Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD wil grote groep gevaccineerden zoveel mogelijk ontzien

VVD wil grote groep gevaccineerden zoveel mogelijk ontzien

DEN HAAG (ANP) - De VVD wil bij het aanscherpen van de coronamaatregelen kijken hoe de grote groep gevaccineerden in Nederland zoveel mogelijk kan worden ontzien. Kamerlid Aukje de Vries vindt het steeds moeilijker uit te leggen om maatregelen te nemen die mensen evenredig treffen, ongeacht of ze ingeënt zijn of niet.

De mensen die zich lieten hebben vaccineren hebben volgens De Vries "verantwoordelijkheid" genomen, en hebben er mede voor gezorgd dat minder mensen ernstig ziek worden.

SP'er Maarten Hijink wijst naar de oplopende ziekenhuisbezetting als bewijs dat het gebruik van coronatoegangsbewijzen (CTB) niet goed genoeg werkt. Hij ziet de uitbreiding ervan, zoals het kabinet dinsdag aankondigde, niet zitten en wil dat er weer meer wordt ingezet op basismaatregelen zoals de 1,5 meter afstand, geen handen schudden en zoveel mogelijk thuiswerken.

Naleving van de basismaatregelen is belangrijk, maar De Vries ziet dat mensen dat steeds lastiger vinden. Als er weer zware maatregelen worden getroffen moeten sectoren mogelijk weer dicht of worden beperkt, voorspelt ze. "Ik wil kijken hoe we dingen wel open kunnen houden", aldus De Vries, die denkt dat de coronapassen daarbij kunnen helpen.

Meer uit Politiek

Wilders nog steeds ontevreden: formatieplan asiel niet florissant

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders "was gewoon echt boos" over de asielplannen die voorliggen op de formatietafel, en is nog steeds ontevreden. Hij is "vol hoop" dat er zaken gaan veranderen, "al ziet het er nu niet heel erg florissant uit", zei de leider van de grootste partij na opnieuw een formatieoverleg.

7 uur geleden
Vluchtelingenorganisaties pleiten voor fatsoenlijke asielopvang

DEN HAAG (ANP) - Vluchtelingenorganisaties tonen begrip voor de mogelijke inzet van paviljoens voor de opvang van asielzoekers, maar pleiten wel voor een structurele oplossing. Gezinnen en kwetsbaren moeten bovendien onderdak krijgen op een geschikte en veilige locatie, zeggen VluchtelingenWerk en UNHCR naar aanleiding van de brief van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel).

10 uur geleden
Kabinet wil door met verbod contante betalingen boven 3000 euro

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil door met de invoering van een verbod op contante betalingen boven de 3000 euro. De Tweede Kamer besloot vorig jaar de antiwitwaswet waar dat deel van uitmaakt, pas te behandelen als er een nieuw kabinet zit. Maar daardoor dreigt Nederland honderden miljoenen uit Brussel mis te lopen.

12 uur geleden
VNG wil duidelijkheid van Van der Burg over urgentie asielopvang

DEN HAAG (ANP) - De herhaalde oproep van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) voor extra opvangplekken voor asielzoekers roept volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) "veel vragen" op over de urgentie en de verantwoordelijkheid van gemeenten. In een brief heeft de VNG het kabinet daarom om duidelijkheid gevraagd.

12 uur geleden
Fletcher Hotels weigert uitbreiding van asielopvang

NIEUWEGEIN (ANP) - Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

12 uur geleden
Bruins Slot ontvangt verzoek van Israël om sancties tegen Iran

DEN HAAG (ANP) - Buitenlandminister Hanke Bruins Slot heeft een officieel verzoek van Israël ontvangen om Iran sancties op te leggen, bevestigt haar woordvoerder. De demissionaire bewindsvrouw sluit dinsdag aan het eind van de middag aan bij een digitaal overleg met haar Europese ambtscollega's naar aanleiding van de Iraanse aanval op Israël dit weekend. Sommige deelnemers zullen aandringen op extra sancties voor Iran, maar daar wil haar woordvoerder nog niet op vooruitlopen.

13 uur geleden
Kosten renovatie Binnenhof lopen fors op: circa 2 miljard euro

DEN HAAG (ANP) - De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

13 uur geleden