Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street begint Black Friday met kleine winsten

Wall Street begint Black Friday met kleine winsten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn de verkorte sessie op Black Friday met kleine winsten aangevangen. Beleggers lijken het rustig aan te doen na de opmars de laatste dagen veroorzaakt door vaccinhoop. Evengoed is de stemming ook wel wat bedrukt door de vrees voor de economische gevolgen van lockdowns op de korte termijn. De handel is dun omdat veel beleggers ook de dag na Thanksgiving, toen de beurzen dicht bleven, een vrije dag nemen

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 29.938 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 3639 punten en techgraadmeter Nasdaq pluste 0,8 procent tot 12.188 punten.

De tweede coronagolf doet zich ondanks de vooruitzichten op een vaccin hard voelen. In de Verenigde Staten bereikte het aantal ziekenhuisopnames wegens het coronavirus woensdag een nieuw record. Onder andere Duitsland besloot deze week lockdownmaatregelen te verlengen. Het economisch vertrouwen in de Europese Unie kreeg deze maand dan ook een tik.

Winkelbedrijven

Grote winkelbedrijven als Walmart (plus 0,3 procent) en Amazon (plus 0,8 procent) staan extra in de schijnwerpers vanwege Black Friday. Deze dag staat in de VS bekend als de start van het belangrijke feestdagenseizoen voor retailers, die tijdens deze periode alles uit de kast halen om klanten te binden. Vaak worden grote kortingen geboden om kopers over de streep te trekken.

Verder is er bovengemiddelde aandacht voor Tesla na het nieuws dat de Amerikaanse toezichthouder voor verkeersveiligheid 115.000 auto's van het merk onderzoekt. Er zouden technische problemen zijn met de wielophanging aan de voorkant bij bepaalde modellen. Het aandeel won evenwel 2,3 procent.

Meer uit Financieel

Boerenorganisaties komen met crisisplan voor mestaanpak

DEN HAAG (ANP) - Verschillende boerenorganisaties zijn met een crisisplan gekomen voor een Nederlandse mestaanpak. LTO, NAJK, NZO en De Natuurweide stellen voor dat boeren vrijwillig hun veestapel inkrimpen en daar dan een jaarlijkse vergoeding voor krijgen.

3 uur geleden
Tesla wil goedkopere elektrische auto eerder op de markt brengen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen.

4 uur geleden
Beleggers zetten Spotify flink hoger op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify was dinsdag een grote winnaar op Wall Street. Beleggers kregen een hele stroom aan bedrijfsresultaten te verwerken. Spotify sprong eruit met een sterk kwartaalbericht. Op de Amerikaanse beurzen was verder aandacht voor Tesla, dat na de slotbel met zijn financiële cijfers naar buiten komt.

5 uur geleden
Troostwijk mag superjacht pro-Russische oligarch veilen

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse veilinghuis Troostwijk Auctions mag het superjacht van de pro-Russische oligarch Viktor Medvedtsjoek uit Oekraïne veilen. Dat heeft de Oekraïense overheidsinstantie Asset Recovery and Management Agency (ARMA) besloten. Volgens Troostwijk-directeur Arno Hendrikse gaat het om het duurste object dat zijn veilinghuis ooit heeft geveild.

5 uur geleden
ByteDance stuurt Brussel document over risico's TikTok Lite

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, heeft bij de Europese Commissie een document ingediend over de risico's voor minderjarigen bij het gebruik van TikTok Lite. Eerder deze week stelde Brussel het socialemediabedrijf een ultimatum om de mogelijk verslavende werking van TikTok Lite. De commissie dreigde ook met een boete en een mogelijk verbod op een beloningstoepassing in de app.

6 uur geleden
X van Elon Musk bevestigt komst nieuwe videodienst

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Socialemediaplatform X van Elon Musk komt met een nieuw videoplatform. Daarmee wil de onderneming, voorheen bekend als Twitter, onder meer de concurrentie aangaan met YouTube van Google-moederbedrijf Alphabet.

8 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI ziet winst ruimschoots halveren

ALMERE (ANP) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. De inkomsten gingen met 8 procent omlaag tot 639 miljoen euro. De nettowinst halveerde ruimschoots tot 173,1 miljoen euro.

8 uur geleden