Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street begint sessie op winst

Wall Street begint sessie op winst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers verwerken de belofte van China om er alles aan te doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Technologieconcern IBM behoorde tot de winnaars na cijfers. Het tegenovergestelde gold voor medisch bedrijf Johnson & Johnson en streamingdienst Netflix.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,3 procent hoger op 29.289 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 3334 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,6 procent tot 9427 punten.

Het nieuwe coronavirus is in China bij meer dan 470 mensen vastgesteld. Het virus is verwant aan het SARS-virus dat in 2003 veel onrust veroorzaakte. Dat het virus ook in de VS is opgedoken drukte dinsdag de belangrijkste graadmeters op Wall Street. Voornamelijk aandelen van luchtvaartmaatschappijen en op toerisme gerichte bedrijven stonden onder druk.

Netflix

Netflix verloor in de vroege handel 2,5 procent. De streamingdienst wist qua aanwas van abonnees afgelopen kwartaal zijn eigen verwachtingen te overtreffen. Wel werd op de Amerikaanse markt de concurrentie van Disney+ gevoeld. De prognose voor nieuwe abonnees in het lopende, eerste kwartaal was verder minder dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

IBM behaalde in het vierde kwartaal een marginaal hogere omzet dan een jaar eerder. Het was de eerste stijging van de opbrengsten in vijf kwartalen, geholpen door sterke resultaten van de cloudtak. Het aandeel won dik 4 procent. Farmaceut Johnson & Johnson (min 1 procent) zag de omzet in het vierde kwartaal minder hard stijgen dan kenners hadden verwacht, maar hield wel een aanzienlijke hogere winst over.

Automaker Tesla steeg 3,3 procent en zag zijn beurswaarde door de grens van 100 miljard dollar breken. Daarmee streefde de maker van louter elektrische auto's Volkswagen voorbij.

Meer uit Financieel

Rentes op staatsobligaties uit VS en Europa hard omhoog

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De rentes op staatsobligaties uit de Verenigde Staten en Europa zijn de afgelopen dagen hard gestegen. Op de obligatiemarkt is onrust ontstaan door de angst voor een nog hogere rente in de VS en zorgen over een economische recessie.

35 minuten geleden
Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

2 uur geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

2 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

3 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

4 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

4 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

4 uur geleden