Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD-leden uiten zorgen in brief aan partijtop

VVD-leden uiten zorgen in brief aan partijtop

DEN HAAG (ANP) - Een groep VVD'ers uit in een brief aan de partijtop hun zorgen over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. Ze schrijven aan onder anderen het partijbestuur, de Tweede Kamerfractie en ook partijleider Mark Rutte dat de top geen verbinding heeft met leden van en stemmers op de partij.

Zo vragen de ondertekenaars zich af of "de club in Den Haag" wel nadenkt over de eigen rol "in de huidige stand van zaken in het politieke en maatschappelijke landschap", zo is te lezen in de brief die volgens de NOS door ongeveer honderd leden is ondertekend. "We willen jullie daarom op het hart drukken om met een kritische blik te kijken naar wat voor ons ligt."

De ondertekenaars vinden dat de kennis en kunde van mensen binnen de partij beter moeten worden benut. "We krijgen top-down hapklare brokken voorgeschoteld die we mogen uitvoeren en ondergaan. De wijze van campagne voeren, zowel bij deze verkiezingen als ook de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is hier een lichtend voorbeeld van. Beeldvorming van binnen en naar buiten is hierdoor niet optimaal".

Werk aan de winkel

Betrokken mensen lopen nu tegen muren aan en haken daardoor af, waardoor de kloof alleen maar groter wordt, stellen ze. "Het is dus van groot belang dat we ons realiseren dat de mensen de partij maken, niet de politiek, en zeker niet de politieke top. Samen zijn we de VVD", is hun boodschap.

De uitkomst van de Statenverkiezingen waarbij de BoerBurgerBeweging als grote winnaar uit de bus kwam, maakt volgens de briefschrijvers duidelijk dat er werk aan de winkel is. "We dreigen na meer dan twaalf jaar hard werken ons mooie land nu te verliezen aan verdeeldheid, onvrede en een kloof tussen Den Haag en de rest van Nederland."

Meer uit Politiek

Yeşilgöz: we gingen juist richting overeenstemming op asiel

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz is verbaasd dat PVV-leider Geert Wilders maandag plots vertrok uit een formatieoverleg. Volgens de liberale voorvrouw "gingen we richting consensus op een stevig pakket" wat betreft asielmaatregelen. "Ik vond dat het eruit zag alsof het van tevoren bedacht was", zegt Yeşilgöz bij de talkshow BEAU.

7 uur geleden
Nieuw box 3-stelsel lastig uitvoerbaar voor fiscus én burger

DEN HAAG (ANP) - Hervorming van de vermogensrendementsheffing is nog ingewikkelder dan gedacht, en daardoor maar moeilijk uitvoerbaar, blijkt uit een brief van demissionair staatssecretaris Marnix van Rij. De fiscus moet honderden extra mensen aannemen, en het nieuwe voorstel legt een dusdanig groot beslag op de systemen dat het in het geplande invoeringsjaar 2027 niet volledig geïmplementeerd kan worden. Voor een deel van de burgers die belasting moeten betalen uit inkomen op vermogen, is het nieuwe stelsel "naar verwachting (te) complex".

10 uur geleden
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

DEN HAAG (ANP) - In de asielopvang zijn met spoed 12.000 extra bedden nodig. Die extra opvangplekken moeten er uiterlijk 1 juli zijn, schrijft demissionair staatssecretaris Eric van der Burg aan de Tweede Kamer. Hij spreekt van "een acute situatie". Alle opvanglocaties zitten voller dan eigenlijk zou mogen.

11 uur geleden
Wilders vroeg schorsing in 'stevig' asielgesprek aan formatietafel

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft tijdens een "stevig" gesprek aan de formatietafel een schorsing gevraagd. Dat had vooral met de onderhandelingen over asiel en migratie te maken, zeggen informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. Berichten dat de PVV-voorman boos is weggelopen, spreken zij tegen. "Hij heeft een schorsing aangevraagd en heeft het pand op ordentelijke wijze verlaten."

12 uur geleden
Kabinet geeft 11 miljoen euro extra uit aan bibliotheken

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet trekt 11 miljoen euro extra uit voor een subsidieregeling voor bibliotheken, meldt staatssecretaris Fleur Gräper (Cultuur). Gemeentes hebben al twee rondes de kans gehad om een aanvraag in te dienen. Toch zijn 63 aanvragen van 44 gemeentes afgewezen. Zij mogen het in een derde ronde nog een keer proberen.

14 uur geleden
Nederland trekt 10 miljoen extra uit voor voedselhulp in Soedan

DEN HAAG (ANP) - Nederland stelt 10 miljoen euro extra beschikbaar voor humanitaire noodhulp aan Soedan. Dat meldt demissionair minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) tijdens een conferentie in Parijs.

14 uur geleden
Bijna 100 miljoen om twee dieselspoorlijnen te elektrificeren

ZWOLLE (ANP) - Het kabinet heeft bijna 100 miljoen euro vrijgemaakt om twee spoorlijnen in de provincies Overijssel en Gelderland te elektrificeren. Tussen Almelo en Hardenberg en tussen Zutphen en Oldenzaal rijden nu nog dieseltreinen. Het is de bedoeling dat het spoor hier binnen enkele jaren een bovenleiding krijgt, zodat er elektrisch aangedreven treinen kunnen rijden.

14 uur geleden