Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVV-Venlo ten koste van NEC naar halve finales KNVB-beker

VVV-Venlo ten koste van NEC naar halve finales KNVB-beker

ALMELO (ANP) - VVV-Venlo heeft woensdag de halve finales bereikt van de strijd om de KNVB-beker. De nummer 14 van de eredivisie had de grootste moeite met eerstedivisionist NEC, dat vanwege de onbespeelbaarheid van het eigen veld was uitgeweken naar Almelo. De winnende treffer (1-2) viel in de verlenging. Debutant Meritan Shabani, gehuurd van Wolverhampton Wanderers, schoot in de 105e minuut raak. VVV-Venlo gaat in de halve finales op bezoek bij Vitesse.

De Griek Georgios Giakoumakis, in de eredivisie al goed voor 22 doelpunten, had de score geopend in Almelo. Hij kreeg in de 23e minuut de bal voor de voeten na een van richting veranderd schot van Christos Donis. Na een klein uur was het weer gelijk via Rangelo Janga, die zich knap vrij draaide en raak schoot.

Na de 1-1 was Elayis Tavsan met twee schoten nog dreigend namens NEC, aan de andere kant miste vlak voor tijd Vito van Crooy de kans het duel met een kopbal te beslissen. In de verlenging was Giakoumakis nu eens niet de doelpuntenmaker maar de aangever. De 21-jarige Duitser Shabani, die in het verleden al twee competitieduels speelde voor Bayern München, schoot uit een pass van de Griek raak in de korte hoek.

Het is de derde keer in de clubgeschiedenis dat VVV de halve finales van het bekertoernooi bereikt. De laatste keer gebeurde dat in 1988 toen provinciegenoot Roda JC de Venlonaren uit de finale hield. VVV won de KNVB-beker in 1959.

Met Vitesse treft de ploeg begin maart voor het eerst in deze jaargang een club uit de eredivisie. Eerder schakelden de Venlonaren FC Den Bosch, Almere City FC en Go Ahead Eagles uit.

Meer uit Voetbal

Voetbalsters Chelsea winnen eerste halve finale van FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - De voetbalsters van Chelsea hebben de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League met 1-0 gewonnen van FC Barcelona. De returnwedstrijd is over een week in Londen.

1 uur geleden
Ajax-AZ definitief gestaakt, AZ-keepster Liefting bij kennis

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd tussen de voetbalsters van Ajax en AZ is definitief gestaakt na een zware botsing waarbij AZ-keepster Femke Liefting het grootste slachtoffer is. AZ meldt dat de 19-jarige keepster weer bij kennis is.

1 uur geleden
Duel Ajax - AZ gestaakt na zware botsing AZ-keepster Liefting

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijd tussen de voetbalsters van Ajax en AZ is gestaakt na een botsing tussen AZ-keepster Femke Liefting en voetbalster Chasity Grant van Ajax.

1 uur geleden
Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

17 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

18 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

18 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

20 uur geleden