Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD'er Mulder verruilt Tweede Kamer voor Haags stadhuis

VVD'er Mulder verruilt Tweede Kamer voor Haags stadhuis

DEN HAAG (ANP) - VVD'er Anne Mulder verlaat de Tweede Kamer. Hij wordt voorgedragen als wethouder in zijn woonplaats Den Haag. Hij moet daar de opvolger worden van locoburgemeester Boudewijn Revis, die volgende maand vertrekt.

De nieuwe baan betekent voor Mulder een verhuizing van ongeveer 200 meter, van het Kamergebouw naar het Haagse stadhuis, bijgenaamd het IJspaleis.

Mulder (50), geboren in Hoogeveen en getogen in Zwolle, was van 2002 tot 2010 gemeenteraadslid voor de VVD in Den Haag, de laatste vier jaar als fractievoorzitter. In 2010 werd hij verkozen in de Tweede Kamer. Daar is hij fractiewoordvoerder over Buitenlandse Zaken. Ook is hij een van de brexitrapporteurs voor de Kamer. Vorige maand kreeg Mulder tijdens een Kamerdebat complimenten van PVV-leider Geert Wilders voor zijn inzet als blauwhelm in Srebrenica.

Revis neemt op 17 september afscheid als wethouder. Daarna stemt de Haagse gemeenteraad over zijn voordracht tot wethouder. Hij wordt dan onder meer verantwoordelijk voor Scheveningen, waar hij woont. Revis krijgt een baan bij Staatsbosbeheer.

Het is nog niet bekend wie de opvolger van Mulder in de Kamerfractie van de VVD wordt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Rutte en De Jonge tegenover kritische Kamer in nieuw coronadebat

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer debatteert dinsdag opnieuw over het coronavirus en premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge staan een kritische ontvangst te wachten. Het virus is sinds het laatste coronadebat begin deze maand bezig aan een flinke opmars.

2 uur geleden
De Jonge: genoeg beschermingsmiddelen tegen corona op voorraad

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft momenteel voor de zorgsector voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen tegen het coronavirus beschikbaar en in voorraad. Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) dat de centrale inkoop doet namens de overheid, gaat er ook van uit dat er genoeg spullen zijn als er weer een piek komt in het verbruik, vergelijkbaar met die in het voorjaar. Dat schrijft zorgminister Hugo de Jonge ook namens zijn collega Tamara van Ark aan de Tweede Kamer, ter voorbereiding op een debat dinsdagavond.

3 uur geleden
Rutte over 'bek houden': was niet fraai, je moet niet schelden

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte vindt achteraf gezien dat hij niet had moeten schelden toen hij zich uitsprak over schreeuwende voetbalsupporters in voetbalstadions. Hij heeft de beelden van zijn uitspraak teruggekeken, zei hij maandag tegen RTL. "Dat vond ik niet zo fraai."

12 uur geleden
Gaskraan Groningen volgend jaar verder dicht dan gedacht

DEN HAAG (ANP) - De gaskraan in Groningen gaat nog verder dicht dan eerder was voorzien. Er wordt in het komende gasjaar, dat in oktober begint, maximaal 8,1 miljard kubieke meter gas gewonnen, in plaats van de oorspronkelijk 9,3 miljard kuub. Dat meldt minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat).

13 uur geleden
CDA: spijkermatten tegen automobilisten die rode kruizen negeren

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten die de rode kruizen boven de snelweg negeren, moeten harder worden aangepakt, vindt het CDA. Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg van die partij pleit voor spijkermatten op de weg, inbeslagname van de auto of andere hogere straffen. Ze ziet dit soort gedrag steeds vaker bij wegwerkzaamheden waardoor de hardwerkende wegwerkers groot gevaar lopen, zei ze in een overleg met justitieminister Ferd Grapperhaus en Sander Dekker (Rechtsbescherming).

16 uur geleden
Minister Van Ark werkt thuis, gezinslid ondergaat coronatest

DEN HAAG (ANP) - Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) zit in thuisquarantaine omdat een van de leden van haar gezin mogelijk besmet is met het coronavirus. Zelf heeft de bewindsvrouw geen klachten, twittert zij.

17 uur geleden
CDA wil leeftijdsgrens voor cosmetische ingrepen verhogen

DEN HAAG (ANP) - Het CDA wil de minimumleeftijd voor cosmetische ingrepen zonder medische noodzaak verhogen van 18 naar 21 jaar. "In hoeverre kan iemand van 18 jaar de gevolgen van een soms ingrijpende cosmetische operatie overzien?", vraagt CDA-Kamerlid Joba van den Berg zich af in De Telegraaf.

1 dag geleden