Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VW staakt productie in drie Chinese fabrieken door lockdown

VW staakt productie in drie Chinese fabrieken door lockdown

CHANGCHUN (ANP/DPA) - De Duitse autofabrikant Volkswagen heeft de productie in drie van zijn fabrieken in China tijdelijk stopgezet vanwege een lockdown in de noordoostelijke stad Changchun. De autoriteiten stelden vrijdag al een lockdown in voor de Chinese miljoenenstad nadat het aantal coronabesmettingen flink was gestegen. Ook worden alle inwoners getest.

De fabrieken, die Volkswagen samen met zijn Chinese partner FAW runt, moeten op bevel van de autoriteiten in ieder geval tot en met woensdag gesloten blijven, zei een woordvoerder van de Duitse autofabrikant in Beijing. Het gaat om een fabriek van Volkswagen, een onderdelenfabriek en een fabriek van automerk Audi, dat onderdeel is van de Volkswagen Groep.

De onderbreking van de activiteiten betekent volgens het bedrijf niet automatisch dat het aantal geproduceerde voertuigen zal afnemen. De achterstand kan later worden ingehaald, bijvoorbeeld met extra ploegen, als er geen langdurige productieonderbreking is.

China kampt met het hoogste aantal coronabesmettingen sinds februari 2020, toen het land voor het laatst werd getroffen door een grote golf aan besmettingen. Het land voert een strikt coronabeleid en reageert op lokale uitbraken met avondklokken, massale tests, reisbeperkingen, quarantaines en lockdowns.

De autoriteiten legde ook de 17 miljoen inwoners tellende zakenstad Shenzhen een strenge lockdown op. In Shanghai, waar ruim 27 miljoen mensen wonen, zijn alle scholen gesloten. In meer dan tien Chinese regio's verspreidt het virus zich momenteel snel.

Meer uit Financieel

Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

17 minuten geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

1 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

2 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

2 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

3 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

4 uur geleden
Bedrijvigheid industrie China voor eerst in 6 maanden gegroeid

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in september voor het eerst in zes maanden tijd weer gegroeid, wat erop kan duiden dat de economie van China langzaam aan het opkrabbelen is na een periode van zwakte.

5 uur geleden