Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street flink lager na tegenvallend consumentenvertrouwen

Wall Street flink lager na tegenvallend consumentenvertrouwen

NEW YORK (ANP) - Wall Street sloot dinsdag fors lager nadat een update van het Amerikaanse consumentenvertrouwen lager uitviel dan verwacht. Daarmee keerde de vrees voor een recessie weer terug in de markt, als gevolg van de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve. Vorige week was juist nog sprake van een sterk herstel op de Amerikaanse aandelenbeurzen.

De Dow-Jonesindex sloot met een min van 1,6 procent op 30.946,99 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 2 procent tot 3821,55 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 3 procent tot 11.181,54 punten.

Nike verloor 7 procent. De omzet van het Amerikaanse sportmerk daalde het afgelopen kwartaal iets. Dat kwam vooral door zwakkere verkopen op de belangrijke Chinese markt wegens coronalockdowns. Nike gaf daarbij een voorzichtige verwachting af voor het huidige kwartaal.

JetBlue

De aandacht bleef ook uit gaan naar de overnamestrijd rond budgetmaatschappij Spirit Airlines. Concurrent JetBlue verhoogde opnieuw zijn overnamebod op Spirit. Spirit liet maandag nog weten bij het besluit te blijven om samen te gaan met branchegenoot Frontier Airlines. Spirit steeg 1,1 procent en JetBlue daalde 0,3 procent. Frontier Group, de eigenaar van Frontier Airlines, won 0,6 procent.

Walt Disney daalde 0,7 procent. Het entertainmentconcern maakte bekend dat Disneyland Shanghai deze week weer opengaat. Occidental Petroleum ging 4,8 procent omhoog. Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van beurslegende Warren Buffett, heeft zijn belang in de olieproducent verder uitgebreid tot ruim 16 procent.

Robinhood Markets

Robinhood Markets verloor 2,8 procent. Het aandeel klom maandag nog 14 procent na mediaberichten dat cryptobeurs FTX de beleggingsapp zou willen overnemen. FTX ontkende echter interesse te hebben in een overname van Robinhood.

De euro was 1,0522 dollar waard, tegen 1,0527 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,9 procent meer op 111,69 dollar. Brentolie werd 2,5 procent duurder op 117,92 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

1 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

3 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

4 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

5 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

6 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

8 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

9 uur geleden