Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WADA rapporteert: meer dopingzaken in 2018

WADA rapporteert: meer dopingzaken in 2018

MONTREAL (ANP) - Het mondiale antidopingbureau WADA heeft in 2018 wereldwijd 1923 dopingzaken geregistreerd, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. WADA bracht het jaarrapport over 2018 donderdag (plaatselijke tijd) naar buiten. In totaal werden in dat jaar 263.519 dopingcontroles uitgevoerd.

De stijging van het aantal dopinggevallen was in 2017 groter. Toen registreerde WADA 1804 gevallen en dat waren er 13 procent meer dan in 2016.

Van de 1923 dopingzaken in 2018 betrof het in 1640 gevallen een positieve test. In de overige 283 zaken ging het om andere overtredingen van dopingregels. Sporters van 117 nationaliteiten en uit 92 verschillende sporten waren betrokken bij de dopingzaken.

"Het belang van dopingcontroles op trainingen en onaangekondigde dopingcontroles als middel om op te sporen én af te schrikken is duidelijk. Dit rapport geeft een goed inzicht in de uitkomsten van de testprogramma's", aldus WADA-directeur Olivier Niggli. "We zien een aanzienlijk aantal overtredingen dat niet uit de traditionele dopingcontroles naar boven is gekomen, maar dat is opgespoord door slim onderzoek."

Meer uit Sport

Turner Schmidt wint ook tweede olympische kwalificatie

HEERENVEEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt heeft in Heerenveen de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. Schmidt kwam tot een meerkamptotaal van 83,300 punten. Begin deze maand won de turner van SV PAX Haarlemmermeer ook al de eerste kwalificatie.

4 uur geleden
Merlier klopt Philipsen en Kooij in Ronde van België

KNOKKE-HEIST (ANP) - Wielrenner Tim Merlier heeft de tweede etappe van de Ronde van België gewonnen. De Belg van Soudal Quick-Step was na 184,2 kilometer tussen Merelbeke en Knokke-Heist de beste in de massasprint. Hij bleef zijn landgenoot Jasper Philipsen en Olav Kooij van Visma - Lease a Bike voor.

5 uur geleden
Yates verstevigt met ritzege leiding in Ronde van Zwitserland

CARÌ (ANP) - Adam Yates heeft zijn leidende positie in de Ronde van Zwitserland verstevigd. De 31-jarige Britse wielrenner van UAE Team Emirates won de vijfde etappe. Hij kwam solo aan in Carì na een rit van 148,6 kilometer. Zijn Portugese ploeggenoot João Almeida werd tweede en de Colombiaan Egan Bernal kwam binnen als derde.

6 uur geleden
Vukic tegenstander van Griekspoor in kwartfinales Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisser Aleksandar Vukic is de tegenstander van Tallon Griekspoor in de kwartfinales van het grastoernooi van Rosmalen. De 28-jarige Australiër won in drie sets van de als vierde geplaatste Rus Karen Chatsjanov: 6-4 5-7 7-6 (4).

6 uur geleden
Nadal slaat Wimbledon over en richt zich op Olympische Spelen

MALLORCA (ANP) - Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor Wimbledon. De 38-jarige Spanjaard geeft de voorkeur aan een goede voorbereiding op de Olympische Spelen, kort na Wimbledon op het gravel van Roland Garros.

8 uur geleden
Krant: alternatief plan voor openingsceremonie Spelen zonder fans

PARIJS (ANP) - De organisatie van de Olympische Spelen van Parijs werkt aan een alternatief plan voor als de openingsceremonie uit veiligheidsoverwegingen toch niet langs de Seine kan plaatsvinden. De sporters gaan dan per bus naar de voet van de Eiffeltoren, waarvandaan ze lopend de Pont d'Iéna over de rivier in de Franse hoofdstad zullen oversteken. Daar is dan geen publiek bij welkom. Dat melden bronnen aan de Franse krant Le Parisien.

8 uur geleden
Osaka mag Japan vertegenwoordigen op Spelen in Parijs

TOKIO (ANP/AFP) - De Japanse tennisster Naomi Osaka mag haar land vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van Parijs. De voormalig nummer 1 van de wereld voldeed niet aan de eis van twee deelnames aan wedstrijden voor de Billie Jean King Cup. Desondanks geeft de internationale tennisbond ITF haar toestemming om deel te nemen.

8 uur geleden