Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street begint drukke cijferweek licht hoger

Wall Street begint drukke cijferweek licht hoger

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine winsten geopend. Beleggers op Wall Street zijn wat afwachtend vanwege de drukke cijferweek met grote bedrijven als Apple, Facebook, ExxonMobil en Amazon. Daarnaast is er woensdag een rentebesluit van de Federal Reserve.

De Amerikaanse koepel van centrale banken laat naar verwachting de rentetarieven nog ongemoeid, maar in de markt wordt er steeds meer rekening mee gehouden dat die tarieven sneller omhoog kunnen dan eerder verwacht. De Fed geeft daar mogelijk meer duidelijkheid over.

De Dow-Jonesindex stond enkele minuten na de openingsbel 0,2 procent hoger op 34.097 punten. De breed samengestelde S&P 500 klom 0,2 procent tot 4188 punten en technologiebeurs Nasdaq ging 0,1 procent omhoog tot 13.956 punten.

Tesla

Van alle zwaargewichten die een update geven is het maandag nabeurs als eerste de beurt voor Tesla. De maker van elektrische auto's maakte onlangs al bekend meer auto's dan verwacht te hebben afgeleverd en de meeste analisten verwachten dan ook sterke financiële prestaties van het bedrijf. In de eerste minuten van de handel ging het aandeel al 2,4 procent omhoog, vooruitlopend op de cijfers.

Ook Johnson & Johnson (min 0,2 procent) staat in de belangstelling. Het farmaceutische concern kreeg vrijdag weer goedkeuring voor het gebruik van zijn Janssen-coronavaccin in de Verenigde Staten. Concurrent Pfizer is onderwerp van een onderzoek in Israël naar mogelijk meer gevallen van ontstekingen van het hart na toediening van het coronavaccin van dat bedrijf. Het aandeel Pfizer liet weinig beweging zien.

Apple (plus 0,4 procent) maakte bekend een campus te willen openen in de staat North Carolina en daar ook duizenden mensen aan te willen nemen. Het techbedrijf verhoogt verder zijn investeringen in de Verenigde Staten de komende jaren flink. Verder krijgt Apple te maken met een mededingingsklacht van Duitse mediabedrijven naar aanleiding van een update van het besturingssysteem iOS, waarbij gebruikers moeten instemmen met het verzamelen van gegevens van die gebruikers. Eerder klaagden Franse mediabedrijven daar ook al over.

Meer uit Financieel

Wereldbank verhoogt groeiverwachting wereldeconomie voor dit jaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Wereldbank verhoogt zijn verwachting voor de groei van de wereldeconomie in 2023, vooral dankzij een beter dan verwachte groei in grote economieën zoals de Verenigde Staten, de eurozone en China. Voor volgend jaar werd de prognose echter verlaagd.

40 minuten geleden
Ondernemingsraad Nedcar naar rechter om inzage in stukken VDL

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van autofabriek Nedcar in Born spant een kort geding aan tegen VDL. Op die manier wil de or inzage afdwingen in financiële stukken van Nedcar-eigenaar VDL. De or wil onder meer inzage in het afkoopbedrag dat BMW aan VDL heeft overgemaakt vanwege voortijdige beëindiging van het contract. Geld dat mede bedoeld zou zijn voor een sociaal plan, nu duizenden medewerkers van Nedcar hun baan dreigen te verliezen.

1 uur geleden
Cryptobeurs Coinbase verliest bijna vijfde van beurswaarde

NEW YORK (ANP) - Cryptobeurs Coinbase heeft dinsdag bij de opening van de beurzen in New York bijna een vijfde van zijn beurswaarde verloren. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

1 uur geleden
Amerikaanse beurswaakhond klaagt ook cryptobeurs Coinbase aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft cryptoplatform Coinbase aangeklaagd. Dat bedrijf zou de regels voor beurshandel hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie. Het nieuws komt een dag nadat de SEC cryptodienstverlener Binance had aangeklaagd.

2 uur geleden
Vakbonden tevreden met loonbod nieuwe cao supermarktpersoneel

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen medewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. FNV en CNV zijn tevreden en gaan het bod nu voorleggen aan hun leden.

3 uur geleden
Shell wil af van energieleverancier voor Nederlandse huishoudens

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell zoekt een koper voor een onderdeel dat huishoudens in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland van gas en licht voorziet. Nog geen twee jaar geleden kondigde het olie- en gasconcern aan de Nederlandse markt te betreden voor energielevering aan particulieren. Maar nu blijkt het te lastig om voldoende winst te behalen met die activiteiten.

3 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout aangehouden voor dividendstripping

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout is dinsdag aangehouden in een onderzoek van de FIOD. Hij wordt verdacht van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen, waardoor de belastingdienst ruim 4 miljoen euro onterecht zou hebben uitbetaald. Zijn woning en kantoor zijn doorzocht. Ook is er gezocht in het kantoor van zijn belastingadviseur, meldt het Openbaar Ministerie.

3 uur geleden