Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street gaat rustig Thanksgiving vieren

Wall Street gaat rustig Thanksgiving vieren

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend lager gesloten. Daarmee werd een stapje terug gedaan na de records een dag eerder. Beleggers op Wall Street deden het vrij rustig aan in aanloop naar Thanksgiving Day op donderdag. Dan zijn de Amerikaanse beurzen dicht.

De Dow-Jonesindex daalde 0,6 procent tot 29.872,47 punten. Op dinsdag brak de toonaangevende graadmeter, met dertig grote bedrijven die een afspiegeling zijn van het Amerikaanse bedrijfsleven, voor het eerst door de grens van 30.000 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent op 3629,65 punten, maar de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 12.152,22 punten.

Er kwam een flinke hoeveelheid macro-economische cijfers, waaronder de wekelijkse uitkeringsaanvragen, een nieuwe groeiraming voor de Amerikaanse economie in het derde kwartaal, gegevens over het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten en de consumentenbestedingen. Ook de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve werden gepubliceerd. De Fed zou voorlopig geen plannen hebben om het opkoopprogramma voor obligaties te wijzigen.

Slack

Bij de bedrijven sprong de zakelijke chatdienst Slack Technologies in het oog, met een koersstijging van bijna 38 procent. Naar verluidt wil softwareconcern Salesforce Slack overnemen. De beurswaarde van Slack steeg door het bericht naar meer dan 21 miljard dollar. Salesforce verloor 5,4 procent.

Aan het kwartaalcijferfront ging de aandacht uit naar de producent van landbouwmachines Deere en modemerk Gap. Deere daalde 2 procent en Gap kelderde bijna 20 procent door tegenvallende resultaten.

Nordstrom

Ook warenhuisketen Nordstrom opende de boeken en kreeg er bijna 12 procent bij. Computermaker Dell Technologies zakte 1,4 procent na bekendmaking van cijfers. Branchegenoot HP Inc steeg juist 2,3 procent na een kwartaalbericht.

De euro noteerde 1,1921 dollar, tegenover 1,1906 dollar bij het slot van de handel in Europa. De olieprijzen gingen verder omhoog. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,3 procent meer op 45,84 dollar. Brentolie werd 1,9 procent duurder op 48,82 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

3 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

6 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

7 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

8 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

8 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

10 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

10 uur geleden