Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD komt uiterlijk in december met kandidaat-lijsttrekker

VVD komt uiterlijk in december met kandidaat-lijsttrekker

DEN HAAG (ANP) - Het bestuur van de VVD presenteert uiterlijk op 1 december haar kandidaat-lijsttrekker. Het is vrijwel zeker dat Mark Rutte de liberalen opnieuw gaat leiden bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer die gepland staan voor volgend jaar maart.

Tegenkandidaten kunnen zich dan nog tot 1 januari melden waarna er mogelijk nog een ledenraadpleging volgt. De uitslag daarvan wordt uiterlijk op 26 januari bekend, meldt de partij.

De VVD gaat in de peilingen ver aan kop. Sinds de coronacrisis is de populariteit van de partij flink gegroeid. Rutte heeft steeds gezegd in de zomer te willen nadenken over een nieuw lijsttrekkerschap.

Bij de meeste andere grote partijen zijn de belangrijkste kandidaten voor het lijsttrekkerschap al wel bekend.

Meer uit Binnenland

BBB met acht zetels in Provinciale Staten van Noord-Holland

DEN HAAG (ANP) - Na het tellen van alle stemmen in Noord-Holland heeft de BoerBurgerBeweging (BBB) ook in die provincie een stevig fundament gelegd voor de Eerste Kamer. De partij van Caroline van der Plas werd met 13,6 procent van de stemmen de grootste bij de Provinciale Statenverkiezingen en kan rekenen op 8 zetels, meldt de Verkiezingsdienst van het ANP.

5 minuten geleden
GroenLinks verliest flink maar blijft grootste in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Ondanks een verlies van ruim 5 procentpunten ten opzichte van vier jaar geleden is GroenLinks (GL) met 18,3 procent van de stemmen ook bij deze Provinciale Statenverkiezingen de grootste partij in Amsterdam, nadat in die stad alle stemmen zijn geteld.

49 minuten geleden
Minderjarige 'fan' die klap uitdeelde aan Jetro Willems weer vrij

GRONINGEN (ANP) - De 'fan' die zondag voetballer Jetro Willems van FC Groningen een klap gaf, zit niet meer vast, laat de politie weten. Wanneer hij precies is vrijgelaten kon een politiewoordvoerder niet zeggen. De minderjarige man uit Groningen blijft verdachte van mishandeling.

59 minuten geleden
Nederlandse IPCC-auteurs zien ook lichtpuntjes voor het klimaat

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse wetenschappers Detlef van Vuuren en Aimée Slangen leverden een belangrijke bijdrage aan het maandag verschenen rapport van het VN-klimaatpanel IPCC. Ondanks de grotendeels sombere boodschap - de wereld doet nog steeds te weinig tegen klimaatverandering en dat heeft grote gevolgen - zien zij ook een aantal gunstige ontwikkelingen. "Er is zeker nog hoop, maar dat vergt veel inspanningen van iedereen wereldwijd", zegt Slangen, die werkt voor het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ).

3 uur geleden
Natuurorganisaties: alles nodig om klimaatverandering te beperken

AMSTERDAM (ANP) - Door alles op alles te zetten is het nog mogelijk om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad Celsius, denken natuurorganisaties Greenpeace en Milieudefensie. Het is dan wel "alle hens aan dek", benadrukt Peer de Rijk van Milieudefensie.

3 uur geleden
Organisaties willen hoger ambitieniveau tegen klimaatverandering

DEN HAAG (ANP) - Groene en maatschappelijke organisaties pleiten voor grotere ambities in de strijd tegen klimaatverandering. Ze zien in het maandag verschenen rapport van het klimaatpanel IPCC een extra aansporing voor overheden om meer actie te ondernemen.

3 uur geleden
Máxima in Casablanca begonnen aan VN-reis Marokko

CASABLANCA (ANP) - Koningin Máxima is maandagmiddag aangekomen in Casablanca, waar zij aan haar driedaagse VN-reis aan Marokko begint. Zij landde maandagmiddag in de grootste stad van Marokko.

4 uur geleden