Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street hoger door optimisme gesprekken Rusland en Oekraïne

Wall Street hoger door optimisme gesprekken Rusland en Oekraïne

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag verder omhoog. Ook in Europa lieten de markten stevige winsten zien. De stemming werd gesteund door optimisme over de vredesonderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne. De Russische delegatie sprak van "constructieve" gesprekken en verklaarde stappen te nemen om het conflict te de-escaleren. Rusland belooft onder meer een drastische vermindering van de inzet van het leger bij de Oekraïense hoofdstad Kiev.

De Russische en Oekraïense delegaties spraken elkaar in de Turkse stad Istanbul. Het was de eerste keer in twee weken dat vertegenwoordigers van beide landen weer fysiek bij elkaar kwamen, want in de afgelopen weken werd alleen onderhandeld via een videoverbinding. Ook de rijke Russische zakenman Roman Abramovitsj was bij de gesprekken aanwezig, in een bemiddelingsrol op verzoek van de regering in Kiev.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,9 procent hoger op 25.282 punten. De brede S&P 500 klom 0,7 procent tot 4608 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 1,1 procent tot 14.517 punten.

Nielsen

Nielsen maakte een koerssprong van zo'n 21 procent tot 26,88 dollar. Het marktonderzoeksbureau is akkoord gegaan met een overnamebod van 28 dollar per aandeel van een groep van private investeerders. De deal heeft een waarde van 16 miljard dollar.

LHC Group steeg meer dan 7 procent. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal wordt de zorgspecialist overgenomen door zorgverzekeringsconcern UnitedHealth (plus 0,7 procent) voor 5,4 miljard dollar.

Uber

FedEx steeg een kleine 4 procent. De huidige operationele directeur Raj Subramanian wordt per 1 juni de nieuwe topman van de pakketbezorger.

Uber Technologies won bijna 6 procent. The New York Times meldt dat het bedrijf dicht bij een overeenkomst is met een taxibedrijf in San Francisco, die wordt opgenomen in de taxi-app. Eerder sloot Uber al een soortgelijke deal met New York om alle taxi's in de stad toe te voegen aan de app.

De olieprijzen gingen verder omlaag door de hoop op een de-escalatie van de oorlog in Oekraïne. Maandag doken de olieprijzen ook al flink omlaag door de vrees dat de lockdown in Shanghai de Chinese vraag naar olie zal raken. Een vat Amerikaanse olie werd ruim 6 procent goedkoper op 99,50 dollar. Brentolie kostte ook dik 6 procent minder op 105,72 dollar per vat. De euro was 1,1129 dollar waard, tegen 1,0946 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

Apple iets hoger op Wall Street ondanks dreiging EU-boete

NEW YORK (ANP) - Aandelen Apple gingen maandag aan het begin van de handel op Wall Street iets omhoog. Volgens de Europese Commissie schendt de iPhone-maker met zijn App Store de EU-regels die de macht van grote internetplatforms moeten beteugelen. Als Apple die voorlopige conclusie niet kan weerleggen, dreigt een miljardenboete voor het techbedrijf.

6 minuten geleden
Experts verwachten dat huizenprijzen verder stijgen

DEN HAAG (ANP) - Woningmarktkenners denken dat de huizenprijzen de komende maanden verder stijgen. De sterk stijgende lonen hebben er mede voor gezorgd dat de prijzen voor woningen een nieuw record hebben bereikt, hebben het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster maandag bekendgemaakt.

42 minuten geleden
Smaak- en geurstoffenfabrikant IFF beboet om wissen kartel-appjes

BRUSSEL (ANP) - Smaak- en geurstoffenfabrikant IFF moet de Europese Commissie een boete betalen van een kleine 16 miljoen euro. Het Amerikaanse bedrijf hinderde onderzoek naar verboden prijsafspraken door een Whatsapp-gesprek met een concurrent te wissen. Het is voor het eerst dat de commissie een boete oplegt voor het verdonkeremanen van appjes.

2 uur geleden
Recordbod van Arabisch olieconcern voor Europees chemiebedrijf

LEVERKUSEN (ANP) - Het staatsolieconcern Abu Dhabi National Oil Co. (Adnoc) van de Verenigde Arabische Emiraten verhoogt zijn overnamebod voor het Duitse chemiebedrijf Covestro naar 11,7 miljard euro. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Het gaat om de grootste mogelijke overname van een Europees bedrijf door een Midden-Oosterse partij.

2 uur geleden
Apple voegt apps van Chinese e-retailers toe aan Vision Pro

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple gaat apps van de twee grootste e-retailers van China toevoegen aan het app-assortiment van de mixed-realitybril Vision Pro. Het gaat om Taobao van Alibaba en JD.com, waar techconcern Tencent een groot belang in heeft.

4 uur geleden
Brussel: Apple schendt regels met App Store, miljardenboete dreigt

BRUSSEL (ANP) - Apple schendt met zijn App Store de EU-regels die de macht van grote internetplatforms moeten beteugelen, constateert de Europese Commissie. Als Apple die voorlopige conclusie niet kan weerleggen, dreigt een miljardenboete voor het Amerikaanse bedrijf. Het is voor het eerst dat de commissie deze maatregel van de nieuwe Europese wet voor 'internetpoortwachters' neemt.

6 uur geleden
Nederland minder groot handelsland dan gedacht, ziet DNB

AMSTERDAM (ANP) - Nederland is een minder groot handelsland dan gedacht. Dat stelt de Nederlandsche Bank (DNB) na een grote herziening van de import- en exportcijfers. Hoewel Nederland nog steeds tot de grootste exporteurs van de wereld behoort, is er in de afgelopen jaren minder geëxporteerd dan voorspeld.

6 uur geleden