Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WADA neemt nog geen besluit over einde dopingschorsing Rusland

WADA neemt nog geen besluit over einde dopingschorsing Rusland

BEIJING (ANP/RTR) - Rusland mag er niet van uitgaan dat alle sancties die zijn opgelegd voor het uitvoeren van een door de staat gesponsord dopingprogramma automatisch worden opgeheven als de schorsing aan het einde van dit jaar afloopt. Dat zegt voorzitter Witold Banka van het mondiale antidopingbureau WADA.

"De regels zijn duidelijk", stelt Banka. "Ook Rusland moet zich aan de regels, eisen en normen houden. Tot nu toe doen ze dat. We hebben nauw contact met hen. Ze volgen onze regels strikt op, maar dit is een proces dat nog doorgaat. Daar moeten we later dit jaar over besluiten."

Rusland neemt voor de derde Spelen op rij onder neutrale vlag deel aan de Winterspelen in Beijing. Het Russische volkslied zal niet worden gespeeld na uitreiking van medailles. De Russische deelnemers aan de Winterspelen mogen ook geen nationale symbolen, zoals de driekleurige vlag, tonen.

Hertesten

De dopingschorsing van Rusland eindigt op 16 december.

WADA heeft er alle vertrouwen in dat de dopingcontroles tijdens de komende Spelen in China eerlijk zullen verlopen. Directeur Olivier Niggli verwacht dat zijn organisatie heeft geleerd van de Winterspelen van 2014 in Sotsji, toen Russen dopingstalen in officiële laboratoria verwisselden om dopingpraktijken te maskeren. "We hebben nu waarnemers in de laboratoria en een nieuwe leverancier voor de flesjes", zei Niggli.

De directeur van WADA vertelde ook dat olympische dopingstalen tien jaar worden opgeslagen, voor eventuele hertesten met nieuwe technieken. De stalen van de vorige Winterspelen van 2018 in Pyeongchang zijn nog niet opnieuw onderzocht maar dat zal volgens Niggli zeker nog gebeuren. "Dat doen we als de tijd daar rijp voor is en er betere testmethoden voorhanden zijn."

Meer uit Sport

Bij Van der Poel was het beste eraf in de sprint in Harelbeke

HARELBEKE (ANP) - Mathieu van der Poel moest in de E3 Saxo Classic genoegen nemen met de tweede plaats achter zijn eeuwige rivaal Wout van Aert. De 28-jarige wielrenner van Alpecin-Deceuninck zei dat tegen het einde van de wedstrijd het beste bij hem eraf was. "Ik voelde me vrij goed vandaag. Ik was misschien iets te gretig onderweg", zei hij.

1 uur geleden
Van Aert spreekt van belangrijke eerste zege in wegseizoen

HARELBEKE (ANP) - Wout van Aert klopte in de E3 Saxo Classic Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar en bezorgde Jumbo-Visma de tweede zege op rij in de Belgische WorldTour-wedstrijd. De 28-jarige Belg sprak van een belangrijke overwinning. "De afgelopen weken waren niet altijd gemakkelijk. Dan doet deze zege extra deugd", zei hij na afloop.

2 uur geleden
Wielrenner Roglic slaat toe in bergrit Ronde van Catalonië

LO PORT (ANP) - Primoz Roglic heeft de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Sloveense kopman van de Nederlandse formatie Jumbo-Visma versloeg in de laatste meters de Belgische wereldkampioen Remco Evenepoel in een rit die eindigde met de beklimming in Lo Port.

2 uur geleden
Wielrenner Van Aert klopt Van der Poel in E3 Saxo Classic

HARELBEKE (ANP) - Wout van Aert heeft Jumbo-Visma opnieuw de zege bezorgd in de E3 Saxo Classic. De 28-jarige Belg troefde na 204,1 kilometer in Harelbeke Mathieu van der Poel en de Sloveen Tadej Pogacar af. Van Aert won de Belgische eendagswedstrijd vorig jaar ook al.

2 uur geleden
Wevers verbaast zichzelf met niveau bij comeback

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Sanne Wevers kijkt met een positief gevoel terug op haar rentree. De olympisch balkkampioene van 2016 turnde in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd naar 14,133 punten op balk en zette daarmee de hoogste dagscore neer. Wevers turnde in Rotterdam haar eerste wedstrijd sinds de Olympische Spelen van Tokio.

3 uur geleden
Wielrenner Van Baarle moet na val opgeven in E3 Saxo Bank Classic

HARELBEKE (ANP) - Wielrenner Dylan van Baarle heeft na een val moeten opgeven in de E3 Saxo Bank Classic. De 30-jarige wielrenner van Jumbo-Visma kwam met nog zo 'n 57 kilometer te gaan ten val op de Stationsberg en kon niet meer verder. Het is nog niet bekend wat de verwondingen zijn.

3 uur geleden
Wevers stabiel bij rentree tijdens eerste kwalificatie EK turnen

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Sanne Wevers heeft bij de eerste kwalificatie voor de EK turnen een stabiele balkoefening geturnd. In haar eerste wedstrijd sinds de Olympische Spelen van Tokio leverde dat haar 14,133 punten op. Daarmee voldeed ze ook aan de gestelde EK-richtscore van 13,500 punten. De olympisch balkkampioene van 2016 kwam in Rotterdam alleen in actie op balk. Tisha Volleman was tijdens het kwalificatiemoment de beste in de meerkamp.

4 uur geleden