Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street fors omhoog na bemoedigende cijfers winkelbedrijven

Wall Street fors omhoog na bemoedigende cijfers winkelbedrijven

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag fors hoger gesloten. Beleggers reageerden op bemoedigende cijfers van de grote Amerikaanse winkelbedrijven Macy's, Dollar Tree en Dollar General. Vorige week was juist nog sprake van zwaar tegenvallende resultaten bij winkelketens Target en Walmart. Dat wakkerde de vrees aan dat de hoge inflatie de koopkracht van consumenten aantast.

Macy's steeg ruim 19 procent. De keten van warenhuizen, waar ook Bloomingdale's deel van uitmaakt, boekte het afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan analisten hadden verwacht. Ook schroefde het bedrijf zijn winstverwachting voor het hele jaar op. Discountketens Dollar Tree en Dollar General kwamen ook met beter dan verwachte resultaten en werden beloond met koerswinsten van 21,9 en 14 procent.

De Dow-Jonesindex sloot 1,6 procent hoger op 32.637,19 punten en de brede S&P 500 steeg 2 procent tot 4057,84 punten. De Nasdaq eindigde 2,7 procent in het groen op 11.740,65 punten.

Nvidia

Nvidia won 5,2 procent. De chipfabrikant kende een solide eerste kwartaal, maar gaf een tegenvallende verwachting af voor het lopende kwartaal.

Twitter steeg 6,4 procent. Miljardair Elon Musk is van plan om een groter deel van de overnamesom van het socialmediabedrijf voor eigen rekening te nemen. Uit documenten die zijn ingediend bij toezichthouder SEC blijkt dat zijn persoonlijke financiële bijdrage voor de Twitter-deal nu 33,5 miljard dollar bedraagt. De topman van elektrische-autofabrikant Tesla (plus 7,4 procent) herhaalde ook zijn toezegging om de overnamedeal van 44 miljard dollar te voltooien.

Apple

Apple steeg 2,3 procent. Persbureau Bloomberg meldde dat het technologieconcern zijn leveranciers heeft gevraagd om ongeveer 220 miljoen iPhones te assembleren, ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar. Kenners hadden voor dit jaar gerekend op 240 miljoen iPhones. Daarnaast meldde Apple de lonen van werknemers in de VS met minstens 10 procent te verhogen.

VMware won 3,2 procent. Chip- en softwaremaker Broadcom koopt het cloudbedrijf voor 61 miljard dollar in aandelen en contanten. Aan het begin van de week schoot de koers van VMware al omhoog vanwege berichten over de ophanden zijnde overnamedeal.

De euro was 1,0724 dollar waard, tegen 1,0723 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,4 procent meer op 114,04 dollar. Brentolie werd 2,9 procent duurder op 117,38 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

44 minuten geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

1 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

1 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

2 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

2 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

3 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

3 uur geleden