Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street eindigt opnieuw hoger

Wall Street eindigt opnieuw hoger

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige plussen geëindigd. Daarmee werd de winstreeks op de voorgaande dagen voortgezet. Beleggers op Wall Street blijven optimistisch over het economische herstel van de coronacrisis, ondanks de aanhoudende protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld. Daarnaast viel het banenrapport van loonstrookverwerker ADP minder slecht uitviel dan verwacht.

De Dow-Jonesindex sloot 2,1 procent in de plus op 26.269,89 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 1,4 procent hoger gezet, op 3122,87 punten, techbeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 9682,91 punten.

Volgens ADP verdwenen er in mei in het Amerikaanse bedrijfsleven bijna 2,8 miljoen banen ten opzichte van een maand eerder, na de recordkrimp van bijna 20 miljoen een maand eerder. Economen hadden in doorsnee op een krimp met 9 miljoen banen gerekend.

Zoom

Videovergaderbedrijf Zoom Video Communications werd 7,6 procent hoger gezet. Door de coronacrisis en de plotselinge toename van thuiswerken kon het bedrijf veel nieuwe gebruikers verwelkomen en gingen de omzet en winst fors omhoog.

Taxibedrijf Lyft (plus 8,7 procent) zag in mei door versoepelingen van de lockdown het aantal ritten weer toenemen. Concurrent Uber (plus 2,6 procent) liet weten fors minder taxiritten uit te hebben gevoerd, maar dat maaltijdbezorgingstak Uber Eats juist sterk groeit. Bioscoopketen AMC Entertainment waarschuwde juist voor grote verliezen omdat de bioscopen lang dicht moesten blijven. Het aandeel ging 2,5 procent omlaag.

Warner

Muziekmaatschappij Warner Music Group maakt woensdag haar debuut op Wall Street. De aandelen stegen 20,5 procent. Met de beursgang werd 1,9 miljard dollar opgehaald, waarmee het de grootste is van dit jaar in New York.

Luchtvaartmaatschappijen profiteerden van stappen die de regering Trump zette tegen Chinese concurrenten. Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines stegen tot 12,5 procent.

De euro was 1,1239 dollar waard, tegen 1,1244 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent goedkoper op 36,59 dollar. Brentolie daalde 0,6 procent in prijs en kostte 39,32 dollar.

Meer uit Financieel

Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

1 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

1 uur geleden
Ruim 12.000 vluchten minder toegestaan op Schiphol in zomer 2024

SCHIPHOL (ANP) - Het aantal toegestane vluchten via Schiphol zal in het zomerseizoen van volgend jaar 12.400 lager uitvallen dan in dezelfde periode dit jaar. Dat meldt de luchthaven bij de publicatie van zijn capaciteitsdeclaratie, het document waarin de beschikbare capaciteit op Schiphol van eind maart tot en met eind oktober is vastgesteld. Ook het maximale aantal vluchten met privéjets wordt teruggeschroefd.

2 uur geleden
Laura van Geest krijgt tweede termijn als topvrouw van AFM

AMSTERDAM (ANP) - Laura van Geest blijft langer aan als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De voormalig directeur van het Centraal Planbureau (CPB) is al bijna vier jaar topvrouw van toezichthouder AFM en is herbenoemd voor nog eens vier jaar. Haar nieuwe termijn gaat in op 1 februari volgend jaar.

2 uur geleden
MSD zet fabriek Oss voor immuuntherapie in de verkoop

OSS (ANP) - Farmaceut MSD stopt over twee jaar met de productie van immuuntherapie in Oss. De productie wordt overgenomen door modernere fabrieken in andere landen. De Brabantse fabriek gaat in de verkoop, en MSD heeft "als topprioriteit" dat de koper niet alleen de fabriek maar ook de circa zeshonderd werknemers overneemt.

3 uur geleden
GameStop stijgt op Wall Street na aanstelling nieuwe topman

NEW YORK (ANP) - Het aandeel GameStop is donderdag 3,3 procent meer waard geworden. Beleggers leken tevreden met het nieuws dat Ryan Cohen aantreedt als nieuwe topman van de keten van videospellenwinkels. De miljardair is een grote aandeelhouder van het bedrijf en was al voorzitter van GameStop.

3 uur geleden