braziliaanse branchegenoot iFood ruim een kwart aan waarde won. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ontvangt tot 1,8 miljard euro van techinvesteerder Prosus. Dat bedrijf, dat 1,3 procent daalde, had de rest van iFood al in handen en wordt dus de enige eigenaar.

13 uur geleden
Brancheorganisaties goede doelen teleurgesteld over stap ING

AMSTERDAM (ANP) - Brancheorganisaties voor goede doelen zijn "zeer teleurgesteld" over de aankondiging van ING om tot het einde van dit jaar geen stichtingen en verenigingen meer te accepteren die een rekening willen openen. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) benadrukt de belangrijke rol die goede doelen hebben en roept ING dan ook op "zo spoedig mogelijk op dit besluit terug te komen".

13 uur geleden