Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD wil dat kabinet met coronaplan voor lange termijn komt

VVD wil dat kabinet met coronaplan voor lange termijn komt

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet "echt iets" presenteren om op lange termijn met het coronavirus om te gaan. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans in het kabinet over de regeringsverklaring en het coalitieakkoord. In dat akkoord staat nog weinig over de corona-aanpak.

Maar in de nieuwe fase in de pandemie is het volgens Hermans wel nodig "alles op alles" te zetten om mensen die zich aan de regels houden "niet meer te beperken dan strikt noodzakelijk". De vraag is daarbij wat de liberaal betreft: "Wat kan er wel en hoe kan dat veilig." Op het gebrek aan een langetermijnstrategie kreeg het vorige kabinet, bestaande aan dezelfde coalitiepartijen, flinke kritiek van de oppositie.

Al eerder werd aangekondigd dat het kabinet begin dit jaar met zo'n langetermijnvisie komt. Zorgminister Ernst Kuipers gaf aan naar een manier te zoeken om met het virus te leven, omdat corona voorlopig niet meer weggaat.

"Dat uitzichtloze maakt moedeloos", zegt Hermans daarover. Daarom voelt ze ook een "dilemma" over de titel van het regeerakkoord, dat 'Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst' luidt. "Als je kroeg of restaurant al weken dicht is, de gordijnen in het theater al tijden dicht hangen, de deur van je favoriete museum dicht is, de tribunes bij de sportvelden leeg zijn, en je je verjaardag al tijden niet hebt kunnen vieren, of afscheid nemen op je werk er niet in zit, dan is er even geen vooruitkijken aan. Ja, naar de volgende persconferentie."

Meer uit Binnenland

Hamer: omroepen moeten afspreken hoe ze met meldingen wangedrag omgaan

HILVERSUM (ANP) - Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, wil dat de omroepen in gesprek gaan over hoe zij omgaan met meldingen van ongewenst gedrag. Zij doet deze oproep na de reactie van omroep WNL op een AD-verhaal waarin tientallen medewerkers stellen dat zij een "angstcultuur" ervaren door hoofdredacteur Bert Huisjes.

1 uur geleden
Inspectie: onvoldoende passende hulp in gesloten jeugdzorg

UTRECHT (ANP) - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) maakt zich zorgen dat in de gesloten jeugdzorg (JeugdzorgPlus) onvoldoende passende hulp wordt geboden. Het duurt vaak te lang voordat een jongere behandeling krijgt. Juist jongeren die zijn opgenomen in de gesloten jeugdzorg moeten zonder vertraging passende hulp krijgen. Dit staat in de publicatie 'Onvoldoende passende hulp in de JeugdzorgPlus'.

1 uur geleden
Rechtbank behandelt zaak fatale aanrijding Wereldhavendagen

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank behandelt donderdag de zaak over het dodelijke ongeluk op de Maasboulevard tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. De 37-jarige Mark G. uit Nijmegen staat terecht voor het doodrijden van een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin uit Capelle aan den IJssel, op 2 september vorig jaar. Enkele meters verderop liet G. zijn bestelbus achter en ging hij ervandoor. Een dag later meldde hij zich bij de politie.

6 uur geleden
Hof doet uitspraak over publicatieverbod AD

AMSTERDAM (ANP) - Het hof in Amsterdam doet donderdagmiddag uitspraak in het hoger beroep dat draait om het verbod op een publicatie van het AD. De rechtbank verbood de publicatie, die is gebaseerd op geluidsopnames die zijn gemaakt door wijlen Peter R. de Vries, na een kort geding.

6 uur geleden
Ruim 11.000 mensen vieren bijzondere 'schrikkelverjaardag'

DEN HAAG (ANP) - Ruim 11.000 mensen vieren vandaag, op schrikkeldag, hun verjaardag. Dat is bijzonder omdat een schrikkeldag maar eens in de vier jaar voorkomt. Op een gemiddelde dag zijn zo'n 40.000 mensen jarig, weet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

9 uur geleden
Oproep internationale media aan Israël: geef toegang tot Gaza

DEN HAAG (ANP) - Verschillende internationale nieuwsomroepen, waaronder CNN, Sky News en de Britse omroep BBC, hebben Israël en Egypte woensdag in een open brief opgeroepen om voor "een vrije en onbelemmerde toegang" te zorgen voor journalisten tot de Gazastrook. Sinds het begin van de oorlog op 7 oktober is het voor buitenlandse media nagenoeg onmogelijk toegang te krijgen tot de enclave.

11 uur geleden
Drie cipiers Nieuwersluis vervolgd voor aanranding en verkrachting

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie vervolgt drie bewakers van vrouwengevangenis Nieuwersluis voor aanranding van vrouwelijke gedetineerden. Een woordvoerster van het OM Midden-Nederland bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover. Een van de bewakers wordt ook verdacht van verkrachting van een gevangene.

12 uur geleden