Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street eindigt licht in de plus

Wall Street eindigt licht in de plus

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine plussen de handel uitgegaan. Wall Street leek weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 28.036,22 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,1 procent, tot 3122,03 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq ging met eenzelfde percentage omhoog, naar 8549,94 punten.

Handelsvertegenwoordigers zouden dit weekend een "constructief" gesprek hebben gehad over de eerste fase van de handelsdeal die momenteel wordt uitonderhandeld. De Chinese centrale bank verraste op zijn beurt met het verlagen van de zogenoemde zevendaagse reporente. Dit zorgde voor speculatie over meer stimuleringsmaatregelen voor de Chinese economie.

Trump bij Fed

Verder had president Donald Trump een ontmoeting met Federal Reserve-baas Jerome Powell. Daarin is volgens de twee veel besproken, maar het hoofd van de centrale bank zou Trump geen verwachtingen over het monetaire beleid hebben gegeven.

Computer- en printerfabrikant HP zakte bijna 1 procent. Het bedrijf wees een ongevraagd overnamebod van kopieermachine- en printerfabrikant Xerox af. HP wees onder meer op de schuldenberg die een deal zou opleveren.

Cosmeticaproducent Estée Lauder maakte op zijn beurt bekend de aandelen van het Zuid-Koreaanse Have & Be die het nog niet bezit over te nemen. Estée Lauder betaalt 1 miljard dollar voor twee derde van de stukken. Het aandeel won juist 1 procent.

Luchtvaartshow Dubai

Ook was er belangstelling voor de luchtvaartsector. In Dubai is momenteel een grote luchtvaartshow aan de gang. Luchtvaartbedrijven gebruiken dergelijke shows doorgaans om grote deals aan te kondigen. Vliegtuigmaker Boeing (min 0,6 procent) zag een grote bestelling van Etihad Airways deels geannuleerd worden.

De euro noteerde op 1,1073 dollar, tegen 1,1080 bij sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper op 56,91 dollar. De prijs van Brentolie zakte 1,6 procent in waarde, tot 62,27 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Oliewerkers boorplatformen BP in Noordzee zien af van staking

LONDEN (ANP/RTR) - Werknemers die werken voor een onderaannemer op olie- en gasboorplatformen van het Britse BP in de Noordzee hebben een geplande staking afgeblazen. Dat meldde vakbond Unite. Volgens de bond krijgen zij van hun werkgever Sparrows Offshore Services drie weken extra aan betaald verlof.

12 minuten geleden
Klokkenluider: Belastingdienst zette zich in om Uber te helpen

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst heeft zich actief ingezet om taxiapp Uber te helpen. Zo kreeg het Amerikaanse bedrijf van de fiscus precies te horen wat er met andere landen werd besproken, en wat standpunten van landen als Frankrijk en België waren. Ook hoefde Uber in Nederland nauwelijks belasting te betalen. Dat zei klokkenluider Mark MacGann dinsdag tegen de commissie Financiën van de Tweede Kamer.

36 minuten geleden
Banken grote winnaars op aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Europese banken hebben dinsdag een van hun beste handelsdagen van dit jaar op de aandelenbeurzen gehad, met forse winsten voor onder andere ING en ABN AMRO in Amsterdam. Grote financieel dienstverleners wonnen aan waarde na sussende woorden van toezichthouders, die stelden dat risicovollere schuldpapieren van banken die onder hun toezicht staan niet zomaar waardeloos worden. Verwarring over de volledige afschrijving van bepaalde obligaties van het in problemen geraakte Credit Suisse zorgde begin deze week nog voor onzekerheid.

56 minuten geleden
ECB: geen beperkingen bij dividenduitkeringen banken

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) is niet van plan vanwege de recente onrust in de financiële sector beperkingen op te leggen bij het uitkeren van dividend en aandeleninkoopprogramma's van banken. Dat zei Andrea Enria, die bij de ECB gaat over bankentoezicht in het Europees Parlement.

1 uur geleden
Rusland produceert minder olie tot eind juni

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Rusland zal tot zeker eind juni van dit jaar minder olie produceren, meldt de Russische vicepremier Alexander Novak dinsdag aan lokale media. Het is een reactie van Rusland op sancties vanuit westerse landen, waaronder een importverbod van de Europese Unie voor olie die wordt vervoerd met tankers. Daarmee wil het Westen de olie-inkomsten voor Moskou verminderen vanwege de oorlog in Oekraïne.

1 uur geleden
Honderden aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven

DEN HAAG (ANP) - In totaal hebben 364 ondernemers dinsdag een aanvraag ingediend bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

1 uur geleden
Reuters: Duitse bonden plannen grote transportstaking op maandag

BERLIJN (ANP) - Duitse vakbonden zijn van plan volgende week maandag een grote staking in het trein-, bus- en luchtverkeer te organiseren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Naar verluidt wordt daarover donderdag een persconferentie gehouden door de bonden Verdi en EVG.

2 uur geleden