
Wall Street duikt bij opening in het rood
NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verliezen aan de nieuwe sessie begonnen, na een grillige handelsdag op donderdag. Op Wall Street leven zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten. Het uitblijven van een politiek akkoord over een nieuw Amerikaans steunpakket weegt extra op die somberte.
De Dow-Jonesindex zakte in de eerste handelsminuten 0,3 procent tot 26.768 punten. De S&P 500 daalde 0,2 procent tot 3241 punten. Techgraadmeter Nasdaq verloor een fractie tot 10.665 punten.
De verdere verspreiding van het coronavirus heeft al geleid tot een herinvoering van diverse lockdownmaatregelen in Europese landen. Ook in de Verenigde Staten loopt het aantal positief geteste personen in delen van het land stevig op, waardoor gevreesd wordt voor een nieuwe besmettingsgolf. Intussen is de Amerikaanse overheid er nog altijd niet in geslaagd om de markten nieuwe steun in het vooruitzicht te stellen om de economie aan te jagen.
Presidentsverkiezingen
In de voorbije dagen stak ook ongemak de kop op over de komende presidentsverkiezingen. Het risico van grotere verdeeldheid door de electorale strijd zorgt voor extra onzekerheid voor beleggers, nadat president Donald Trump erop had gezinspeeld de uitslag niet zonder slag of stoot te accepteren.
Bij de bedrijven was er aandacht voor Apple (plus 0,5 procent). De Europese Commissie gaat proberen om Ierland en Apple toch te bestraffen voor belastingafspraken die erg voordelig zijn voor de techgigant. EU-commissaris Margrethe Vestager houdt vol dat het om verboden staatssteun gaat en stapt, na de nederlaag bij een lagere Europese rechter, nu naar het Europese Hof van Justitie.
Boeing steeg 1,2 procent na nieuws rond zijn geplaagde toestel MAX 737. Europese toezichthouders verwachten in november klaar te zijn met een evaluatie van het type vliegtuig, dat vanwege twee vliegtuigcrashes wereldwijd al meer dan een jaar aan de grond staat.
Meer uit Financieel
WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse regering focust bij de eerste onderhandelingen over handelsakkoorden over importheffingen op ongeveer twintig handelspartners. De Verenigde Staten hebben een lijst van deze partners opgesteld. Dit zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.
2 uur geledenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag weinig beweging zien. Beleggers deden het rustig aan in aanloop naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China over hun importheffingen op elkaars goederen.
3 uur geledenWASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zal de importheffing op Chinese goederen niet eenzijdig verlagen. Dit heeft Witte Huis-woordvoerster Karoline Leavitt gezegd.
4 uur geledenOAKLAND (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Google heeft ingestemd met het schikken van een rechtszaak in de Verenigde Staten over beschuldigingen van discriminatie. Zo'n 4000 werknemers van het techconcern krijgen met de voorgestelde deal 50 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 44,4 miljoen euro.
6 uur geledenGENÈVE (ANP/RTR) - Zwitserland en de Verenigde Staten zijn overeengekomen hun handelsgesprekken te versnellen en zijn vastbesloten snel tot een akkoord te komen. Dat heeft de Zwitserse bondspresident Karin Keller-Sutter vrijdag gezegd, zonder een specifiek tijdspad te noemen.
6 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - De AEX-index is vrijdag iets hoger geëindigd, nadat de hoofdgraadmeter op het Damrak donderdag voor het eerst sinds begin april weer boven de 900 punten uitkwam. Beleggers hebben hoop geput uit de handelsovereenkomst die de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk donderdag bekendmaakten. President Donald Trump zei dat "meerdere deals" zullen volgen.
7 uur geledenVELSEN (ANP) - Vakbond FNV overlegt maandag met het personeel van Tata Steel over een mogelijke staking op het hoogovencomplex bij IJmuiden. Omdat de directie van het staalconcern blijft vasthouden aan het schrappen van 1600 arbeidsplaatsen, bereiden de werknemers en bonden zich voor op acties.
8 uur geleden