Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street doet ondanks positief vaccinnieuws pas op de plaats

Wall Street doet ondanks positief vaccinnieuws pas op de plaats

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine wisselingen aan de handelsdag begonnen, na de stevige koerswinsten een dag eerder. Het nieuws van de farmaceuten Pfizer en BioNTech, dat hun coronavaccin na drie prikken evenveel bescherming biedt tegen de Omikron-variant als twee prikken tegen andere varianten, bood weinig steun aan de handel. De zorgen over de economische impact van Omikron waren al flink afgenomen door berichten dat de ziekteverschijnselen van de nieuwe variant mild zouden zijn.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 35.751 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 4682 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 15.624 punten.

Pfizer dikte 0,4 procent aan, maar zijn Duitse samenwerkingspartner BioNTech werd 1,3 procent lager gezet. Volgens de vaccinmakers blijkt uit de eerste onderzoeken in laboratoria dat mensen na drie prikken 25 keer zoveel antistoffen in hun lichaam hebben als na twee inentingen. Op basis van de eerste onderzoeken gaan de farmaceuten er ook vanuit dat hun vaccin na twee prikken ook goed voorkomt dat mensen ernstig ziek worden door Omikron.

Apple

Apple won 0,8 procent. Het techconcern ligt daarmee op koers om als eerste bedrijf een marktwaarde van 3 biljoen dollar te bereiken. In 2018 ging Apple al als eerste door de grens van 1 biljoen dollar heen en in 2020 werd het bedrijf als eerste meer dan 2 biljoen dollar waard. De iPhonemaker is daarmee volgens persbureau Bloomberg meer waard dan alle bedrijven op de Duitse beurs of de hele Britse economie.

Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram, steeg 0,9 procent. Topman Adam Mosseri van Instagram getuigt woensdag voor het Amerikaanse Congres over hoe het socialmediaplaform omgaat met de veiligheid van jonge gebruikers. Mosseri zal daarbij moeten reageren op de onthullingen van een klokkenluider dat het bedrijf te weinig doet om tieners te beschermen tegen de gevaarlijke effecten van het platform.

Olieprijzen

Campbell Soup dikte ruim 4 procent aan. Het voedingsconcern boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht, maar de omzet viel wel wat tegen. Het bedrijf achter de bekende soepblikken wist de impact van de hogere grondstofkosten te beperken door prijsverhogingen en productiviteitsverbeteringen.

De euro was 1,1306 dollar waard, tegen 1,1266 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 71,78 dollar en Brentolie daalde 0,2 procent in prijs tot 75,27.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Onderzoek FNV: mensen willen meer zeggenschap over werkplek

UTRECHT (ANP) - Werknevers moeten ook na corona de mogelijkheid krijgen om thuis te kunnen werken. Dat vindt althans het overgrote deel van de thuiswerkers die vakbond FNV ondervroeg. Personeel voor wie thuiswerken mogelijk is, wil daarom in de toekomst meer zeggenschap hebben over de werkplek, zo wordt geconcludeerd.

40 minuten geleden
Qatar wil Europa helpen aan gas maar heeft geen 'toverstaf'

DOHA (ANP) - De leider van Qatar, emir Tamim bin Hamad al-Thani, ontmoet maandag de Amerikaanse president Joe Biden. Daarbij zal hij vermoedelijk toezeggingen doen over gasleveringen aan Europa, om zo toegang tot de markt te verkrijgen. Maar de emir heeft geen 'toverstaf', zeggen analisten.

4 uur geleden
Amazon beschuldigd van bedreigen mogelijke vakbond in New York

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse onafhankelijke overheidsagentschap National Labor Relations Board (NLRB), dat toeziet op naleving van het arbeidsrecht, heeft e-commercebedrijf Amazon aangeklaagd omdat het bedrijf werknemers die een vakbond in New York willen oprichten zou hebben bedreigd en gesurveilleerd.

8 uur geleden
Optimisme keert terug op beurzen New York na cijfers Apple

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben vrijdag hun openingsverlies weggewerkt en zijn met een forse dagwinst de handel uitgegaan. Apple kwam met beter dan verwachte kwartaalresultaten en boekte in de laatste drie maanden van vorig jaar een recordomzet. Daarmee werden ook aandelen van andere grote techbedrijven weer gewild.

10 uur geleden
Benzineprijs dit weekend naar record door spanningen Oekraïne

EINDHOVEN (ANP) - De prijs voor een liter benzine stijgt zaterdag naar een nieuwe recordhoogte. De spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne drijven de toch al hoge olieprijzen verder op. De markten houden er rekening mee dat de Russische export van olie en gas wordt geraakt door een escalatie van het conflict, bijvoorbeeld in het geval van economische sancties.

11 uur geleden
HEMA overweegt personeel als 'essentieel' te bestempelen

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens kampen met steeds meer uitval van personeel dat ziek of in quarantaine thuis zit. HEMA overweegt daarom bepaald personeel als essentieel aan te merken als de nood te hoog wordt, zodat deze medewerkers aan minder strenge regels rond quarantaine zijn gebonden. Andere grote namen uit de winkelstraat zijn dat vooralsnog niet van plan.

13 uur geleden
5G-masten kunnen toch iets dichter bij vliegvelden in VS staan

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse telecombedrijven AT&T en Verizon kunnen hun zendmasten voor 5G-netwerken toch iets dichter bij luchthavens plaatsen dan eerder gedacht zonder het vliegverkeer in gevaar te brengen. Volgens Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zorgen ze dan niet voor verstoring van gevoelige apparatuur in vliegtuigen, staat in een nieuwe verklaring van de toezichthouder.

14 uur geleden