Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD: school moet eigen bijdrage hoogbegaafde terugstorten

VVD: school moet eigen bijdrage hoogbegaafde terugstorten

DEN HAAG (ANP) - Scholen die ouders van hoogbegaafde kinderen om een eigen bijdrage hebben gevraagd, moeten die terugstorten, vindt de VVD. Hoogbegaafde leerlingen die extra aandacht nodig hebben, hebben daar recht op. Net als kinderen die het leren juist moeilijker afgaat.

De eigen bijdrage die sommige scholen nog altijd vragen, is de Tweede Kamer al langer een doorn in het oog. Onderwijsminister Arie Slob beloofde VVD-Kamerlid Rudmer Heerema dat de inspectie aan die praktijk een eind zou maken als hij zou melden welke scholen zich daaraan bezondigen. Maar ouders van hoogbegaafde leerlingen kregen ook deze maand nog een rekening, constateert Heerema.

Heerema's geduld is op. Hij wil dat de Kamer de minister opdraagt om harder in te grijpen. Slob moet scholen te verstaan geven dat ze direct moeten stoppen met het vragen van een eigen bijdrage. Op overtreding moet een straf komen te staan. De minister moet samen met scholen, ouders en de samenwerkingsverbanden die een plaats zoeken voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben, passend onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen regelen.

Samenwerkingsverbanden

En ouders die een eigen bijdrage hebben moeten overmaken, moeten die terugkrijgen, vindt Heerema. Dat kunnen de samenwerkingsverbanden, die onnodig veel geld opzij hebben gezet, mooi betalen.

De Kamer riep Slob al eerder op korte metten te maken met verplichte eigen bijdragen van ouders met een hoogbegaafd kind. Heerema vertrouwt erop dat hij ook nu steun krijgt.

Meer uit Binnenland

OM eist 20 jaar cel in hoger beroep Drentse kofferbakmoord

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger over de zogeheten Drentse kofferbakmoord heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van twintig jaar geëist. "Alles wijst in de richting van één persoon: Hans O.", zei de aanklager donderdag in het hof in Leeuwarden.

46 minuten geleden
Man krijgt 12 jaar cel en tbs voor doodsteken ex-vriendin

ARNHEM (ANP) - De rechtbank in Arnhem heeft een 32-jarige man veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging, omdat hij in maart van dit jaar in Nijmegen zijn ex-vriendin doodstak met een schaar en een mes. Hij raakte haar 74 keer. De man moet ook een schadevergoeding betalen aan de moeder van zijn ex-vriendin en aan zijn dochtertje van een jaar oud, die de hele steekpartij heeft gezien.

53 minuten geleden
Advocaten schutter McDonald's: dit is geen moord

ZWOLLE (ANP) - De 34-jarige Veysel Ü. heeft het doodschieten van twee mannen in een McDonald's in Zwolle nooit gepland. "Er is iets geknapt in hem", zei advocaat Esther Blok donderdag in de rechtbank in Zwolle.

1 uur geleden
Tot en met dit weekend kans op overlast door houtrook

HOUTEN (ANP) - Door een hooguit zwakke wind wordt er vanaf donderdag tot en met zondagochtend overlast door houtrook verwacht. Volgens Weeronline kan het zelfs windstil blijven, waardoor de rook afkomstig van houtstook kan blijven hangen en overlast kan veroorzaken.

1 uur geleden
Verdachte kofferbakmoord: ik word neergezet als monster

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger beroep in de zaak van de Drentse kofferbakmoord heeft verdachte Hans O. donderdag bij het hof nogmaals zijn onschuld bepleit. "Ik ben neergezet als een monster, maar ik heb het niet gedaan", zei de verdachte uit Emmen.

3 uur geleden
Vier aanhoudingen bij oprollen drugslab in Hulten

HULTEN (ANP) - De politie heeft op de Broekdijk in het Brabantse Hulten donderdagochtend een drugslab gevonden. Er zijn vier verdachten aangehouden. Over hun identiteit is nog niets bekend, zegt een politiewoordvoerster.

3 uur geleden
Douane vindt bijna 1000 kg coke in lading bevroren sinaasappelsap

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag in de haven van Rotterdam 976 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading bevroren sinaasappelsap afkomstig uit Brazilië en hebben een straatwaarde van ruim 73 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

3 uur geleden