Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street doet ondanks positief vaccinnieuws pas op de plaats

Wall Street doet ondanks positief vaccinnieuws pas op de plaats

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine wisselingen aan de handelsdag begonnen, na de stevige koerswinsten een dag eerder. Het nieuws van de farmaceuten Pfizer en BioNTech, dat hun coronavaccin na drie prikken evenveel bescherming biedt tegen de Omikron-variant als twee prikken tegen andere varianten, bood weinig steun aan de handel. De zorgen over de economische impact van Omikron waren al flink afgenomen door berichten dat de ziekteverschijnselen van de nieuwe variant mild zouden zijn.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent hoger op 35.751 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 4682 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 15.624 punten.

Pfizer dikte 0,4 procent aan, maar zijn Duitse samenwerkingspartner BioNTech werd 1,3 procent lager gezet. Volgens de vaccinmakers blijkt uit de eerste onderzoeken in laboratoria dat mensen na drie prikken 25 keer zoveel antistoffen in hun lichaam hebben als na twee inentingen. Op basis van de eerste onderzoeken gaan de farmaceuten er ook vanuit dat hun vaccin na twee prikken ook goed voorkomt dat mensen ernstig ziek worden door Omikron.

Apple

Apple won 0,8 procent. Het techconcern ligt daarmee op koers om als eerste bedrijf een marktwaarde van 3 biljoen dollar te bereiken. In 2018 ging Apple al als eerste door de grens van 1 biljoen dollar heen en in 2020 werd het bedrijf als eerste meer dan 2 biljoen dollar waard. De iPhonemaker is daarmee volgens persbureau Bloomberg meer waard dan alle bedrijven op de Duitse beurs of de hele Britse economie.

Meta, het bedrijf achter Facebook en Instagram, steeg 0,9 procent. Topman Adam Mosseri van Instagram getuigt woensdag voor het Amerikaanse Congres over hoe het socialmediaplaform omgaat met de veiligheid van jonge gebruikers. Mosseri zal daarbij moeten reageren op de onthullingen van een klokkenluider dat het bedrijf te weinig doet om tieners te beschermen tegen de gevaarlijke effecten van het platform.

Olieprijzen

Campbell Soup dikte ruim 4 procent aan. Het voedingsconcern boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht, maar de omzet viel wel wat tegen. Het bedrijf achter de bekende soepblikken wist de impact van de hogere grondstofkosten te beperken door prijsverhogingen en productiviteitsverbeteringen.

De euro was 1,1306 dollar waard, tegen 1,1266 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 71,78 dollar en Brentolie daalde 0,2 procent in prijs tot 75,27.

Meer uit Financieel

Meta kondigt nieuwe vr-bril aan, kort voor presentatie Apple

MENLO PARK (ANP) - Facebook-moeder Meta Platforms heeft donderdag een nieuwe virtualrealitybril (VR) aangekondigd. De Meta Quest 3 kan ook de echte wereld om de gebruiker heen meenemen in de VR-beleving, stelt Meta in een blogpost. Het apparaat komt evenwel pas in het najaar op de markt.

1 uur geleden
Curaçao wil hulp Nederland bij schrappen sancties tegen Venezuela

WILLEMSTAD/DEN HAAG (ANP) - De Curaçaose politicus Amerigo Thodé, leider van de grootste fractie in het Curaçaose parlement, heeft donderdag een oproep gedaan aan Nederland om te helpen bij het versoepelen en uiteindelijk schrappen van de economische sancties tegen Venezuela.

2 uur geleden
Rusland beboet WhatsApp voor niet wissen verboden bericht

MOSKOU (ANP/AFP) - Berichtendienst WhatsApp heeft in Rusland een boete gekregen omdat het verboden informatie niet verwijderde. Voor de dienst is het de eerste keer dat hij zo'n boete krijgt, maar andere internetdiensten als Google, Twitter, TikTok en Telegram kregen al eerder boetes opgelegd.

2 uur geleden
Ahold-Delhaize lager op Damrak na gestegen inflatie Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold-Delhaize eindigde donderdag bij de grote verliezers in de Amsterdamse AEX-index. In Nederland steeg de inflatie in mei opnieuw, wat slecht nieuws kan zijn voor de verkopen van supermarkten. Maar ook in andere Europese landen werd voedsel nog altijd aanzienlijk duurder, zelfs als de inflatie in algehele zin minder hard steeg. Ahold-Delhaize daalde 0,9 procent.

3 uur geleden
Amsterdam doet AEB opnieuw in verkoop na overnameverbod ACM

AMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdamse stadsbestuur kiest ervoor om een nieuwe koper te zoeken voor het Afval Energie Bedrijf (AEB). Dat hebben de verantwoordelijke wethouders donderdag gemeld in een brief aan de gemeenteraad. De scheidingsinstallatie van het bedrijf blijft overigens wel eigendom van de gemeente.

4 uur geleden
Strukton: schorsing Sanderink geeft broodnodige duidelijkheid

UTRECHT (ANP) - Bouwbedrijf Strukton is blij met de duidelijkheid over de positie van de geschorste topman Gerard Sanderink, die door de ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam voor onbepaalde tijd is geschorst als bestuurder van het bedrijf. De raad van commissarissen van Strukton en holdingbedrijf Oranjewoud had daar om gevraagd omdat Sanderink de toekomst van de ondernemingen in gevaar zou brengen. Hij sleepte zijn bedrijven mee in privéruzies en complottheorieën, gaven de commissarissen aan.

5 uur geleden
Warenhuis Macy's onderuit op Wall Street na winstalarm

NEW YORK (ANP) - Macy's behoorde donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De warenhuisketen, die ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Het winkelbedrijf verlaagde echter zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar. Dat komt doordat consumenten steeds voorzichtiger zijn geworden door de hoge inflatie. Het aandeel werd haast 5 procent lager gezet.

5 uur geleden