Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street houdt vast aan hoop op steunpakket

Wall Street houdt vast aan hoop op steunpakket

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met winsten het weekend in gegaan. Ondanks merkwaardige opmerkingen van president Donald Trump, bleef Wall Street vasthouden aan de hoop op een nieuw coronasteunpakket voor de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent in de plus op 28.586,90 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 3477,14 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 11.579,95 punten.

Trump zorgde voor verwarring met uitlatingen dat hij streeft naar een nog groter coronasteunpakket dan de Democraten tot nu toe hebben voorgesteld. Onderhandelaars van het Witte Huis leken juist op het punt te staan een soort compromis te sluiten met de Democraten, waarmee ook de Republikeinen akkoord kunnen gaan. Daarmee zou 1,8 biljoen dollar zijn gemoeid. Economisch topadviseur Larry Kudlow stelde eerder op de dag nog tegen nieuwszender Fox dat Trump al goedkeuring zou hebben gegeven voor een herzien steunpakket.

Xilinx

Bij de bedrijven stond chipbedrijf Xilinx in de belangstelling. Branchegenoot Advanced Micro Devices (AMD) is naar verluidt in vergevorderde gesprekken over de overname van het bedrijf. Het aandeel Xilinx won ruim 14 procent. AMD ging juist bijna 4 procent onderuit.

Een ander chipbedrijf, het Eindhovense NXP, meldde te hebben geprofiteerd van betere omstandigheden in de auto-industrie en noteerde een 5 procent in de plus. Eerder voelde de aan de Nasdaq genoteerde onderneming de malaise in de auto-industrie nog in haar resultaten. De resultaten in een voorlopige handelsupdate waren dan ook beter dan vooraf werd verwacht.

Gilead

Verder kwam farmaceut Gilead (plus 0,8 procent) met de definitieve onderzoeksresultaten naar zijn virusremmer remdesivir, die wordt ingezet tegen Covid-19. Uit klinische tests zou blijken dat patiënten die het middel kregen toegediend gemiddeld vijf dagen sneller herstelden dan degenen die een placebo kregen.

De euro was 1,1827 dollar waard, tegenover 1,1823 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,6 procent goedkoper op 40,54 dollar. Brentolie zakte 1,3 procent in prijs tot 42,79 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

50 minuten geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

57 minuten geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

1 uur geleden
Ruim 12.000 vluchten minder toegestaan op Schiphol in zomer 2024

SCHIPHOL (ANP) - Het aantal toegestane vluchten via Schiphol zal in het zomerseizoen van volgend jaar 12.400 lager uitvallen dan in dezelfde periode dit jaar. Dat meldt de luchthaven bij de publicatie van zijn capaciteitsdeclaratie, het document waarin de beschikbare capaciteit op Schiphol van eind maart tot en met eind oktober is vastgesteld. Ook het maximale aantal vluchten met privéjets wordt teruggeschroefd.

2 uur geleden
Laura van Geest krijgt tweede termijn als topvrouw van AFM

AMSTERDAM (ANP) - Laura van Geest blijft langer aan als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De voormalig directeur van het Centraal Planbureau (CPB) is al bijna vier jaar topvrouw van toezichthouder AFM en is herbenoemd voor nog eens vier jaar. Haar nieuwe termijn gaat in op 1 februari volgend jaar.

2 uur geleden
MSD zet fabriek Oss voor immuuntherapie in de verkoop

OSS (ANP) - Farmaceut MSD stopt over twee jaar met de productie van immuuntherapie in Oss. De productie wordt overgenomen door modernere fabrieken in andere landen. De Brabantse fabriek gaat in de verkoop, en MSD heeft "als topprioriteit" dat de koper niet alleen de fabriek maar ook de circa zeshonderd werknemers overneemt.

2 uur geleden
GameStop stijgt op Wall Street na aanstelling nieuwe topman

NEW YORK (ANP) - Het aandeel GameStop is donderdag 3,3 procent meer waard geworden. Beleggers leken tevreden met het nieuws dat Ryan Cohen aantreedt als nieuwe topman van de keten van videospellenwinkels. De miljardair is een grote aandeelhouder van het bedrijf en was al voorzitter van GameStop.

2 uur geleden