Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street daalt door zorgen over Omikron-variant

Wall Street daalt door zorgen over Omikron-variant

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn de dinsdagsessie met verlies begonnen. De zorgen over de Omikron-variant staken de kop op nadat topman Stéphane Bancel van de Amerikaanse farmaceut en vaccinmaker Moderna had laten weten dat de huidige vaccins waarschijnlijk minder effectief zijn tegen de nieuwe coronavariant. Ook duurt het volgens hem maanden om een nieuw vaccin te produceren.

Daarnaast waarschuwde voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve, die later op de dag een verklaring aflegt in de Senaat, voor de gevaren van de Omikron-variant. De inflatie kan volgens Powell verder oplopen door de nieuwe variant. Ook kunnen de toeleveringsproblemen verergeren waardoor het herstel van de Amerikaanse economie vertraagt. De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen getuigt dinsdag ook in de Senaat.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,6 procent in de min op 34.925 punten. De brede S&P 500 verloor 0,5 procent tot 4631 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 15.755 punten.

Regeneron

Regeneron verloor 1,3 procent. De biotechnoloog waarschuwde dat zijn behandelingen met cocktails van antilichamen en andere soortgelijke medicijnen mogelijk minder goed werken tegen de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus. Nader onderzoek wordt volgens het bedrijf gedaan om deze mogelijke impact te bevestigen. Moderna raakte na de opmerkingen van Bancel bijna 5 procent aan beurswaarde kwijt.

De luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines verloren tot 1,8 procent. Ook cruisebedrijven gingen omlaag. Carnival, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean daalden tot bijna 2 procent.

ViacomCBS

Mediaconcern ViacomCBS steeg in de vroege handel circa 1 procent. De onderneming maakte bekend zijn televisie- en filmstudio CBS Studio Center te verkopen en terug te huren. Investeerders Hackman Capital Partners en Square Mile Capital Management betalen bijna 1,9 miljard dollar voor de productiefaciliteit.

Meta verloor 1,3 procent. De Britse markttoezichthouder heeft het moederbedrijf van Facebook bevolen animatieplatform Giphy te verkopen. De overname van de database voor gif-animaties in 2020 door het socialmediabedrijf schaadt de concurrentie te veel, vindt de mededingingswaakhond.

De euro was 1,1367 dollar waard, tegen 1,1262 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,9 procent minder op 67,25 dollar en Brentolie zakte 3,7 procent in prijs tot 70,71 dollar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

FNV schort staking bij Heineken op, maandag weer om tafel

UTRECHT (ANP) - De FNV heeft een aangekondigde staking bij Heineken opgeschort tot dinsdag 18 januari 15.00 uur, meldt de vakbond zondag. De FNV gaat in op een uitnodiging van het bierconcern om het overleg te hervatten over de nieuwe cao voor de 1250 mensen die werken in de brouwerijen in Den Bosch, Zoeterwoude en Wijlre en bij frisdrankproducent Vrumona in Bunnik. Maandag aan het einde van de middag gaan de partijen weer met elkaar om tafel.

4 uur geleden
Handelsupdate ASML blikvanger op Damrak komende week

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek barst het cijferseizoen voorzichtig aan los. In Amsterdam is het nog relatief rustig met de handelsupdate van chipmachinemaker ASML op woensdag als belangrijkste agendapunt. Ook komt beddenproducent Beter Bed met cijfers. Uit het buitenland volgt een keur aan cijfers.

4 uur geleden
MKB-Nederland en ING: kom met langetermijnvisie corona

DEN HAAG (ANP) - De versoepelingen van de coronamaatregelen bieden weliswaar perspectief, maar er ontbreekt nog altijd een langetermijnvisie voor ondernemers. Dat zeiden MKB-Nederland-voorman Jacco Vonhof en ING-hoofdeconoom Marieke Blom in tv-programma Buitenhof.

7 uur geleden
Uitbreidingsplannen Suezkanaal in zomer 2023 klaar

CAÏRO (ANP/RTR) - Plannen om het Suezkanaal uit te breiden zullen naar verwachting in de zomer van 2023 zijn afgerond. Dat zei de voorzitter van de Suez Canal Authority (SCA).

7 uur geleden
Directeur Tata Steel: te laat begonnen met schoner produceren

IJMUIDEN (ANP) - Tata Steel in IJmuiden is te laat begonnen met het vergroenen van het productieproces. Dat zegt directeur Hans van den Berg van het staalconcern in een interview met NH Nieuws. De kritiek op het bedrijf, dat als grote vervuiler te boek staat, heeft het proces volgens Van den Berg "wel degelijk versneld".

9 uur geleden
Turkse minister: inflatie voor verkiezingen onder de 10 procent

ANKARA (ANP) - De Turkse inflatie duikt volgend jaar onder de 10 procent. Dat gebeurt nog voordat de Turken een nieuw parlement en een president kiezen medio 2023, zegt minister van Financiën Nureddin Nebati. De inflatie in Turkije kwam afgelopen maand nog uit op 36 procent op jaarbasis, de hoogste stand in 19 jaar.

1 dag geleden
Rusland weerspreekt aantijgingen IEA over veroorzaken gastekorten

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Rusland is het niet eens met de beschuldiging van het Internationaal Energieagentschap (IEA) dat het land schuldig zou aan de gastekorten in Europa. "Rusland noch onze belangrijkste exporteur Gazprom heeft hier iets mee te maken", liet vicepremier Alexander Novak volgens persbureau Interfax weten.

1 dag geleden