Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street gaat omhoog na hint op langere steun Fed

Wall Street gaat omhoog na hint op langere steun Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn maandag met winst aan de eerste handelsdag van augustus begonnen. Beleggers reageerden opgelucht op opmerkingen van Lael Brainard, een van de beleidsmakers van de Federal Reserve. Zij liet weten niet te verwachten dat de Fed het afbouwen van de coronasteun bekendmaakt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Jackson Hole eind deze maand.

Verder kijken handelaren naar de politiek in Washington. Daar lijkt een infrastructuurpakket van president Joe Biden met steun van zowel Democraten als Republikeinen te worden aangenomen. Dat pakket is met 550 miljard dollar wel veel kleiner dan de 2 biljoen dollar waar Biden oorspronkelijk op mikte.

Op macro-economisch gebied komen er cijfers over de bedrijvigheid in de industrie. Die groeit naar verwachting, net als in Europa, weer hard.

Afterpay

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten 0,7 procent hoger op 35.164 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,4 procent omhoog tot 4415 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 14.691 punten.

Betalingsdienstverlener Square maakte bekend het Australische Afterpay over te nemen voor 29 miljard dollar. Afterpay maakt het voor consumenten makkelijk om hun onlineaankopen later te betalen en wordt door veel jongeren als alternatief voor een creditcard gebruikt. Die jongeren zijn voor Square een interessante doelgroep. Bovendien biedt het bedrijf van Twitter-topman Jack Dorsey zelf nog geen consumentenleningen aan. Square werd circa 2 procent hoger gezet.

Foot Locker

Sportwinkelketen Foot Locker (min 2,7 procent) neemt Eurostar over, de eigenaar van winkelketen WSS. Daar betaalt Foot Locker 750 miljoen dollar voor. Tegelijkertijd telden de Amerikanen 360 miljoen dollar neer voor Text Trading, het moederbedrijf van de Japanse winkelketen Atmos.

Leverancier van onderdelen voor de lucht- en ruimtevaart Parker Hannifin kondigde de overname aan van de Britse branchegenoot Meggit voor bijna 9 miljard dollar. De Britse regering kondigde al aan die overname kritisch te willen beoordelen. Parker Hannifin steeg bijna 2 procent.

De olieprijzen daalden nadat de signalen voor economische groei in China iets minder rooskleurig waren geworden. Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper en kostte 73,21 dollar per vat. Brentolie ging 0,9 procent omlaag tot 74,74 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Curatoren willen winkels Big Bazar

AMSTERDAM (ANP) - De overgebleven winkels van het failliet verklaarde Big Bazar blijven de komende tijd "zoveel mogelijk" open. Dat hebben curatoren Hanneke De Coninck en Wybe Mollema aangekondigd. Of er nog een doorstart inzit voor de koopjesketen en wat dit dan betekent voor de circa 900 resterende werknemers en de schuldeisers, durven ze nog niet te zeggen. Dat gaan ze eerst onderzoeken.

30 minuten geleden
Beleggers schrikken van aankondiging luchtvaartmaatschappij SAS

STOCKHOLM (ANP) - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS was dinsdag een grote verliezer op de Europese beurzen. In Stockholm zakte het aandeel zo'n 8 procent nadat SAS bekendmaakte dat de noodlijdende maatschappij meerdere biedingen van potentiƫle investeerders in overweging neemt. Analisten vrezen dat beleggers die nu aandelen in het bedrijf bezitten, straks mogelijk de dupe zullen zijn omdat de waarde van hun aandelen bij een deal flink kan verwateren.

46 minuten geleden
Van Rij: aandeleninkopen drogen op als ze worden belast

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingen) denkt niet dat het belasten van aandeleninkopen door beursgenoteerde ondernemingen de staatskas veel zal opleveren. Hij verwacht dat bedrijven andere manieren zullen zoeken om geld terug te geven aan hun aandeelhouders, als het huidige fiscale voordeel op deze vorm komt te vervallen.

1 uur geleden
FNV: pervers financieel spel over ruggen medewerkers Big Bazar

UTRECHT (ANP) - De eigenaren van Big Bazar en moederbedrijf Mirage Retail Group spelen een pervers financieel spel ten koste van de medewerkers, zegt FNV-bestuurster Linda Vermeulen nadat Big Bazar dinsdag failliet is verklaard. De ongeveer 1300 medewerkers van de koopjesketen zijn daarmee waarschijnlijk hun baan kwijt.

2 uur geleden
Tesla omlaag op Wall Street na nieuws Europese Commissie

NEW YORK (ANP) - Tesla hoorde dinsdag bij de verliezers op de Amerikaanse beurzen. Beleggers verwerkten nieuws dat de Europese Commissie, naast Chinese autofabrikanten, ook wil onderzoeken in hoeverre Tesla en Europese automakers oneerlijke subsidies ontvangen in de elektrische auto-industrie in China.

2 uur geleden
Britse waterbedrijven moeten klanten 114 miljoen pond terugbetalen

LONDEN (ANP/RTR) - Verschillende waterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk moeten hun klanten 114 miljoen pond (omgerekend 131 miljoen euro) terugbetalen. De bedrijven uit Engeland en Wales hebben bepaalde doelstellingen niet gehaald, meldt toezichthouder Ofwat dinsdag. De terugbetaling zal met de waterrekeningen van volgend jaar worden verrekend.

4 uur geleden
Touroperator Vacansoleil op rand van faillissement

EINDHOVEN (ANP) - Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiƫle moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

4 uur geleden