Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walibi krijgt nog geen nieuwe vergunning voor festivals

Walibi krijgt nog geen nieuwe vergunning voor festivals

UTRECHT (ANP) - Attractiepark Walibi moet nog even wachten op ruimere mogelijkheden om de festivals Lowlands en Defqon.1 te organiseren. De rechtbank in Utrecht verwees de omgevingsvergunning die de gemeente Dronten had goedgekeurd terug naar de tekentafel, omdat onvoldoende is gekeken naar de belangen van een nabijgelegen bungalowpark. Dat was in beroep gegaan uit angst voor meer geluidsoverlast.

Met de nieuwe vergunning wilde Walibi het avondprogramma van Lowlands twee uur verlengen tot 01.00 uur, waardoor er grotere hoofdacts mogelijk zouden worden. Dancefestival Defqon.1 zou niet twee maar drie dagen mogen duren.

Het bungalowpark, dat een kilometer verderop ligt, was niet als enige in beroep gegaan tegen de vergunning. Ook de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldenbroek uitten hun zorgen over geluidsoverlast vanaf de overkant van het Veluwemeer. De rechtbank vond echter dat de gemeenten niet goed duidelijk hebben gemaakt wat de gevolgen voor hun bewoners zouden zijn. Het bezwaar van een man die 6 kilometer van Walibi woont is evenmin inhoudelijk behandeld.

Dronten krijgt vier weken de tijd om de omgevingsvergunning te heroverwegen. Dat heeft geen gevolgen voor de festivals, want die gingen in verband met het coronavirus toch al niet door.

Meer uit Binnenland

Joost Klein namens Nederland naar Eurovisie Songfestival

HILVERSUM (ANP) - Joost Klein gaat namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Zweden. De AVROTROS heeft de kandidaat maandag bekendgemaakt. Het evenement is volgend jaar van 7 tot en met 11 mei in Malmö. De selectiecommissie had dit jaar meer dan zeshonderd nummers om uit te kiezen, een record.

1 uur geleden
Nederlanders googelden vooral Stemwijzer, ChatGPT en vrouwen-WK

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders hebben dit jaar via Google veel informatie opgezocht over de Stemwijzer, over de chatbot op kunstmatige intelligentie ChatGPT en over het WK voetbal voor vrouwen. Die drie onderwerpen voeren het jaarlijkse overzicht van de zoekmachine aan.

3 uur geleden
Dode door schietpartij in Arnhem

ARNHEM (ANP) - Door een schietpartij in Arnhem is in de nacht van zondag op maandag een man omgekomen. Het schietincident was rond 00.15 uur op de kruising van de Amerstraat met de Scheldestraat in de wijk Presikhaaf-West, meldt de politie. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en is later aan zijn verwondingen overleden.

5 uur geleden
VN-rapporteur adequate huisvesting in Nederland voor onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De Speciale VN-rapporteur voor het recht op adequate huisvesting is vanaf maandag voor langere tijd in ons land. De Amerikaan Balakrishnan Rajagopal zal onder meer asielzoekerscentra bezoeken. Hij gaat in ieder geval langs in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Groningen. Maar waar precies en op welk moment en of hij ook naar het aanmeldcentrum in Ter Apel gaat, is onduidelijk. Een woordvoerster kon afgelopen weekeind daarover geen duidelijkheid geven.

5 uur geleden
Plasterk brengt verslag uit over zijn verkenningen voor coalitie

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk brengt maandagmiddag verslag uit aan de Tweede Kamer over zijn verkenning voor een nieuwe regeringscoalitie. De afgelopen twee weken zocht hij met instemming van de Kamer naar partijen die mogelijk kunnen en willen samenwerken met de rechts-populistische outsider PVV. De partij van Geert Wilders werd bij de verkiezingen op 22 november verreweg de grootste, met 37 van de 150 zetels.

5 uur geleden
Nederlandse songfestivalinzending wordt bekend

HILVERSUM (ANP) - De AVROTROS maakt maandag bekend wie er volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat. De selectiecommissie had dit jaar meer dan zeshonderd nummers om uit te kiezen, een record.

5 uur geleden
Raad: selectievere arbeidsmigratie kan helpen tegen arbeidstekort

DEN HAAG (ANP) - Arbeidsmigratie is niet per definitie een goede oplossing voor het tekort aan personeel, zegt de Adviesraad Migratie in een rapport. Maar selectievere arbeidsmigratie, "gericht op specifieke kennis en vaardigheden" kan wel een oplossing bieden voor tekorten in belangrijke sectoren. Daarbij zou het "verstandig zijn" dat de overheid nadenkt over een stevigere regierol, zegt voorzitter Monique Kremer.

7 uur geleden