Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street flink lager na tegenvallend consumentenvertrouwen

Wall Street flink lager na tegenvallend consumentenvertrouwen

NEW YORK (ANP) - Wall Street sloot dinsdag fors lager nadat een update van het Amerikaanse consumentenvertrouwen lager uitviel dan verwacht. Daarmee keerde de vrees voor een recessie weer terug in de markt, als gevolg van de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve. Vorige week was juist nog sprake van een sterk herstel op de Amerikaanse aandelenbeurzen.

De Dow-Jonesindex sloot met een min van 1,6 procent op 30.946,99 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 2 procent tot 3821,55 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 3 procent tot 11.181,54 punten.

Nike verloor 7 procent. De omzet van het Amerikaanse sportmerk daalde het afgelopen kwartaal iets. Dat kwam vooral door zwakkere verkopen op de belangrijke Chinese markt wegens coronalockdowns. Nike gaf daarbij een voorzichtige verwachting af voor het huidige kwartaal.

JetBlue

De aandacht bleef ook uit gaan naar de overnamestrijd rond budgetmaatschappij Spirit Airlines. Concurrent JetBlue verhoogde opnieuw zijn overnamebod op Spirit. Spirit liet maandag nog weten bij het besluit te blijven om samen te gaan met branchegenoot Frontier Airlines. Spirit steeg 1,1 procent en JetBlue daalde 0,3 procent. Frontier Group, de eigenaar van Frontier Airlines, won 0,6 procent.

Walt Disney daalde 0,7 procent. Het entertainmentconcern maakte bekend dat Disneyland Shanghai deze week weer opengaat. Occidental Petroleum ging 4,8 procent omhoog. Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van beurslegende Warren Buffett, heeft zijn belang in de olieproducent verder uitgebreid tot ruim 16 procent.

Robinhood Markets

Robinhood Markets verloor 2,8 procent. Het aandeel klom maandag nog 14 procent na mediaberichten dat cryptobeurs FTX de beleggingsapp zou willen overnemen. FTX ontkende echter interesse te hebben in een overname van Robinhood.

De euro was 1,0522 dollar waard, tegen 1,0527 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,9 procent meer op 111,69 dollar. Brentolie werd 2,5 procent duurder op 117,92 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Vakbonden bereiden acties bij NS voor, mogelijk stakingen

UTRECHT (ANP) - Vakbonden bereiden acties en mogelijk stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vrijdagmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en de NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.

1 uur geleden
Chinese bedrijven dalen op Wall Street na schrappen noteringen

NEW YORK (ANP) - De Chinese bedrijven met beursnoteringen in New York stonden vrijdag onder druk. De koersdalingen volgden op de aankondigingen van een aantal grote Chinese staatsbedrijven om hun noteringen op Wall Street te schrappen. De stappen zijn het gevolg van een langlopende ruzie tussen China en de VS over de toegang tot informatie van de Chinese bedrijven. Het besluit onderstreept ook de spanningen tussen China en de VS, die verder zijn opgelopen na het bezoek van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aan Taiwan.

1 uur geleden
Nederlandse bedrijven zien kansen door klimaatwet president Biden

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven die actief zijn in de hernieuwbare energie verwachten opdrachten te krijgen dankzij de nieuwe klimaatwet van de Amerikaanse president Joe Biden. Dat zeggen bedrijven zoals elektrische bussenbouwer Ebusco, ingenieursbureau Arcadis en SIF, bouwer van funderingen voor windmolenparken, zogeheten monopiles.

2 uur geleden
Mercedes-Benz partner bij bouw grote accufabriek in Hongarije

STUTTGART (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse automerk Mercedes-Benz doet mee aan de bouw van een grote fabriek voor accu's voor elektrische auto's in Hongarije. Die fabriek wordt gebouwd door het Chinese Contemporary Amperex Technology CATL). Daarmee is een investering gemoeid van 7,3 miljard euro.

2 uur geleden
NS dreigt met gang naar rechter als spoorbonden gaan staken

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen dreigen naar de rechter te gaan als de spoorvakbonden gaan staken. Volgens het spoorbedrijf kunnen acties "zeer schadelijke gevolgen" hebben, onder meer voor reizigers die sterk afhankelijk zijn van vervoer per spoor.

2 uur geleden
Prada wil 1 miljard ophalen met tweede beursnotering in Milaan

MILAAN (ANP/BLOOMBERG) - Het Italiaanse modehuis Prada wil minstens 1 miljard dollar ophalen met een tweede beursnotering in Milaan. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De in Milaan gevestigde maker van luxe kleding, parfums en designerhandtassen heeft al een beursnotering in Hongkong en zou de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs in de arm hebben genomen om een notering in het thuisland voor te bereiden.

3 uur geleden
Eerste omzetgroei voor techconcern Huawei sinds sancties VS

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese techconcern Huawei heeft voor het eerst sinds eind 2020 de omzet in een kwartaal opgevoerd. Toen stelden de Verenigde Staten sancties in tegen het bedrijf, dat daardoor een grote afzetmarkt voor met name zijn mobiele telefoons zag verdwijnen. Ook de apparatuur voor mobiele netwerken van het bedrijf worden in de VS en steeds meer Europese landen geweerd.

3 uur geleden