Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD'er Idsinga stilletjes vertrokken uit de Tweede Kamer

VVD'er Idsinga stilletjes vertrokken uit de Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - VVD'er Folkert Idsinga is met onmiddellijke ingang vertrokken uit de Tweede Kamer. De reden daarvoor zijn persoonlijke omstandigheden, zegt een woordvoerder van de partij. Idsinga heeft afgelopen weekend fractievoorzitter Sophie Hermans ingelicht over zijn besluit, waarover op zijn verzoek geen verdere mededelingen worden gedaan.

Idsinga had op 21 augustus al gemeld dat hij niet meer zou terugkeren na de landelijke verkiezingen op 22 november. Hij zat sinds maart 2021 in het parlement en voerde voor de liberalen onder meer het woord over belastingkwesties. De VVD'er komt ook niet terug voor een publiek afscheid in de plenaire zaal, zoals dat gebruikelijk is als een Kamerlid tussentijds vertrekt.

De VVD wil de open plek tot aan de verkiezingen wel opvullen, onder meer in verband met de vele stemmingen die nog te verwachten zijn de komende maanden. Wie dat wordt, is niet bekend. Diegene moet wel op de kieslijst van de VVD staan.

Dinsdag is Simone Richardson voor de VVD beëdigd in de Tweede Kamer. Zij vult de lege plek op die Mariëlle Paul heeft achtergelaten. Paul trad vlak voor het zomerreces aan als onderwijsminister als opvolger van Dennis Wiersma.

Meer uit Politiek

Rutte ziet nog geen groot grondoffensief in Rafah, is wel bezorgd

DEN HAAG (ANP) - De militaire operatie van Israël in Rafah in het zuiden van de Gazastrook is volgens demissionair premier Mark Rutte nog niet het grote grondoffensief dat al langer wordt aangekondigd. Wel heeft hij "hele grote zorgen" over de militaire operatie.

4 uur geleden
Rutte: nu Amalia zichtbaarder wordt, gaat ze meer kosten maken

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte begrijpt dat prinses Amalia vanaf 1 januari haar onkostenvergoeding van 1,5 miljoen per jaar niet meer gaat terugstorten. Ze wil het geld gebruiken voor het opbouwen van een secretariaat en reserveringen voor woon- en werkverblijf. "Haar studie vordert en ze wordt steeds zichtbaarder", zei Rutte in een toelichting aan de pers.

4 uur geleden
Zeeland staat vergassen ganzen uit natuurgebieden toe

MIDDELBURG (ANP) - Ganzen in de Zeeuwse Natura 2000-gebieden lopen vanaf eind deze week het risico te worden gevangen en vergast. Het college van Gedeputeerde Staten heeft hier toestemming voor gegeven.

6 uur geleden
Financiële meevaller voor Flevoland door afschaffen korting

LELYSTAD (ANP) - De provincie Flevoland heeft een meevaller van 2 miljoen euro per jaar, doordat de zogeheten opschalingskorting is afgeschaft door het demissionaire kabinet. Ook is er meer geld binnengekomen dan verwacht uit de motorrijtuigenbelasting.

7 uur geleden
Vakbond: formerende partijen moeten arbeidsmigratie reguleren

UTRECHT (ANP) - De formerende partijen moeten werk maken van het reguleren van arbeidsmigratie, want het is een "ongekende schande" dat in Nederland arbeidsmigranten op straat slapen. Dat stelt vakbond CNV. Het hoofd van de Arbeidsinspectie heeft namelijk gezegd dat Nederland de limiet heeft bereikt met het aantal arbeidsmigranten. Inspecteur-generaal Rits de Boer uitte daarbij grote zorgen over onder meer dakloze arbeidsmigranten uit met name Oost-Europa.

10 uur geleden
Kantoor van Europarlementariër Krah doorzocht in spionagezaak

BRUSSEL (ANP) - Het kantoor van de prominente Duitse Europarlementariër Maximilian Krah in Brussel is op verzoek van de Duitse autoriteiten doorzocht. Het onderzoek houdt verband met de aanhouding van zijn medewerker Jian G., die verdacht wordt van spionage, meldt justitie.

11 uur geleden
Yeşilgöz walgt van geweld bij UvA-protest: 'puur tuig'

DEN HAAG (ANP) - Demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft "met walging" gekeken naar het geweld rond een pro-Palestijnse protestactie bij de Universiteit van Amsterdam (UvA). "Puur tuig" noemt zij degenen die daar onder meer politiemensen en journalisten belaagden.

11 uur geleden