Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD en CDA blijven stil na nieuw formatieoverleg

VVD en CDA blijven stil na nieuw formatieoverleg

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Wopke Hoekstra wilden maandag na nieuw formatieoverleg wederom niets zeggen over de inhoud. Er heerst al weken radiostilte omdat "alles wat we er nu in het openbaar over zeggen totaal niet helpt om een kabinet dichterbij te brengen", aldus Rutte na afloop.

Eerder op de dag sprak informateur Mariƫtte Hamer met Lilianne Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks). Zij lieten na hun gesprek weten wel eens duidelijkheid te willen van VVD en CDA, die zich verzetten tegen een nieuwe regering met de twee linkse partijen. Zij willen graag met de ChristenUnie praten, maar dat ziet D66 niet zitten.

PvdA en GroenLinks hebben laten weten alleen maar samen te willen onderhandelen over kabinetsdeelname. Ze kregen daarvoor afgelopen zaterdag groen licht van hun leden. D66 wil een zo "progressief mogelijk kabinet" vormen en wil met beide linkse partijen gaan onderhandelen.

De verkiezingen waren ruim vijf maanden geleden. Wanneer Hamer met haar eindverslag komt is nog niet duidelijk. In de Kamer groeit ook het ongeduld over de trage gang van zaken. Tijdens het reces schreven VVD en D66 een document dat een aanzet kan zijn voor een mogelijk regeerakkoord. GroenLinks en PvdA zagen hierin wel aanknopingspunten om verder te praten, de ChristenUnie zag er weinig in.

Meer uit Politiek

CU-leider Segers: kabinet moet prijsstijgingen extra compenseren

DEN HAAG (ANP) - Coalitiepartij ChristenUnie vindt dat het kabinet in de nieuwe begroting "extra stappen" moet zetten om de stijgende prijzen te compenseren. Dat stelt fractievoorzitter Gert-Jan Segers. Het kabinet heeft dit jaar weliswaar veel geld uitgetrokken om de prijsstijgingen van onder meer energie en brandstof te dempen, maar veel van die compensatiemaatregelen gelden alleen dit jaar.

3 uur geleden
VluchtelingenWerk: Rijk moet vertrouwen gemeenten terugwinnen

AMSTERDAM (ANP) - Asielstaatssecretaris Eric van der Burg moet namens het Rijk het vertrouwen van gemeenten winnen om beweging te krijgen in de vastgelopen asielketen. Dat is volgens VluchtelingenWerk de eerste stap richting een oplossing. De organisatie reageert op het nieuws dat aanzienlijk minder statushouders een huis hebben gekregen dan de overheid wilde.

4 uur geleden
Van der Plas: BBB zegt rekeningen bij Rabobank op

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging stopt met bankieren bij de Rabobank. Dat heeft partijleider Caroline van der Plas gezegd in reactie op uitlatingen van Rabobank-bestuursvoorzitter Wiebe Draijer over leningen aan boeren. Hij noemt het "zeer onwaarschijnlijk" dat een boer in de buurt van een kwetsbaar natuurgebied nog een lening krijgt voor uitbreiding.

19 uur geleden
Versnelling verhuizing statushouders uit azc's loopt ver achter

DEN HAAG (ANP) - Het aantal statushouders dat versneld vanuit een asielzoekerscentrum (azc) naar bijvoorbeeld een flexwoning of een omgebouwd kantoorpand is verhuisd, loopt ver achter bij de aantallen in de afspraken die het kabinet daarover heeft gemaakt. Sinds 1 juli zijn er tot nu toe slechts 3040 statushouders uit een azc naar een woning uitgestroomd, in plaats van de afgesproken 5840.

21 uur geleden
Ook supermarkten schuiven officieel aan bij Remkes

DEN HAAG (ANP) - Stikstof-gespreksleider Johan Remkes spreekt volgende week donderdag onder andere met supermarkten. Jumbo en brancheorganisatie CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) schuiven officieel aan bij het gesprek met bewindslieden. Daarbij zijn ook andere ketenpartijen, bedrijven en banken aanwezig.

1 dag geleden
Van den Oever: FDF schort harde acties op als gebaar goede wil

SINT HUBERT (ANP) - Farmers Defence Force schort zijn "harde acties" voorlopig op "uit blijk van goede wil" naar het kabinet. Voorman Mark van den Oever zegt dat de groep dat doet als "eerste handreiking" in de hoop dat de overheid kiest voor andere plannen om de uitstoot van stikstof terug te brengen.

1 dag geleden
Coalitiepartijen praten donderdag bij, onder meer over koopkracht

DEN HAAG (ANP) - De fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen komen donderdag voor het eerst sinds het begin van het zomerreces bijeen om bij te praten. De alarmerende berichten over de ontwikkeling van de koopkracht zullen daarbij besproken worden, maar ook bijvoorbeeld de aanpak van het stikstofprobleem.

1 dag geleden