Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wakker Dier dient klacht in over zuivelcampagne

Wakker Dier dient klacht in over zuivelcampagne

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Wakker Dier klaagt bij de Reclame Code Commissie (RCC) over een campagne van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). Volgens Wakker Dier bevat die reclamecampagne bijna dertig "potentieel onjuiste claims".

De dierenrechtenclub noemt als voorbeeld dat de NZO aandacht voor dierenwelzijn zegt te hebben, maar niet eerlijk zou zijn over dieronvriendelijke maatregelen die boeren treffen met een winstoogmerk, bijvoorbeeld het jong scheiden van kalveren en hun moeders. Ook stoort Wakker Dier zich aan de bewering van NZO dat het schrappen van zuivel uit het dieet weinig CO2-uitstoot bespaart.

"Wij staan achter hetgeen we beweren", reageert een woordvoerder van NZO, die nog niets van de klacht weet. "Als er een klacht komt gaan we die goed bekijken en ons verweren."

De RCC kan overigens geen sancties opleggen. Wel past een overgrote meerderheid van de adverteerders een campagne of een reclame aan na een aanbeveling van de commissie. Wie dat niet doet, kan op de zwarte lijst van de RCC worden gezet.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Burgemeesters: we gaan handhaven, er is geen excuus meer

NIJMEGEN (ANP) - De politie en andere handhavers zijn in het komende paasweekeinde extra alert op samenscholingen, of dat nou op de motor, op de fiets of te voet is. Ze gaan daar zonder pardon boetes voor uitdelen. Ook recreanten die tijdelijke afzettingen en gebiedsverboden opzettelijk negeren kunnen op een bekeuring rekenen.

1 minuut geleden
Kunstmatige intelligentie bekijkt schade in longen coronapatiënt

ROTTERDAM (ANP) - Een slim computersysteem dat volautomatisch kijkt hoe erg de longen van coronapatiënten beschadigd zijn geraakt. Daar gaat het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam gebruik van maken.

5 minuten geleden
'Beeld faillissementen nog vlak, wel meer horecazaken bankroet'

DEN HAAG (ANP) - Het aantal faillissementen in Nederland vertoont nog geen grote piek door de coronacrisis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het trendbeeld als het gaat om bankroeten eigenlijk al vanaf vorig jaar redelijk vlak. Wel gingen er recent relatief meer horecabedrijven op de fles.

18 minuten geleden
Met hyperloop binnen half uur van Amsterdam naar Brussel

HAARLEM (ANP) - De komst van een soort snelle magneetzweeftrein kan de reistijd tussen Amsterdam en steden als Duisburg, Düsseldorf of Brussel verkorten tot minder dan dertig minuten. Dat staat in een verkennend onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Holland.

45 minuten geleden
RTL 4 schrapt voorlopig Eigen Huis & Tuin

HILVERSUM (ANP) - RTL 4 gaat vanaf september bezuinigen op programma's in de vooravond in het weekend. Dat betekent dat de dure productie Eigen Huis & Tuin voorlopig verdwijnt van de buis en dat het dagelijkse actualiteitenprogramma Editie NL wordt doorgetrokken naar het weekend, maakte RTL donderdag bekend.

53 minuten geleden
Gemeenten willen compensatie voor extra coronakosten

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wil van het Rijk compensatie voor de inkomstenderving van gemeenten tijdens de coronacrisis en de extra kosten die gemeenten momenteel maken. De VNG heeft daar woensdag met minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën over gesproken.

1 uur geleden
Nieuwe cao voor werknemers in het voortgezet onderwijs

DEN HAAG (ANP) - De VO-raad en de onderwijsbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de ruim 100.000 werknemers in het voortgezet onderwijs. Alles bij elkaar becijfert CNV Onderwijs het op een loonstijging van 3,35 procent. Onder de cao vallen leerkrachten, schoolleiders en ondersteunend personeel.

1 uur geleden