Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street begint dag met winsten

Wall Street begint dag met winsten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met bescheiden winsten geopend. Wall Street herstelt iets van de verliezen een dag eerder, toen een omzetalarm van Apple wegens de impact van het nieuwe coronavirus het sentiment onder druk zette. Vanuit China komen nu signalen dat er meer maatregelen op komst zijn om de economische pijn van de epidemie te verzachten.

De Dow-Jonesindex stond vlak na opening 0,2 procent hoger op 29.292 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 3380 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 9788 punten.

De Chinese overheid werkt naar verluidt aan een reddingsplan voor kleine luchtvaartmaatschappijen die door maatregelen tegen het Wuhan-virus dreigen om te vallen. Daarbij zou worden gedacht aan fusies en uitstel voor het terugbetalen van leningen, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Groupon

Aanbiedingensite Groupon opende de boeken en rapporteerde een gedaalde omzet en operationele winst in het vierde kwartaal. Het bedrijf maakte ook bekend zich voortaan uitsluitend te richten op uitjes, en niet meer op afgeprijsde goederen. Het aandeel kelderde 34,6 procent.

Navigatiedienstverlener Garmin behaalde vorig jaar een recordomzet en kondigde aan zijn dividend te verhogen. Het aandeel steeg in de eerste handelsminuten 8 procent.

Automaker Tesla maakte een koerssprong van 5,6 procent. Zakenbank Piper Sandler heeft het koersdoel voor Tesla flink verhoogd en wijst daarbij op groeimogelijkheden bij de activiteiten rond zonne-energie en batterijopslag van het bedrijf.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Export Nederlandse spullen naar Verenigd Koninkrijk hoger

DEN HAAG (ANP) - De export van spullen van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar fors gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. Ook de export van diensten groeide. Wel daalde de uitvoer van eerder ingevoerde producten (wederuitvoer).

2 uur geleden
Economie groeit in alle regio's, Haarlemmermeer voorop

DEN HAAG (ANP) - De economie is in het eerste kwartaal van 2022 in alle regio’s gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De regio’s Haarlemmermeer, Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam hebben de hoogste groeipercentages, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Onlinevergaderdienst Zoom sterk omhoog op Wall Street na cijfers

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Onlinevergaderdienst Zoom Video Communications ging maandag in de handel nabeurs in New York sterk omhoog na de bekendmaking van meevallende kwartaalcijfers en vooruitzichten. In de handel na het officiële slot op Wall Street steeg de beurskoers van Zoom met wel 18 procent.

4 uur geleden
Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.

4 uur geleden
Bronnen: Airbnb stopt met verhuur woningen in China

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Woningverhuurplatform Airbnb gaat stoppen met het aanbieden van huurwoningen in China en gaat zich voortaan richten op Chinese toeristen die elders in de wereld een woning willen huren. Dat zeggen bronnen bij het Amerikaanse bedrijf tegen zakenzender CNBC.

4 uur geleden
VS kunnen nationale dieselreserves aanspreken tegen inflatie

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse regering overweegt de nationale dieselreserves aan te spreken om zo de hoge brandstofprijzen tegen te gaan. Dat zei het Witte Huis. Vanwege de oorlog in Oekraïne is olie en ook diesel steeds duurder geworden waardoor de inflatie in de Verenigde Staten wordt aangejaagd.

6 uur geleden
Bundesbank: langdurige schade voor Russische economie

FRANKFURT (ANP/DPA) - De economie van Rusland zal langdurige schade oplopen vanwege de oorlog in Oekraïne en de harde westerse sancties tegen het land. Dat meldde de Duitse centrale bank. Volgens de Bundesbank zal Rusland een aanzienlijk deel van zijn welvaart op de lange termijn kwijtraken.

7 uur geleden