Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waarschuwingen voor mist en gladheid in delen van Nederland

Waarschuwingen voor mist en gladheid in delen van Nederland

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt donderdagavond voor dichte mist in voornamelijk het noorden van het land. Voor de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe geldt code geel. Ook kan het plaatselijk glad zijn op de weg omdat het op sommige plekken is gaan vriezen. Verwacht wordt dat in de loop van de avond en nacht ook andere delen van het land te maken krijgen met mist en gladheid.

Door de mist kan het zicht op sommige plekken minder dan 200 meter zijn. Het KNMI adviseert weggebruikers om langzamer te rijden en voldoende afstand te houden. Op diverse plekken in Nederland wordt preventief gestrooid.

Meer uit Binnenland

Rechter staat gaswinning bij Schiermonnikoog voorlopig niet toe

DEN HAAG (ANP) - De gaswinning op de Noordzee ten noorden van Schiermonnikoog gaat voorlopig niet door. De rechtbank in Den Haag heeft de vergunning voor de aanleg van een boorplatform vernietigd wegens diverse tekortkomingen.

5 minuten geleden
ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

UTRECHT (ANP) - Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt spoorbeheerder ProRail bij de presentatie het donderdag gepresenteerde jaarverslag over 2023.

57 minuten geleden
Tien jaar cel en tbs voor moord op AH-medewerkster Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft donderdag de 57-jarige Jamel L. veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van de 36-jarige Antoneta Gjokja, een medewerkster van het filiaal van Albert Heijn aan de Turfmarkt in Den Haag. De rechtbank acht moord bewezen. L. heeft het slachtoffer "op meedogenloze wijze neergestoken", aldus de rechtbank. "Zij had geen enkele kans op overleven."

1 uur geleden
'Asielhotel' Albergen mag van rechter doorgaan

ZWOLLE (ANP) - De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

1 uur geleden
NS laat extra treinen rijden op Koningsdag

UTRECHT (ANP) - Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen van de NS volgens de speciale Oranjedienstregeling. Naar veel steden rijden dan meer treinen dan gebruikelijk, die ook nog langer zijn. Ook is er meer NS-personeel op de been.

3 uur geleden
Palestijnse fotograaf wint World Press Photo voor beeld uit Gaza

AMSTERDAM (ANP) - De Palestijnse fotograaf Mohammed Salem heeft de prestigieuze World Press Photo gewonnen met een foto die hij maakte in Gaza. Het beeld, dat hij schoot voor persbureau Reuters, is van een vrouw die het lichaam van haar 5-jarige nichtje vasthoudt die was omgekomen bij een Israëlische raketaanval.

3 uur geleden
Raad van State: disfunctioneren van rechtsstaat ligt op de loer

DEN HAAG (ANP) - De democratische rechtsstaat functioneert weliswaar, maar staat onder druk, ziet de Raad van State. "Daarom is blijvende aandacht, versterking én doorontwikkeling nodig om de rechtsstaat weerbaar en vitaal te houden", schrijft het hoogste adviesorgaan van de regering in een beschouwing in het donderdag verschenen jaarverslag. Als de kwetsbare vertrouwensrelatie tussen overheid en burgers en tussen burgers onderling niet verbetert, ligt "disfunctioneren van de rechtsstaat op de loer", waarschuwt de RvS.

3 uur geleden