Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD'er Dijkhoff vindt discussie wel of niet vaccineren 'bizar'

VVD'er Dijkhoff vindt discussie wel of niet vaccineren 'bizar'

EDE (ANP) - VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt de discussie over wel of niet vaccineren tegen het coronavirus "bizar". Hij is niet voor een verplichting, maar vindt wel dat iedereen de prik moet gaan halen zodra die er is. "Kies zelf, maar kies er wel voor om het te doen", zegt hij tijdens een online VVD-evenement vanuit Ede.

"We zouden de wetenschap op de knieƫn moeten danken dat het er is en ervoor in de rij moeten staan", zegt hij over de veelbelovende vaccins waar verscheidene bedrijven nog hard aan werken. "Wees blij dat die bescherming er is, en bescherm elkaar ook."

Dijkhoff zegt best te begrijpen dat mensen willen weten hoe het kan dat de farmaceutische industrie al zo vergevorderd is met een vaccin, terwijl daar normaal gesproken jaren overheen gaan. Maar hij wijst erop dat daar de afgelopen maanden ook abnormaal veel werk in is gestoken

"Heel de wereld is potentieel slachtoffer, het virus verspreidt zich als een malle, de economische schade in de samenleving is enorm", zegt Dijkhoff. "Ik denk dat er niet eerder zoveel druk, zoveel middelen en zoveel wil is geweest om tot een vaccin te komen."

Fractiegenoot Hayke Veldman zei afgelopen week tijdens een coronadebat in de Tweede Kamer dat hij zich kan voorstellen dat het consequenties heeft als mensen zich niet laten vaccineren. Zo'n 'indirecte plicht' stuit evenwel op veel verzet bij andere partijen.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

V.v.C. 5 dagen geleden
Zet je angst bij de vuilnisbak! https://www.youtube.com/watch?v=jrtREpqvRd4&t=69s
AH van M 6 dagen geleden
Elke prominent roept op TV wij het Vaccin moeten nemen.. Ja dat is verdacht ook al ben ik geen complot-denker.. Voor Ebola, Aids of Griep is nog nooit een echt medicijn gevonden en zelfs griep moet je blijven vaccineren dus feitelijk heeft het weinig zin als je elke 3 maanden moet gaan vaaccineren strax...Als ministers, de koning en koningin met kinderen en mama Beatrix en familie allemaal live op TV het Vaccin nemen ( geen placebo ) dan gaan mensen misschien na een halfjaar aanzien het ook proberen.. Mensen dwingen en het zelf niet doen is heel opmerkelijk !
Johan__ 6 dagen geleden
Ik vind dat pushen verdacht.
Geel Hesje 1 week geleden
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt de discussie over straks wel of niet VVD stemmen "bizar". "Kies zelf, maar kies er wel voor om VVD te stemmen want anders zullen we u dat misschien moeten verplichten." U heeft de vrijheid om te kiezen maar u moet wel dat kiezen want anders ... Is wel typisch de vrijheid die de VVD in gedachten heeft voor het volk dat is wel weer uitgesproken duidelijk.
Obli 1 week geleden
Leeghoofd.....! Wie denkt hij wel niet dat hij is? Vind zichzelf nogal een wijze man. Er zijn gewoon veel mensen die wel nadenken inplaats van als een schaap achter de kudde aan te rennen.

Meer uit Politiek

FVD wil bindend referendum over leiderschap Baudet

DEN HAAG (ANP) - Het partijbestuur van Forum voor Democratie wil onder de leden een "bindend referendum" houden. De vraag "wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FVD?" zal aan leden worden voorgelegd, meldt de partij op Twitter.

1 uur geleden
'Bestuur FVD kan Baudet niet zomaar uit partij zetten'

DEN HAAG (ANP) - Het is nog maar de vraag of het bestuur van het verscheurde Forum voor Democratie het boegbeeld Thierry Baudet uit de partij kan zetten. Dat hangt af van de vraag of Baudet al echt uit het bestuur is, zegt jurist Marjan Olfers, deskundige op het gebied van verenigingsrecht.

1 dag geleden
Leden D66 scherpen klimaatdoel in verkiezingsprogramma aan

DEN HAAG (ANP) - D66 scherpt het klimaatdoel in zijn verkiezingsprogramma op aandringen van de leden verder aan. De partij wil nu dat de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 60 procent is gedaald ten opzichte van 1990. In het conceptprogramma was dat nog 55 procent.

2 dagen geleden
FVD zakt virtueel naar drie zetels in peiling Maurice de Hond

DEN HAAG (ANP) - Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de door ruzies geplaagde partij FVD drie zetels in de Tweede Kamer halen. Dat komt naar voren uit een peiling van Maurice de Hond onder ruim 3000 mensen. Vijf dagen geleden was dat virtuele aantal zetels van FVD vijf meer: acht. De PVV van Geert Wilders gaat in deze peiling van 24 naar 28 zetels.

2 dagen geleden
Nieuwe eenheid Defensie die data verzamelde tijdelijk stilgezet

DEN HAAG (ANP) - Een nieuwe eenheid van de Landmacht die de afgelopen maanden op grote schaal data verzamelde over de Nederlandse samenleving tijdens de coronacrisis, moet daar tijdelijk mee stoppen. Dat laat defensieminister Ank Bijleveld aan de Tweede Kamer weten. Daar werd eerder kritisch gereageerd op het werk van de eenheid.

2 dagen geleden
Baudet: partijbestuur heeft mij onterecht eruit gezet

DEN HAAG (ANP) - Thierry Baudet beschuldigt het partijbestuur ervan dat hij onterecht is uitgeschreven uit het bestuur. Zijn mededeling op Twitter kwam bijna tegelijkertijd met de mededeling van het bestuur dat hij is uitgeschreven als bestuurder bij de Kamer van Koophandel.

2 dagen geleden
'Baudet heeft zich uit partijbestuur laten uitschrijven'

DEN HAAG (ANP) - Thierry Baudet heeft zich bij de Kamer van Koophandel laten uitschrijven als bestuurder van Forum voor Democratie. Het partijbestuur heeft daarover van Baudet een bevestiging ontvangen, meldt een woordvoerder.

2 dagen geleden