Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVV en FC Utrecht gelijk na dubieus penaltymoment

VVV en FC Utrecht gelijk na dubieus penaltymoment

VENLO (ANP) - VVV-Venlo en FC Utrecht hebben in Venlo in een weinig enerverend duel met 1-1 gelijkgespeeld. Beide ploegen scoorden uit een strafschop.

Aan de gelijkmaker van FC Utrecht in de 81e minuut ging een dubieus moment vooraf; de inzet van Simon Gustafson werd aanvankelijk gekeerd door VVV-keeper Thorsten Kirschbaum, maar omdat de VAR oordeelde dat er door VVV te vroeg was ingelopen mocht Gustafson nogmaals aanleggen. De Zweed koos voor dezelfde hoek, net als Kirschbaum, maar ditmaal was de inzet te hard om te stoppen.

Gustafson heeft in totaal twaalf keer gescoord voor FC Utrecht, waarvan tien keer vanaf elf meter. Dit seizoen maakte hij er vijf uit vijf. FC Utrecht is samen met AZ de club met de meeste doelpunten (zestien) uit een standaardsituatie.

Nog een penalty

VVV kreeg kort na rust een penalty toegekend omdat FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber een voorzet van Haji Wright met zijn armen beroerde. Oussama Darfalou schoot vervolgens via de binnenkant van de paal raak.

Door het gelijkspel heeft FC Utrecht nu vier uitwedstrijden op rij niet verloren, VVV leed voor de derde keer op rij geen nederlaag. FC Utrecht staat 7e, VVV blijft de nummer 16.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden