Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street herstelt wat van dramatisch koersverlies

Wall Street herstelt wat van dramatisch koersverlies

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, na de zwaarste koersverliezen sinds de grote beurscrash van 1987 op maandag. Beleggers op Wall Street blijven in de ban van het nieuwe coronavirus en de maatregelen van overheden om de crisis te lijf te gaan.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,4 procent hoger op 20.276 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2405 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,8 procent tot 6964 punten. Maandag kelderden de graadmeters in New York tot bijna 13 procent. Een nieuwe onverwachte renteverlaging door de Federal Reserve kon de negatieve stemming niet keren.

Handelaren kijken uit naar overheidsmaatregelen. President Donald Trump zou 850 miljard dollar willen uittrekken om de schade van het virus voor de Amerikaanse economie te verzachten, onder meer via belastingmaatregelen.

De hard getroffen financiële sector veerde wat op. Grote banken als Wells Fargo, Bank of America, Goldman Sachs en JPMorgan Chase hebben aangekondigd dat ze bij de Fed zullen aankloppen voor een soort noodleningen. Daarmee zouden ze andere financiële bedrijven willen aansporen hetzelfde te doen om eventuele liquiditeitsproblemen voor te zijn. De koersen stegen tot 0,6 procent.

Luchtvaart

De luchtvaart verloor wederom. Vliegtuigbouwer Boeing vraagt het Witte Huis en het Congres om steun voor de gehele Amerikaanse luchtvaartsector om de coronacrisis te overleven. Boeing verloor 3,6 procent. Luchtvaartmaatschappijen als American Airlines en Delta Air Lines gingen tot 2,1 procent omlaag. Handel in United Airlines werd stilgelegd wegens te grote volatiliteit.

Biotechnoloog Regeneron Therapeutics kwam met een positieve update over een experimenteel middel tegen het virus en sprong 12 procent omhoog.

Meer uit Financieel

Beleggers schrikken van productiefout Boeing, Coinbase keldert

NEW YORK (ANP) - Boeing hoorde dinsdag bij de verliezers op Wall Street. Beleggers zetten het aandeel lager nadat bekend was geworden dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer de levering van ongeveer negentig 787 Dreamliner-vliegtuigen uitstelt, omdat er bij de productie fouten zijn ontdekt. Daarnaast ging de beurskoers van cryptobeurs Coinbase hard omlaag. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

3 uur geleden
Boeing stelt levering Dreamliners uit om productiefout

ARLINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Boeing moet de levering van ongeveer negentig 787 Dreamliner-vliegtuigen uitstellen omdat er bij de productie fouten zijn ontdekt. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer laten weten. Voor Boeing gaat het om een tegenvaller aangezien het concern juist hard werkt om te voldoen aan de stijgende vraag naar zijn langeafstandsvliegtuigen.

3 uur geleden
Internetleverancier Rodin failliet, curator zoekt koper netwerk

GRONINGEN (ANP) - Internetleverancier Rodin Broadband Groningen is door de rechter failliet verklaard. De onderneming, die zich bezighield met de uitrol van snel internet op het Groningse platteland, verkeerde al enige tijd in financiële moeilijkheden. Curator Jan Hein Mastenbroek benadrukt in een verklaring dat hij er alles aan zal doen om het internetnetwerk voor klanten beschikbaar te houden.

4 uur geleden
Studie: uitgaven aan reclame in media vorig jaar verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De uitgaven aan reclames in Nederlandse media zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, heeft onderzoeksbureau Nielsen uitgerekend. Vooral het einde van alle coronamaatregelen hielp mee. Daardoor durfden bedrijven meer geld te steken in advertenties. Ook was sprake van een aanhoudende groei van het budget voor digitale reclames.

5 uur geleden
ASML, ASMI en Besi bij grotere verliezers op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijven ASML, ASMI en Besi hoorden dinsdag bij de grotere verliezers op de Amsterdamse beurs. Volgens persbureau Bloomberg blijft de Taiwanese chipfabrikant TSMC, een grote klant van de chipmachines van ASML, namelijk voorzichtig met zijn investeringen dit jaar. Beleggers deden het verder rustig aan na de recente opmars die volgde op de opluchting over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Alle aandacht gaat nu uit naar de rentebesluiten van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Federal Reserve, die volgende week op het programma staan.

7 uur geleden
IEA: energietoegang voor hele wereldbevolking lukt niet per 2030

PARIJS (ANP) - De wereld gaat er niet in slagen om iedere wereldburger tegen 2030 toegang te geven tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie. Dat oordeel velt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat keek naar de voortgang van dat ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties. Het tempo waarmee meer mensen toegang tot energie krijgen is de laatste jaren afgenomen.

7 uur geleden
Wereldbank verhoogt groeiverwachting wereldeconomie voor dit jaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Wereldbank verhoogt zijn verwachting voor de groei van de wereldeconomie in 2023, vooral dankzij een beter dan verwachte groei in grote economieën zoals de Verenigde Staten, de eurozone en China. Voor volgend jaar werd de prognose echter verlaagd.

8 uur geleden