Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street hoger na koersdreun, veel aandacht voor 'Big Tech'

Wall Street hoger na koersdreun, veel aandacht voor 'Big Tech'

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan na de koersdreun een dag eerder. Grote techbedrijven stonden om uiteenlopende redenen in de schijnwerpers. Zo kregen Facebook-moeder Meta en Alphabet-dochter Google miljoenenboetes in Zuid-Korea en heeft Amazon de staat Californië achter zich aan vanwege oneerlijke concurrentiepraktijken. Ook de autosector weet de aandacht op zich gericht vanwege de autoshow in Detroit.

Alphabet eindigde 0,7 procent hoger. Dochter Google moet in Zuid-Korea omgerekend bijna 50 miljoen euro betalen vanwege het schenden van privacyregels. Ook staat het bedrijf voor een ingreep in zijn ideeënbroedplaats Area 120. Zo zou het aantal projecten in de kraamkamer zijn gehalveerd en moet de helft van het personeel op zoek naar een nieuwe baan. Een boete die het eerder kreeg voor concurrentiebeperkingen in Europa werd maar licht verlaagd naar 4,1 miljard euro.

Meta Platforms sloot de sessie met een verlies van ruim 1 procent. Dat bedrijf moet vanwege een soortgelijk vergrijp als Google in Korea omgerekend 22 miljoen euro aftikken. Amazon sloot met een winst van 1,4 procent. De Amerikaanse staat Californië heeft de webwinkelreus aangeklaagd vanwege concurrentiebeperkend gedrag. Contracten die Amazon sluit met externe verkopers en groothandelaren zouden de prijzen opdrijven. Dat zou concurrentie-verstikkend werken en gaat in tegen de antitrustregels van Californië.

Elektrisch rijden

President Joe Biden kondigde tijdens de autoshow van Detroit een eerste ronde van financiering aan voor een landelijk netwerk van laadinfrastructuur. De president is er alles aan gelegen elektrisch rijden te promoten.

Starbucks klom 5,5 procent. De koffieketen verhoogde zijn verwachtingen. Staalfabrikant Nucor zakte 11 procent na een tegenvallende verwachting voor het huidige kwartaal. United Airlines won 1,7 procent. De luchtvaartmaatschappij kondigde een samenwerking met Emirates aan en zal daardoor ook vluchten naar Dubai gaan aanbieden.

Nasdaq

De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,1 procent op 31.135,09 punten en de brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3946,01 punten. Techgraadmeter Nasdaq sloot met een winst van 0,7 procent op 11.719,68 punten.

De euro noteerde op 0,9977 dollar, tegen 0,9998 dollar bij het Europese slot. Een vat Amerikaanse olie klom 1,6 procent in prijs, tot 88,69 dollar per vat. Brentolie kostte 1,2 procent meer, op 94,26 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

5 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

7 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

8 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

9 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

10 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

18 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

21 uur geleden