Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street flink hoger na afkoeling inflatie in juli

Wall Street flink hoger na afkoeling inflatie in juli

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag sterk omhooggegaan. Beleggers verwerkten de nieuwste inflatiegegevens uit de Verenigde Staten. Daaruit bleek dat de inflatie in juli wat is afgekoeld ten opzichte van juni. Het levensonderhoud van de Amerikanen werd vorige maand 8,5 procent duurder. In juni bedroeg de inflatie nog 9,1 procent.

De Federal Reserve is al begonnen met het verhogen van de rente in de VS om de hoge inflatie te bestrijden. Bij de afgelopen twee rentebesluiten werd de rente met stevige stappen van 0,75 procentpunt opgeschroefd. Nu de inflatie wat lijkt te zijn afgekoeld zou de Fed bij het volgende rentebesluit in september mogelijk de rente wat minder sterk kunnen verhogen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1,4 procent hoger op 33.225 punten. De brede S&P 500 steeg 1,6 procent tot 4188 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 2,1 procent tot 12.755 punten.

Tesla

Tesla steeg 3,2 procent. Topman Elon Musk heeft voor bijna 7 miljard dollar aan aandelen van de fabrikant van elektrische auto's verkocht om genoeg geld te hebben om Twitter te kunnen overnemen. Zo bereidt de rijkste man ter wereld zich voor op een mogelijk verplichte koop van het socialenetwerkbedrijf. Musk zag onlangs af van de aankoop van Twitter, maar de berichtendienst wil de deal via de rechter afdwingen. Het aandeel Twitter steeg 3,5 procent.

Apple won 1,7 procent. Het Taiwanese TSMC, de grootste chipfabrikant ter wereld, heeft in juli de omzet met bijna 50 procent zien stijgen, geholpen door de aanhoudend sterke vraag naar halfgeleiders. TSMC is de belangrijkste chipleverancier van iPhonemaker Apple. Daarnaast zag het Taiwanese elektronicabedrijf Foxconn, dat de iPhones voor Apple maakt, de winst in het afgelopen kwartaal stijgen.

Wendy's

Coinbase won 3,5 procent, ondanks tegenvallende cijfers. De cryptobeurs leed afgelopen kwartaal meer verlies dan verwacht door de waardedaling van digitale munten als bitcoin. Ook de omzet viel tegen. Roblox kelderde 5 procent na teleurstellende resultaten van de ontwikkelaar van videogames. Fastfoodketen Wendy's boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht, maar de omzet viel tegen. Het aandeel daalde 1,7 procent. Entertainmentconcern Walt Disney, dat na de slotbel met resultaten komt, steeg 2 procent.

De euro was 1,0310 dollar waard, tegen 1,0226 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 89,57 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 95,57 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Franse regering doet bod op onderdelen geplaagd IT-concern Atos

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse overheid wil delen van het financieel geplaagde IT-concern Atos kopen. Het gaat om activiteiten die van strategisch belang zouden zijn voor Frankrijk, heeft minister van Financiën Bruno Le Maire gezegd. Zijn voorstel staat in een niet bindende intentieverklaring die hij dit weekend heeft verstuurd.

7 minuten geleden
Beleggers kijken uit naar kwartaalcijfers Apple en Fed-besluit

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek opnieuw veel bedrijfsresultaten te verwerken. Zo openen Philips, Air France-KLM, ING en Shell de boeken. In de Verenigde Staten is het de beurt aan Apple. Ook staat er een rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

6 uur geleden
Amerikaanse TikTokkers bezorgd over impact dreigende ban in VS

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Amerikaanse TikTokkers maken zich zorgen om de dreigende ban van socialemediaplatform TikTok in de Verenigde Staten. Volgens hen gaat de Amerikaanse regering eraan voorbij dat zo'n ban hun dagelijkse broodwinning in gevaar brengt.

9 uur geleden
Moeder Google wil van rechtszaak over advertentiemonopolie af

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) - Google-moederbedrijf Alphabet heeft een rechter in de Verenigde Staten gevraagd een zaak van de Amerikaanse justitie te seponeren. De zaak beschuldigt Alphabet van het monopoliseren van de technologie voor het kopen en verkopen van onlineadvertenties. Het techconcern stelt echter dat justitie dit niet kan bewijzen.

9 uur geleden
Kenners blijven bij cijfers Philips scherp op slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Kenners verwachten bij de kwartaalcijfers van Philips maandag geen grote nieuwe aankondigingen over de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Maar analisten zijn niet helemaal gerust. "Je weet het nooit bij Philips", zegt Jos Versteeg van InsingerGillissen. Marc Hesselink van ING schat in dat Philips nog een miljardenschikking boven het hoofd hangt.

11 uur geleden
Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

SHANGHAI (ANP) - Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.

12 uur geleden
Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

ESSEN (ANP/BELGA/DPA) - De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

13 uur geleden