Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD wil ook coronahulp voor starter die eind 2019 begon

VVD wil ook coronahulp voor starter die eind 2019 begon

DEN HAAG (ANP) - De VVD wil dat ook starters die eind 2019 hun onderneming hebben opgezet, coronasteun krijgen. De speciale startersregeling wordt flink uitgebreid, als het aan de grootste partij ligt. "Dat er eindelijk zo'n regeling is gekomen, is een goede eerste stap van het kabinet", zegt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen. "Maar misschien wel de belangrijkste groep starters valt erbuiten."

Op aandringen van de Tweede Kamer, komt het kabinet toch met een regeling voor starters. Ondernemers die vanaf 1 januari vorig jaar een bedrijfje hebben opgericht, komen in aanmerking voor steun. De regeling wordt nog opgezet, maar zal lijken op de bekende Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). De hoogte van de tegemoetkoming zal onder meer afhangen van het omzetverlies ten opzichte van het derde kwartaal in 2020. Toen werden de coronaregels iets versoepeld na de eerste golf, en hebben veel ondernemers een redelijke omzet kunnen draaien.

Starters kunnen hun omzet namelijk niet vergelijken met die maanden van ver voor de coronacrisis, omdat ze toen nog niet bestonden. Daarom wordt een nieuwe regeling in het leven geroepen voor bedrijfjes die vanaf 1 januari 2020 zijn begonnen. Maar de VVD benadrukt dat veel ondernemers die in 2020 zijn begonnen met hun bedrijf, zich al eind 2019 hadden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Zo'n registratie is voor een aspirant-kroegbaas bijvoorbeeld sneller geregeld dan bijvoorbeeld het aanvragen van een drankvergunning.

Hierdoor komt "de meest schrijnende groep startende ondernemers" niet in aanmerking voor steun die juist is opgezet voor starters, zegt VVD'er Aartsen. "Dit is een groep ondernemers die al bijna een jaar geen steun krijgt en keer op keer op keer buiten de boot valt", aldus de liberaal.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Damrak zet zich schrap na koersval Wall Street en Azië

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Amsterdamse aandelenbeurs zetten zich vrijdag schrap, na de forse koersdalingen op Wall Street en de Aziatische markten. Vooral de technologiebedrijven lijken zware klappen te krijgen na de koersval van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq. Door de oplopende rentes op de obligatiemarkten maken beleggers zich zorgen over de hoge waarderingen van de techaandelen, die tijdens de coronacrisis hard zijn gestegen.

18 minuten geleden
Pearle-moeder blijft ondanks geruzie fusie met Essilor steunen

AMSTERDAM (ANP) - GrandVision, het moederbedrijf van optiekketens als Pearle en Eye Wish, staat nog altijd achter de geplande miljardenovername door brillenconcern EssilorLuxottica. De twee beoogde fusiepartners vechten sinds de uitbraak van de coronapandemie een juridisch conflict uit rond de deal ter waarde van 7,3 miljard euro. Toch ziet GrandVision-topman Stephan Borchert daarin geen belemmering voor de inlijving, meldde hij bij de presentatie van de jaarcijfers.

28 minuten geleden
Lage olieprijzen blijven afzetprijzen industrie drukken

DEN HAAG (ANP) - De lage olieprijzen blijvend de afzetprijzen van de Nederlandse industrie drukken. Maar de prijsdaling loopt wel terug. Dat komt omdat ook olie inmiddels niet meer zo goedkoop is als een aantal maanden terug.

30 minuten geleden
Gemeenten verhogen lasten huizenbezitters fors

AMSTERDAM (ANP) - Veel gemeenten verhogen de lasten voor huizenbezitters dit jaar fors, om hun begroting te kunnen dekken. Volgens het jaarlijkse woonlastenonderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) stijgen de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing in veel gemeenten met meer dan 10 procent.

43 minuten geleden
Nikkei hard onderuit door verkoopgolf in techsector

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs ging vrijdag hard onderuit. Vooral de technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de verkoopgolf op Wall Street, waar de techgraadmeter Nasdaq 3,5 procent inleverde. De rentezorgen staken de kop weer op door een sterke stijging van de tienjarige rente op de Amerikaanse obligatiemarkt. Eerder deze week trachtte de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell beleggers nog gerust te stellen met zijn verklaring dat de rente nog lang laag zal blijven.

1 uur geleden
Lockdown zorgt voor recordkrimp winkeliers in non-foodsector

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers in de non-foodsector hebben in januari te maken gehad met de sterkste neergang van hun verkopen in zeker 16 jaar. Ze verkochten in de eerste volle maand waarin de harde lockdown van kracht was bijna 38 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om de sterkste daling sinds het statistiekbureau deze cijfers in 2005 begon bij te houden.

1 uur geleden
T-Mobile breidt klantenbestand flink uit dankzij overname Simpel

DEN HAAG (ANP) - T-Mobile Nederland heeft afgelopen jaar zijn mobiele-klantenbestand, mede dankzij de overname van prijsvechter Simpel, met meer dan een vijfde uitgebreid. Naar eigen zeggen is het telecombedrijf hierdoor de grootste mobiele aanbieder van Nederland geworden. Ook lukte het om de resultaten te verbeteren, ondanks dat de onderneming vanwege de coronacrisis inkomsten uit roaming misliep.

2 uur geleden