Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

De Dow-Jonesindex eindigde de handelsdag met een plus van 0,8 procent op 36.245,50 punten. De brede S&P 500 klom 0,6 procent tot 4594,63 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq boekte een koerswinst van 0,6 procent naar 14.305,03 punten.

Powell verklaarde in een speech in Atlanta dat het nog te vroeg is om te speculeren over een renteverlaging en dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn. Hij zei ook dat de Fed voorzichtig te werk zal gaan met het rentebeleid. Op de financiële markten nemen de speculaties toe dat de centrale bank al komend voorjaar kan beginnen met het verlagen van de rente nu de inflatie in de Verenigde Staten flink is afgezwakt.

Tesla

Pfizer werd meer dan 5 procent lager gezet. Het farmacieconcern stopt met de ontwikkeling van zijn experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen.

Tesla daalde 0,5 procent, na bekendmaking van de prijs van de nieuwe Cybertruck. De goedkoopste versie van het futuristische voertuig moet omgerekend ruim 55.000 euro gaan kosten. Dat is de helft meer dan de oorspronkelijke richtprijs. De goedkoopste versie komt in 2025 op de markt. Dat is aanzienlijk later dan gepland. De twee duurdere versies zijn volgend jaar al verkrijgbaar.

Dell

Dell verloor ruim 5 procent na gemengde resultaten. De computermaker boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht, maar de omzet viel tegen. Ulta Beauty werd bijna 11 procent meer waard na sterke kwartaalresultaten van de keten van schoonheidssalons.

De euro was 1,0879 dollar waard, tegen 1,0883 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. Een vat Amerikaanse olie daalde 2,3 procent in prijs tot 74,24 dollar. Brentolie kostte ook 2,3 procent minder, op 79,02 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Allianz waarschuwt voor verdere toename bankroeten in Nederland

DEN BOSCH (ANP) - Het aantal faillissementen in Nederland loopt dit jaar waarschijnlijk opnieuw flink op. Dat voorspelt kredietverzekeraar Allianz Trade. "In geen enkel ander Europees land gaat de stijging zo hard", zegt risicodirecteur in de Benelux Johan Geeroms.

31 minuten geleden
Chipbedrijf ASMI zakt in lagere AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - ASMI zakte woensdag ruim 2 procent in de AEX-index op het Damrak, die ook een verlies liet zien. De chiptoeleverancier wist de winst in 2023 bijna te verdubbelen. Het aantal nieuwe orders nam in het laatste kwartaal van 2023 wel opnieuw af. Het bedrijf uit Almere verwacht in de eerste jaarhelft van dit jaar te kunnen blijven profiteren van de sterke vraag uit China naar zijn producten, maar gaf volgens analisten desondanks een tegenvallende omzetverwachting af.

1 uur geleden
Kendrion merkt zwakkere industriële activiteit Duitsland en China

AMSTERDAM (ANP) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in het afgelopen kwartaal last gehad van de afzwakking van de industrie in Duitsland en ook in China. Het beursgenoteerde concern is namelijk een toeleverancier aan Duitse en Chinese industrie- en autobedrijven. Door de afkoelende wereldeconomie staat de industriële bedrijvigheid in die landen onder druk.

1 uur geleden
Datingapp Bumble schrapt een derde van banen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Datingapp Bumble schrapt wereldwijd bijna een op de drie banen. Het bedrijf wil de afdelingen voor technologische ontwikkeling en nieuwe producten op minder verschillende plekken laten werken. Daardoor kan Bumble efficiënter werken, verwacht topvrouw Lidiane Jones. In totaal gaan zo'n 350 banen verloren.

1 uur geleden
Aandacht voor ASMI en Thuisbezorgd-moederbedrijf op beurs

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van chiptoeleverancier ASMI en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. ASMI heeft het aantal nieuwe orders in het laatste kwartaal van 2023 opnieuw zien afnemen. Het bedrijf uit Almere merkt nog wel een sterke vraag uit China naar zijn producten. Ook voor de eerste helft van dit jaar verwacht ASMI daarvan te kunnen blijven profiteren. Over heel 2023 wist ASMI de winst bijna te verdubbelen.

2 uur geleden
Betaalrekening veel duurder dan 5 jaar terug, zegt Consumentenbond

DEN HAAG (ANP) - Het hebben van een betaalrekening is de afgelopen vijf jaar flink duurder geworden, heeft de Consumentenbond becijferd. Volgens onderzoekers van de bond gingen de kosten vooral bij ING en ABN AMRO flink omhoog.

2 uur geleden
Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl winstgevender na kostenbesparingen

AMSTERDAM (ANP) - Just Eat Takeaway heeft vorig jaar de eigen winstgevendheid fors opgevoerd. Het maaltijdbezorgbedrijf achter Thuisbezorgd.nl voerde onder andere kostenbesparingen door, maar verdiende ook meer aan de restaurants die gebruikmaken van het platform.

2 uur geleden