Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Die vindt naar verwachting in de nacht van woensdag op donderdag plaats. Bij het uitblijven van een goedkeuring door het Congres dreigen de Verenigde Staten binnenkort zonder geld te komen zitten, wat grote chaos op financiële markten kan veroorzaken.

Beleggers verwerkten verder de publicatie van het ‘Beige Book’, een verslag van de Amerikaanse centrale bank over de staat van de economie. Daaruit kwam naar voren dat de economische activiteit in de VS weinig veranderde in april en begin mei, al koelde de inflatie wel wat af. Het document kan beleggers een beeld geven over hoe het aanstaande rentebesluit van de Federal Reserve eruit komt te zien. Dat wordt medio juni verwacht.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handelsdag 0,4 procent lager op 32.908,27 punten. De brede S&P 500 verloor 0,6 procent tot 4179,83 punten. De Nasdaq zakte eveneens 0,6 procent tot 12.935,29 punten. De techgraadmeter koerst af op een koerswinst van dik 6 procent in de maand mei dankzij de sterke opmars van de tech- en chipbedrijven die profiteerden van het optimisme over toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI).

Microsoft

Microsoft wist daar woensdag niet van te profiteren en zakte 0,8 procent. Analisten van Piper Sandler verhoogden het koersdoel voor het tech- en softwareconcern en noemden het aandeel een 'AI-superster'.

Nvidia noteerde een verlies van 5,7 procent. Het chipbedrijf maakte de afgelopen tijd nog een flinke groei door, onder meer door de bekendmaking van een aantal projecten op het gebied van AI. Dinsdag was het bedrijf zelfs even meer dan 1 biljoen dollar waard.

Advance Auto Parts

Advance Auto Parts kelderde 35 procent. De verkoper van auto-onderdelen publiceerde zijn eerstekwartaalresultaten die niet in de smaak vielen bij beleggers. Het bedrijf had last van hoger dan verwachte kosten en de gestegen inflatie. Als gevolg daarvan verlaagde het bedrijf uit North Carolina de verwachtingen voor het komende jaar, evenals het kwartaaldividend.

De euro was 1,0688 dollar waard, tegen 1,0665 dollar bij het slot van de beurzen in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,3 procent goedkoper op 67,86 dollar. De prijs van een vat Brentolie daalde 1,2 procent in prijs tot 72,66 dollar.

Meer uit Financieel

Noodlijdend IT-bedrijf Atos stelt deadline reddingsplan uit

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft de deadline van zijn reddingsplan uitgesteld tot 3 mei. Atos, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, diende eerder deze maand een herstructureringsplan in bij banken en andere schuldeisers. Het bedrijf stelde daarin 1,2 miljard euro aan nieuw kapitaal nodig te hebben om zijn activiteiten voort te zetten en de schulden met ongeveer de helft te verminderen. Ook wil het bedrijf de looptijd van andere schulden met vijf jaar verlengen.

1 uur geleden
Modebedrijf Hermès verkoopt meer, met name in Azië

PARIJS (ANP) - Het Franse modebedrijf Hermès, vooral bekend van de Birkin- en Kelly-handtassen, heeft in het eerste kwartaal de verkoop verhoogd, geholpen door sterke groei op de grote Aziatische markt. Maar ook in de andere regio's verkocht het concern meer dure handtassen en zijden sjaals.

1 uur geleden
Privacywaakhond bezorgd over gebruik bodycam in supermarkt

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt het "zorgelijk" dat supermarktketen Dirk van den Broek personeel gaat voorzien van bodycams. De privacywaakhond gaat het bedrijf daarom snel om opheldering vragen.

1 uur geleden
Blokker werkt aan laatste details herfinanciering, zegt topman

AMSTERDAM (ANP) - De herfinanciering van Blokker is nog steeds niet rond, meldt topman Ynse Stapert van moederbedrijf Mirage Retail Group. Stapert zei twee weken geleden al dat de herfinanciering bijna rond was en dat hij naar verwachting deze week meer kan vertellen over de toekomst van de winkelketen. "We zijn er nog steeds heel druk mee bezig en zetten nu de laatste puntjes", zegt hij donderdag.

1 uur geleden
Duits consumentenvertrouwen op hoogste niveau in twee jaar

NEURENBERG (ANP/AFP) - Het vertrouwen van Duitse consumenten is verder toegenomen tot het hoogste niveau in twee jaar, meldt marktonderzoeksbureau GfK. Hoewel het consumentenvertrouwen over het geheel genomen nog altijd op een laag niveau ligt, zijn consumenten de laatste tijd positiever geworden over hun inkomen, na een reeks van overeenkomsten over loonsverhogingen die onlangs door de vakbonden in heel Duitsland zijn gesloten.

1 uur geleden
Accountantsorganisatie wil breder onderzoek naar examenfraude

HOOFDDORP (ANP) - Veel meer accountantskantoren moeten onderzoeken of medewerkers en partners zich schuldig hebben gemaakt aan examenfraude, vindt de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De brancheorganisatie heeft alle kantoren met minstens drie externe accountants een brief gestuurd met die oproep.

2 uur geleden
Investeerder KKR neemt Hans Anders-moederbedrijf nexeye over

GORINCHEM (ANP) - De grote Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR neemt het moederbedrijf nexeye van optiek- en hoorzorgketen Hans Anders over van het Britse investeringsbedrijf 3i Group. De partijen hebben daarvoor een definitieve koopovereenkomst getekend.

2 uur geleden