Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street eindigt tweede kwartaal met winstdag

Wall Street eindigt tweede kwartaal met winstdag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag het sterke tweede kwartaal met winst geëindigd. Beleggers op Wall Street begonnen wat voorzichtig door zorgen over de stijgende coronabesmettingen in een aantal Amerikaanse staten en de spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong, maar lieten die zorgen gedurende de dag varen.

De Dow-Jonesindex sloot met een plus van 0,9 procent op 25.812,88 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 1,5 procent bij tot 3100,29 punten. Sinds april wist de graadmeter een stijging van zo'n 20 procent te boeken, geholpen door de steunmaatregelen van overheden tegen de coronacrisis en de versoepeling van de lockdownmaatregelen in veel landen. Ten opzichte van begin dit jaar staat de graadmeter nog altijd ongeveer 4 procent lager. Techbeurs Nasdaq won 1,9 procent tot 10.058,77 punten.

Het Chinese Volkscongres heeft ingestemd met de veiligheidswet voor Hongkong, waarmee China volgens critici pro-democratische betogers in Hongkong wil muilkorven. De VS hebben nu een begin gemaakt met het schrappen van de bijzondere status van Hongkong in de Amerikaanse wetgeving. Peking heeft gezegd tegenmaatregelen te nemen.

Uber Technologies

Bij de bedrijven won chipproducent Micron Technology 4,8 procent, dankzij beter dan verwachte omzetverwachtingen vanwege een sterke vraag naar chips voor datacenters en notebooks. Branchegenoot Xilinx (plus 7 procent) kwam ook met opbeurende prognoses.

Uber Technologies steeg 4,9 procent. Het bedrijf achter de taxi-app en maaltijdbezorgdienst Uber Eats zou de Amerikaanse maaltijdbezorgonderneming Postmates willen overnemen voor 2,6 miljard dollar.

Boeing

Facebook (plus 2,9 procent) zag weer meer bedrijven aanhaken bij de advertentieboycot tegen zijn sociale netwerken. Onder meer Volkswagen en winkelketen Target geven voorlopig geen reclamedollars meer uit bij Facebook en Instagram.

Vliegtuigbouwer Boeing zag een aantal bedrijven hun orders voor 737 MAX-toestellen intrekken en werd 5,8 procent lager gezet. De maker van sport- en yogakleding Lululemon Athletica (plus 6 procent) kondigde aan de start-up voor fitnessapparatuur Mirror te kopen voor 500 miljoen dollar.

De euro was 1,1236 dollar waard tegen 1,1247 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent minder op 39,36 dollar. Brentolie zakte 1,3 procent in prijs tot 41,15 dollar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street schrikt van nieuwe maatregelen Californië

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend lager gesloten. Beleggers waren eerder op de dag nog goedgemutst vanwege hoopgevend nieuws over een mogelijk coronavaccin. Maar het sentiment sloeg om toen bekend werd dat Californië nieuwe maatregelen neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bedrijven als restaurants, bioscopen, dierentuinen en musea moeten daar alle activiteiten staken die binnen plaatsvinden. Café's in de staat moeten helemaal dicht.

3 uur geleden
Ruim 2400 aanmeldingen voor vrijwillige vertrekregeling KLM

AMSTELVEEN (ANP) - Ruim 2400 medewerkers van KLM hebben zich aangemeld voor de vrijwillige vertrekregeling bij de luchtvaartmaatschappij. Met die regeling hoopte het bedrijf gedwongen ontslagen als gevolg van de coronacrisis zo veel mogelijk te beperken. Waarschijnlijk is het aantal aanmeldingen niet genoeg om een grote ontslagronde te voorkomen.

4 uur geleden
Tekort tot 80 miljoen dreigt voor Kamers van Koophandel

DEN HAAG (ANP) - Er dreigt een flink financieel tekort voor de Kamers van Koophandel. Het gaat volgens een eerste schatting om 70 tot 80 miljoen euro, aldus staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.

7 uur geleden
Handelsbericht AkzoNobel goed ontvangen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam is maandag met winst de handel uitgegaan, mede dankzij de positieve ontvangst van een onverwacht handelsbericht van verfconcern AkzoNobel. Ook de andere Europese aandelenbeurzen wonnen terrein. Beleggers schoven de zorgen over de wereldwijde recordstijging van het aantal coronabesmettingen aan de kant en waren optimistisch gestemd aan het begin van het cijferseizoen.

7 uur geleden
Wall Street begint handelsweek met winst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst geopend, ondanks de wereldwijde recordstijging van het aantal coronabesmettingen. Beleggers kijken uit naar het begin van het kwartaalcijferseizoen op Wall Street deze week. Verder staat de chipsector in de belangstelling vanwege groot overnamenieuws.

9 uur geleden
HEMA moet miljoenen euro's coronasubsidie terugbetalen

AMSTERDAM (ANP) - Het is sinds de uitbraak van het coronavirus beter gegaan met HEMA dan gedacht en daardoor heeft de winkelketen uiteindelijk meer coronasubsidie gekregen dan nodig. Het warenhuis kreeg een voorschot van 11,4 miljoen euro, maar verwacht daarvan 6 miljoen euro terug te moeten betalen. Dat bevestigt HEMA na berichtgeving door RTL Z.

9 uur geleden
Onderzoek ACM naar overname Corendon door Sunweb

AMSTERDAM (ANP) - Er is meer onderzoek nodig voor de beoogde overname van reisorganisatie Corendon door branchegenoot Sunweb. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer weten over de gevolgen voor de concurrentie. Daarom gaat de deal voorlopig nog niet door. Corendon-topman Steven van der Heijden rekent op zeker drie tot vijf maanden uitstel.

10 uur geleden