Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street eindigt licht in de plus

Wall Street eindigt licht in de plus

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine plussen de handel uitgegaan. Wall Street leek weer wat voorzichtiger over een mogelijke deal tussen Peking en Washington in de zich voortslepende handelsoorlog. Die hoop was vorige week juist weer wat aangewakkerd.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 28.036,22 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,1 procent, tot 3122,03 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq ging met eenzelfde percentage omhoog, naar 8549,94 punten.

Handelsvertegenwoordigers zouden dit weekend een "constructief" gesprek hebben gehad over de eerste fase van de handelsdeal die momenteel wordt uitonderhandeld. De Chinese centrale bank verraste op zijn beurt met het verlagen van de zogenoemde zevendaagse reporente. Dit zorgde voor speculatie over meer stimuleringsmaatregelen voor de Chinese economie.

Trump bij Fed

Verder had president Donald Trump een ontmoeting met Federal Reserve-baas Jerome Powell. Daarin is volgens de twee veel besproken, maar het hoofd van de centrale bank zou Trump geen verwachtingen over het monetaire beleid hebben gegeven.

Computer- en printerfabrikant HP zakte bijna 1 procent. Het bedrijf wees een ongevraagd overnamebod van kopieermachine- en printerfabrikant Xerox af. HP wees onder meer op de schuldenberg die een deal zou opleveren.

Cosmeticaproducent Estée Lauder maakte op zijn beurt bekend de aandelen van het Zuid-Koreaanse Have & Be die het nog niet bezit over te nemen. Estée Lauder betaalt 1 miljard dollar voor twee derde van de stukken. Het aandeel won juist 1 procent.

Luchtvaartshow Dubai

Ook was er belangstelling voor de luchtvaartsector. In Dubai is momenteel een grote luchtvaartshow aan de gang. Luchtvaartbedrijven gebruiken dergelijke shows doorgaans om grote deals aan te kondigen. Vliegtuigmaker Boeing (min 0,6 procent) zag een grote bestelling van Etihad Airways deels geannuleerd worden.

De euro noteerde op 1,1073 dollar, tegen 1,1080 bij sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper op 56,91 dollar. De prijs van Brentolie zakte 1,6 procent in waarde, tot 62,27 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Winst moederbedrijf Chinese webwinkel Temu stijgt 246 procent

SHANGHAI (ANP/AFP) - Pinduoduo, het moederbedrijf van de omstreden Chinese webwinkel Temu, heeft zijn winst in het eerste kwartaal van dit jaar ruim verveelvoudigd. Zowel op de Chinese thuismarkt als in het buitenland groeit het bedrijf razendsnel.

6 minuten geleden
AFM: ruim 20 procent meer meldingen van oplichting begin dit jaar

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 20 procent meer meldingen en vragen ontvangen over fraude en oplichting. De toezichthouder merkt bovendien dat oplichters nieuwe manieren gebruiken om mensen geld afhandig te maken. De AFM wil Nederlanders met een website nu meer bewust maken van de werkwijze van fraudeurs en oplichters.

7 minuten geleden
Kweekvleesbedrijf Meatable vervangt Nederlandse topman

LEIDEN (ANP) - Kweekvleesbedrijf Meatable vervangt zijn topman. De Nederlandse mede-oprichter Krijn de Nood maakt met ingang van 17 juni plaats voor de Amerikaan Jeff Tripician.

21 minuten geleden
EU-enquête: weinig aandacht voor cyberveiligheid bij bedrijven

BRUSSEL (ANP) - Meer dan 70 procent van de Europese bedrijven geeft geen trainingen aan personeel om cyberaanvallen of lekken van informatie te herkennen. In een tijd waarin cyberaanvallen toenemen, vormt deze situatie "een groot gevaar voor het functioneren van informatiesystemen en voor de interne markt als geheel", zegt de Europese Commissie.

24 minuten geleden
The Information: grote ontslagronde bij TikTok op komst

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - TikTok is van plan deze week een grote ontslagronde aan te kondigen. Dat meldt technieuwssite The Information op basis van ingewijden. De populaire video-app zou tegen het personeel hebben gezegd dat er "aanzienlijke ontslagen" zullen vallen bij de operationele en marketingactiviteiten.

44 minuten geleden
Amazon steekt miljarden in datacenters in Spanje

MADRID (ANP/RTR) - Amazon Web Services steekt komende jaren bijna 16 miljard euro in datacenters in Spanje. De investeringen gaan specifiek naar de noordoostelijk regio Aragon, heeft de cloudtak van het webwinkelconcern aangekondigd.

1 uur geleden
Sovjetautomerk Volga maakt comeback na vertrek westerse merken

MOSKOU (ANP/DPA) - Rusland heeft het voormalige Sovjetautomerk Volga nieuw leven ingeblazen. Volgens Russische media zijn er drie nieuwe modellen gepresenteerd op een industriële handelsbeurs.

2 uur geleden