Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waarschuwingsbrieven afgegeven bij bedrijven Amsterdam

Waarschuwingsbrieven afgegeven bij bedrijven Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij twee bedrijven in Amsterdam zijn zaterdag en maandag waarschuwingsbrieven afgegeven. De recherche heeft de brieven meegenomen in verband met het onderzoek naar bombrieven die de afgelopen dagen op verschillende adressen zijn aangetroffen, meldt de politie.

Zaterdag werd een waarschuwingsbrief afgeleverd bij een autobedrijf. Maandag werd een brief afgegeven bij een bedrijf in het centrum van de stad. De politie kan wegens het onderzoek niet meer informatie geven, zei een woordvoerder.

De afgelopen dagen zijn in totaal volgens de politie zes bombrieven aangetroffen: bij twee hotels en een tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht, een autobedrijf en een tankstation in Rotterdam.

Wie de bom -en waarschuwingsbrieven heeft verstuurd, en wat het motief is, is nog niet bekend. De politie onderzoekt alle scenario's, waaronder ook afpersing.

PostNL heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om zijn medewerkers te beschermen tegen de bombrieven.

Meer uit Binnenland

Nieuw contract NS: spitsheffing alleen als laatste optie

DEN HAAG (ANP) - De NS mag in de toekomst alleen een hoger tarief in de spits vragen als andere opties om te spits te verlichten niet werken. Dat staat in het nieuwe contract dat de spoorvervoerder voor de komende jaren sluit. Over de voorgenomen spitsheffing was veel ophef: reizigers zouden tot wel 2,50 euro meer gaan betalen voor een treinkaartje in de spits, terwijl lang niet iedereen een trein eerder of later kan nemen.

19 minuten geleden
Toch geen jonge asielzoekers naar Noordwijk

NOORDWIJK (ANP) - Een hotel in het Zuid-Hollandse Noordwijk mag toch niet worden gebruikt om jonge asielzoekers op te vangen. De gemeente was afgelopen dinsdag bereid om daar onder strenge voorwaarden aan mee te werken, maar zegt vrijdag dat de opvang niet mag. Die zou namelijk in strijd zijn met het zogeheten bestemmingsplan voor het hotel.

21 minuten geleden
Verdachte schietpartijen Rotterdam blijft in de cel

ROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige man uit Rotterdam die is opgepakt na de dodelijke schietpartijen donderdag in Rotterdam, blijft voorlopig in de cel. Dinsdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam, die zal opnieuw zijn hechtenis beoordelen.

24 minuten geleden
Omwonenden plein schietpartij Rotterdam weekend niet naar huis

ROTTERDAM (ANP) - De wijkbewoners die donderdag hun huis aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein moesten verlaten wegens het schietincident dat zich daar afspeelde, kunnen waarschijnlijk dit weekend nog niet terug naar huis. De politie onderzoekt de brandstichting en de daaropvolgende schietpartij, waarbij een vrouw en haar dochter om het leven kwamen. Daarvoor is volgens een woordvoerster van de politie nog veel tijd nodig, vanwege onder meer sporenonderzoek in en rond de woning van de 32-jarige verdachte en het huis van zijn buurvrouw en haar dochter. Ook bij andere huizen in het blok wordt onderzoek gedaan.

1 uur geleden
Na ruim 3 uur blokkade A12 beëindigd, 146 activisten aangehouden

DEN HAAG (ANP) - Aanhangers van Extinction Rebellion hebben vrijdag ongeveer 3,5 uur lang de snelweg A12 in Den Haag geblokkeerd. De actievoerders liepen rond 12.00 uur de Utrechtsebaan op en bleven daar zitten tot de politie ze rond 15.40 uur weer had verwijderd.

1 uur geleden
Verdachte schietpartijen Rotterdam in volledige beperkingen

ROTTERDAM (ANP) - De 32-jarige verdachte van de schietpartijen en brandstichtingen donderdag in Rotterdam zit in volledige beperkingen in de cel. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat. Volgende week moet hij voor de rechter-commissaris verschijnen, die dan bepaalt of hij langer in voorarrest blijft zitten. Dat heeft de Rotterdamse politie gezegd.

1 uur geleden
Rotterdam opent condoleanceregister in wijk schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam heeft vrijdagmiddag een condoleanceregister geopend voor de slachtoffers van de schietpartijen donderdag in de stad. Het register ligt in een pand aan de Looiershof, recht tegenover het huis waar de doodgeschoten moeder en haar eveneens gedode dochter woonden aan het Heiman Dullaertplein. Het register is volgens een woordvoerder van de gemeente ook in het weekeinde geopend.

1 uur geleden