Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street begint Black Friday met kleine winsten

Wall Street begint Black Friday met kleine winsten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn de verkorte sessie op Black Friday met kleine winsten aangevangen. Beleggers lijken het rustig aan te doen na de opmars de laatste dagen veroorzaakt door vaccinhoop. Evengoed is de stemming ook wel wat bedrukt door de vrees voor de economische gevolgen van lockdowns op de korte termijn. De handel is dun omdat veel beleggers ook de dag na Thanksgiving, toen de beurzen dicht bleven, een vrije dag nemen

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 29.938 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 3639 punten en techgraadmeter Nasdaq pluste 0,8 procent tot 12.188 punten.

De tweede coronagolf doet zich ondanks de vooruitzichten op een vaccin hard voelen. In de Verenigde Staten bereikte het aantal ziekenhuisopnames wegens het coronavirus woensdag een nieuw record. Onder andere Duitsland besloot deze week lockdownmaatregelen te verlengen. Het economisch vertrouwen in de Europese Unie kreeg deze maand dan ook een tik.

Winkelbedrijven

Grote winkelbedrijven als Walmart (plus 0,3 procent) en Amazon (plus 0,8 procent) staan extra in de schijnwerpers vanwege Black Friday. Deze dag staat in de VS bekend als de start van het belangrijke feestdagenseizoen voor retailers, die tijdens deze periode alles uit de kast halen om klanten te binden. Vaak worden grote kortingen geboden om kopers over de streep te trekken.

Verder is er bovengemiddelde aandacht voor Tesla na het nieuws dat de Amerikaanse toezichthouder voor verkeersveiligheid 115.000 auto's van het merk onderzoekt. Er zouden technische problemen zijn met de wielophanging aan de voorkant bij bepaalde modellen. Het aandeel won evenwel 2,3 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Thuiswerkers verwachten niet terug te keren naar kantoor'

HOUTEN (ANP) - Zo'n vier op de tien Nederlanders werkt op dit moment thuis. Ongeveer de helft daarvan doet dat minimaal vier dagen in de week. Het overgrote merendeel daarvan, ongeveer driekwart, denkt ook als de coronapandemie voorbij is voltijds of vrijwel voltijds thuis te blijven werken, meldt marktonderzoeker Telecompaper, die 1250 werknemers ondervroeg.

6 minuten geleden
Grootaandeelhouder América Móvil vergroot belang in KPN

DEN HAAG (ANP) - De Mexicaanse telecomonderneming América Móvil heeft zijn belang in KPN uitgebreid. De Mexicanen, die een paar jaar terug vergeefs een poging deden om het telecomconcern in zijn geheel over te nemen, hebben nu ruim een vijfde van de aandelen in handen. Dat was bij een vorige melding in de registers van toezichthouder AFM nog iets meer dan 16 procent.

16 minuten geleden
Winkelvastgoedfonds Unibail grote winnaar in rode AEX

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was woensdag een opvallende winnaar op het Damrak. Het aandeel van de investeerder in winkelvastgoed is sinds de koersdip een week geleden met een stevige opmars bezig. Ook de resultaten van telecomconcern KPN vielen in de smaak bij beleggers. De Poolse aanbieder van pakketkluisjes InPost beleefde daarnaast een succesvol debuut op de Amsterdamse beurs.

17 minuten geleden
Eurolanden tekenen nieuw verdrag noodfonds ESM

BRUSSEL (ANP) - De negentien eurolanden hebben een nieuw verdrag over het ESM, het permanente noodfonds voor eurolanden in financiële problemen, ondertekend. De verdragswijziging is nodig zodat het fonds vanaf 2022 kan worden ingezet als vangnet voor probleembanken in de eurozone.

53 minuten geleden
KPN wint in rode AEX, nieuwkomer InPost schiet omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Op het Damrak werden de resultaten van telecomconcern KPN woensdag goed ontvangen. Beleggers verwelkomden ook nieuwkomer InPost met een forse koersstijging. Op de Europese beurzen werd verder vooral uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag naar buiten komt. Ook zijn de ogen gericht op de technologiesector. Grote Amerikaanse techbedrijven als Apple, Facebook en Tesla openen na de slotbel op Wall Street de boeken.

2 uur geleden
KPN voelt coronacrisis op zakelijke markt

ROTTERDAM (ANP) - KPN had afgelopen jaar op de zakelijke markt last van de coronacrisis. Bedrijven waren door de omstandigheden terughoudender met uitgaven voor telecomdiensten. Maar daar staat tegenover dat er volgens het telecombedrijf in het loop van het jaar wel "bemoedigende ontwikkelingen" waren te zien op de markt voor consumenten.

3 uur geleden
RTL zag advertentiemarkt eind 2020 aantrekken

LUXEMBURG (ANP) - RTL Group, het moederbedrijf van onder meer een aantal Nederlandse tv-zenders, heeft vorig jaar financieel beter gepresteerd dan eerder voorzien. Dat kwam vooral door hogere reclame-inkomsten voor televisie in de laatste maanden van het jaar. Mediaconcerns hadden in de eerste maanden na de uitbraak van de coronapandemie nog te kampen met fors gedaalde uitgaven van adverteerders.

3 uur geleden