Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street hoger na grote stroom cijfers, Facebook verliest

Wall Street hoger na grote stroom cijfers, Facebook verliest

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst gesloten, waarbij tussentijds nieuwe records werden aangetikt. Beleggers op Wall Street verwerkten weer een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten, onder meer van Facebook en autoconcern Ford Motor. Daarnaast kwamen er nieuwe cijfers over de Amerikaanse economie die zwakker uitvielen dan verwacht.

De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 0,4 procent op 35.084,53 punten. De brede S&P 500 klom 0,4 procent tot 4419,15 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 14.778,26 punten.

De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal met 1,6 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Economen hadden op een sterkere groei gerekend, gezien de versoepelingen van de coronaregels in de Verenigde Staten. Daarnaast vielen de wekelijkse uitkeringsaanvragen hoger uit dan verwacht. Die tegenvallende cijfers kunnen de Federal Reserve aansporen om langer door te gaan met zijn stimuleringsbeleid.

Facebook

Facebook daalde 4 procent. Het sociale mediabedrijf boekte afgelopen kwartaal flink meer omzet en winst, maar voor het lopende kwartaal werden de verwachtingen getemperd. Betalingsbedrijf PayPal kwam ook met een tegenvallende vooruitblik en verloor meer dan 6 procent.

Ford ging juist bijna 4 procent omhoog. De autofabrikant is veel positiever geworden over de resultaten in 2021, ondanks de chiptekorten in de auto-industrie. Verder won chipproducent Qualcomm na cijfers 6 procent. Beleggers waren eveneens tevreden over Yum! Brands, het moederbedrijf van fastfoodketens KFC, Pizza Hut en Taco Bell, met een winst van 6,3 procent. Andere bedrijven met resultaten waren onder meer farmaceut Merck (min 1,4 procent) en creditcardmaatschappij Mastercard (plus 1,4 procent).

Didi Global

De Chinese taxi-app Didi Global won 11 procent. Volgens The Wall Street Journal overweegt het bedrijf om weer van de beurs te vertrekken en aandeelhouders te compenseren voor recent geleden verliezen. Maar dit bericht werd later door Didi tegengesproken.

De fabrikant van elektrische auto's Nikola was een stevige verliezer, met een min van 15 procent nadat bekend werd dat oprichter Trevor Milton vervolgd wordt voor misleiding, fraude en bedrog bij het bedrijf. Hij trad eerder al terug als voorzitter bij Nikola.

Robinhood

De populaire beleggingsapp Robinhood maakte een teleurstellend debuut op Wall Street met een koersdaling van ruim 8 procent. Robinhood was de geliefde app van particuliere beleggers die begin dit jaar flink belegden in gamewinkelketen GameStop en bioscoopbedrijf AMC Entertainment.

De euro was 1,1890 dollar waard, tegen 1,1885 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent duurder op 73,61 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent meer op 76,08 dollar per vat.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

2 uur geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

4 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

5 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

6 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

7 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

8 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

8 uur geleden