Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD'er Dijkhoff vindt discussie wel of niet vaccineren 'bizar'

VVD'er Dijkhoff vindt discussie wel of niet vaccineren 'bizar'

EDE (ANP) - VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt de discussie over wel of niet vaccineren tegen het coronavirus "bizar". Hij is niet voor een verplichting, maar vindt wel dat iedereen de prik moet gaan halen zodra die er is. "Kies zelf, maar kies er wel voor om het te doen", zegt hij tijdens een online VVD-evenement vanuit Ede.

"We zouden de wetenschap op de knieën moeten danken dat het er is en ervoor in de rij moeten staan", zegt hij over de veelbelovende vaccins waar verscheidene bedrijven nog hard aan werken. "Wees blij dat die bescherming er is, en bescherm elkaar ook."

Dijkhoff zegt best te begrijpen dat mensen willen weten hoe het kan dat de farmaceutische industrie al zo vergevorderd is met een vaccin, terwijl daar normaal gesproken jaren overheen gaan. Maar hij wijst erop dat daar de afgelopen maanden ook abnormaal veel werk in is gestoken

"Heel de wereld is potentieel slachtoffer, het virus verspreidt zich als een malle, de economische schade in de samenleving is enorm", zegt Dijkhoff. "Ik denk dat er niet eerder zoveel druk, zoveel middelen en zoveel wil is geweest om tot een vaccin te komen."

Fractiegenoot Hayke Veldman zei afgelopen week tijdens een coronadebat in de Tweede Kamer dat hij zich kan voorstellen dat het consequenties heeft als mensen zich niet laten vaccineren. Zo'n 'indirecte plicht' stuit evenwel op veel verzet bij andere partijen.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

V.v.C. 4 maanden geleden
Zet je angst bij de vuilnisbak! https://www.youtube.com/watch?v=jrtREpqvRd4&t=69s
AH van M 4 maanden geleden
Elke prominent roept op TV wij het Vaccin moeten nemen.. Ja dat is verdacht ook al ben ik geen complot-denker.. Voor Ebola, Aids of Griep is nog nooit een echt medicijn gevonden en zelfs griep moet je blijven vaccineren dus feitelijk heeft het weinig zin als je elke 3 maanden moet gaan vaaccineren strax...Als ministers, de koning en koningin met kinderen en mama Beatrix en familie allemaal live op TV het Vaccin nemen ( geen placebo ) dan gaan mensen misschien na een halfjaar aanzien het ook proberen.. Mensen dwingen en het zelf niet doen is heel opmerkelijk !
Johan__ 4 maanden geleden
Ik vind dat pushen verdacht.
Geel Hesje 4 maanden geleden
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt de discussie over straks wel of niet VVD stemmen "bizar". "Kies zelf, maar kies er wel voor om VVD te stemmen want anders zullen we u dat misschien moeten verplichten." U heeft de vrijheid om te kiezen maar u moet wel dat kiezen want anders ... Is wel typisch de vrijheid die de VVD in gedachten heeft voor het volk dat is wel weer uitgesproken duidelijk.
Obli 4 maanden geleden
Leeghoofd.....! Wie denkt hij wel niet dat hij is? Vind zichzelf nogal een wijze man. Er zijn gewoon veel mensen die wel nadenken inplaats van als een schaap achter de kudde aan te rennen.

Meer uit Politiek

Hamer (SER): we kunnen niet wachten op herstelplan kabinet

DEN HAAG (ANP) - De valse start van de kabinetsformatie mag niet betekenen dat het nog lang duurt voordat er een herstelplan ligt voor de economie. Dat zei de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Mariëtte Hamer voor haar bezoek aan informateur Herman Tjeenk Willink. "We kunnen ons niet permitteren om te wachten", aldus Hamer. "Er moet nu echt een herstelplan komen."

1 uur geleden
D66: intern onderzoek na meldingen van ongewenst gedrag Kamerlid

DEN HAAG (ANP) - D66 laat een intern onderzoeksteam kijken naar de meldingen die de partij heeft gekregen van mogelijk ongewenst en grensoverschrijdend gedrag van het nieuwe Tweede Kamerlid Sidney Smeets. Dat zegt de partijvoorzitter Anne-Marie Spierings, nadat deze week jonge twitteraars aan de bel trokken over berichten van Smeets.

2 uur geleden
De Jonge gaat effecten uitstel tweede prik verder onderzoeken

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil verder uitzoeken wat het oplevert als de tweede prik van Pfizer en Moderna uitgesteld wordt. Nu zitten er nog respectievelijk zes en vier weken tussen de eerste en tweede prik van deze vaccins, maar de Gezondheidsraad adviseerde dat dit mogelijk ook naar twaalf weken kan. Dan zouden al eerder mensen hun eerste prik kunnen krijgen.

10 uur geleden
Kabinet: levering zelftests aan scholen start volgende week

DEN HAAG (ANP) - Scholen in het basis en voortgezet onderwijs krijgen vanaf maandag coronazelftests geleverd voor hun personeel. Het kabinet wil vanaf 3 mei de zelftests ook beschikbaar maken gaan maken voor medewerkers in de kinderopvang, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer.

10 uur geleden
Van Ark: dilemma hoe zorgbonus verdeeld moet worden

DEN HAAG (ANP) - Het is "een dilemma" hoe hoog de zorgbonus wordt en wie hem moet ontvangen, schrijft demissionair minister Tamara van Ark (Medische Zorg) in een brief aan de Tweede Kamer. Of de bonus wordt 500 euro netto voor zorgmedewerkers die veel werken met corona en veel ziekteverzuim daardoor hebben, of alle zorgmedewerkers krijgen een bonus. In dat laatste geval gaat het om een bedrag tussen de 200 en 240 euro, schat Van Ark in.

11 uur geleden
Tweede proefvakantie gaat begin mei naar Gran Canaria

DEN HAAG (ANP) - Begin mei gaat er een tweede groep Nederlanders naar het buitenland voor een proefvakantie. Ze gaan naar Gran Canaria, en krijgen meer vrijheden dan de groep die nu voor de eerste testreis op Rhodos zit. Ze mogen namelijk wel hun hotel uit.

11 uur geleden
Eerdere vaccinatie voor deel GGZ, ambassademedewerkers en ME

DEN HAAG (ANP) - In de vaccinatiestrategie krijgen enkele groepen sneller een prik. Het gaat onder meer om ongeveer 13.000 personen die beschermd wonen in de GGZ, 2200 GGZ-patiënten in "kleinschalige wooninitiatieven", leden van de Mobiele Eenheid en medewerkers van ambassades en Consulaten-Generaal. Van die laatste groep krijgen ook familieleden eerder een vaccin.

13 uur geleden