Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street begint tweede kerstdag in de plus

Wall Street begint tweede kerstdag in de plus

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine winsten geopend. Beleggers op Wall Street staat vermoedelijk een rustige sessie te wachten. De handel is tweede kerstdag traditiegetrouw dun door een gebrek van impulsen uit Europa, waar de beurzen nog gesloten zijn. In Azië zaten de graadmeters in de lift.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent hoger op 28.545 punten. De S&P 500 won 0,2 procent tot 3230 punten en schermenbeurs Nasdaq kreeg er ook 0,2 procent bij, op 8973 punten.

De financiële markten blijven gespitst op ontwikkelingen in de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten. De Amerikaanse houding ten opzichte van Chinese bedrijven, waarvan er vele om politieke redenen op een zwarte lijst staan, zijn volgens het Chinese ministerie van handel nog steeds een pijnpunt in de gesprekken. Momenteel worden de nodige procedures doorlopen alvorens een handtekening onder een akkoord kan.

Qiagen

De Nederlands-Duitse biotechnoloog Qiagen ging in de eerste handelsminuten ruim 26 procent omlaag. Het bedrijf, dat ook een notering heeft in New York, kondigde aan solo verder te willen. Eerder werden gesprekken gevoerd met potentiële kopers.

Ook juweliersketen Tiffany was in het nieuws. Het bedrijf maakte bekend in de periode voorafgaand aan kerst meer omzet te hebben gedraaid. Daarmee toonde de keten iets van herstel na de omzetdaling in de eerste drie kwartalen van het jaar mede door de onrust in Hongkong en mindere uitgaven door toeristen in de VS. Het aandeel ging een fractie omhoog.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Driekwart schoonheidsspecialisten grijpt naast noodsteun'

WOERDEN (ANP) - Zo'n driekwart van de schoonheidsspecialisten grijpt naast de noodsteun van de Nederlandse overheid. Dat stelt branchevereniging ANBOS. Het merendeel van de ondernemers in de schoonheidsverzorging heeft een bedrijf aan huis. Maar juist om die reden mag die groep geen aanspraak doen op de nieuwe eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro via de zogenoemde TOGS-regeling. ANBOS roept het kabinet op om daarin verandering te brengen.

1 uur geleden
Japan belooft 'ongekend' groot steunpakket voor economie

TOKIO (ANP/RTR) - De Japanse overheid komt binnenkort met een "ongekend" groot steunpakket om de economie te beschermen tegen de gevolgen van de coronapandemie. Dat beloofde de Japanse premier Shinzo Abe, nadat zaterdag het aantal besmettingen in Tokio met een record van zestig was gestegen. Hij ging nog niet zover een nationale noodsituatie uit te roepen, maar benadrukte dat dat moment dichtbij is.

4 uur geleden
GM schikt voor 120 miljoen met autobezitters om zaak contactslot

DETROIT (ANP) - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft een schikking van 120 miljoen dollar getroffen met autobezitters die claimden dat hun wagens minder waard waren geworden door problemen met het contactslot.

11 uur geleden
Dow-Jonesindex beleeft ondanks min beste week sinds 1938

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Desondanks beleefde de leidende Dow-Jonesindex zijn beste beursweek sinds 1938. Het Amerikaanse Congres stemde als verwacht in met een steunpakket van ruim twee biljoen dollar om de economische schade van de coronacrisis te beperken. Verder schroefde de Federal Reserve zijn opkoopprogramma van obligaties iets terug.

18 uur geleden
AFM belooft mild te zijn met deadlines financiële verslaglegging

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal proberen coulant te zijn voor bedrijven die als gevolg van de coronacrisis deadlines van financiële berichtgeving missen. Die belofte deed de toezichthouder vrijdag, nadat de Europese autoriteit voor effecten en markten (ESMA) hier een richtlijn over had uitgebracht.

19 uur geleden
'Heb meer respect voor chauffeurs en ov-personeel'

DEN HAAG (ANP) - Gedraag je normaal tegen personeel in het openbaar vervoer en heb ook meer respect voor vrachtwagenchauffeurs. Die oproep doen Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, en zijn VNO-NCW-collega van Hans de Boer na berichten over wangedrag in de richting van ov-personeel en chauffeurs.

20 uur geleden
Ahold Delhaize voert schaarse stijgers aan in rode AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdagmiddag met verlies gesloten. Ook elders in Europa deden graadmeters een stap terug. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie. De omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven investeerders eerder weer wat durf. In de AEX-index voerde supermarktconcern Ahold Delhaize het bescheiden aantal stijgers aan geholpen door positieve analistenrapporten.

22 uur geleden