Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'VVD blijft populairste partij bij ondernemers'

'VVD blijft populairste partij bij ondernemers'

DEN HAAG (ANP) - De VVD blijft de populairste partij bij ondernemers. In een ledenpeiling van VNO-NCW gaf 44 procent van de respondenten aan op de VVD te gaan stemmen, zegt de werkgeversorganisatie.

De tweede partij onder ondernemers is het CDA met 15 procent van de stemmen. Op de derde plaats komt D66 met 9 procent. Zo’n 6 procent vulde in het nog niet te weten.

Een nieuwe coalitie bestaande uit VVD, CDA en D66 zou de voorkeur hebben van 23 procent van de ondernemers. Op de voet gevolgd door de 22 procent die het graag helemaal hetzelfde houdt: zij willen het liefst weer een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Verder laat 68 procent van de ondernemers weten enigszins (54 procent) tot zeer tevreden (14 procent) te zijn over het beleid dat de huidige coalitie heeft gevoerd. Zo’n 25 procent is juist enigszins (12 procent) tot zeer ontevreden (13 procent).

Over wie het nieuwe kabinet straks moet gaan leiden, is de meerderheid van ondernemers het eens: dat moet wederom Mark Rutte zijn. Op de tweede plaats staat Wopke Hoekstra. Ook Sigrid Kaag wordt relatief veel genoemd. Vooral haar internationale ervaring maakt ondernemers enthousiast.

Bijna een derde van de ondernemers vindt herstel van de economie een topprioriteit voor het nieuwe kabinet. Een goede tweede is het klimaat. Ook zorg en onderwijs worden veel genoemd als topprioriteit, evenals het bouwen van woningen.

Meer uit Politiek

Yesilgöz noemt neersteken Rushdie 'verschrikking'

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse politici reageren geschokt op het nieuws dat de bekende schrijver Salman Rushdie is neergestoken in de Verenigde Staten. Premier Mark Rutte spreekt van een "verschrikkelijke aanval" op de auteur. "Wat we altijd vreesden is gebeurd: neergestoken terwijl hij gebruikmaakte van zijn fundamentele recht op vrijheid van meningsuiting", aldus de premier.

6 uur geleden
CU-leider Segers: kabinet moet prijsstijgingen extra compenseren

DEN HAAG (ANP) - Coalitiepartij ChristenUnie vindt dat het kabinet in de nieuwe begroting "extra stappen" moet zetten om de stijgende prijzen te compenseren. Dat stelt fractievoorzitter Gert-Jan Segers. Het kabinet heeft dit jaar weliswaar veel geld uitgetrokken om de prijsstijgingen van onder meer energie en brandstof te dempen, maar veel van die compensatiemaatregelen gelden alleen dit jaar.

11 uur geleden
VluchtelingenWerk: Rijk moet vertrouwen gemeenten terugwinnen

AMSTERDAM (ANP) - Asielstaatssecretaris Eric van der Burg moet namens het Rijk het vertrouwen van gemeenten winnen om beweging te krijgen in de vastgelopen asielketen. Dat is volgens VluchtelingenWerk de eerste stap richting een oplossing. De organisatie reageert op het nieuws dat aanzienlijk minder statushouders een huis hebben gekregen dan de overheid wilde.

11 uur geleden
Van der Plas: BBB zegt rekeningen bij Rabobank op

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging stopt met bankieren bij de Rabobank. Dat heeft partijleider Caroline van der Plas gezegd in reactie op uitlatingen van Rabobank-bestuursvoorzitter Wiebe Draijer over leningen aan boeren. Hij noemt het "zeer onwaarschijnlijk" dat een boer in de buurt van een kwetsbaar natuurgebied nog een lening krijgt voor uitbreiding.

1 dag geleden
Versnelling verhuizing statushouders uit azc's loopt ver achter

DEN HAAG (ANP) - Het aantal statushouders dat versneld vanuit een asielzoekerscentrum (azc) naar bijvoorbeeld een flexwoning of een omgebouwd kantoorpand is verhuisd, loopt ver achter bij de aantallen in de afspraken die het kabinet daarover heeft gemaakt. Sinds 1 juli zijn er tot nu toe slechts 3040 statushouders uit een azc naar een woning uitgestroomd, in plaats van de afgesproken 5840.

1 dag geleden
Ook supermarkten schuiven officieel aan bij Remkes

DEN HAAG (ANP) - Stikstof-gespreksleider Johan Remkes spreekt volgende week donderdag onder andere met supermarkten. Jumbo en brancheorganisatie CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) schuiven officieel aan bij het gesprek met bewindslieden. Daarbij zijn ook andere ketenpartijen, bedrijven en banken aanwezig.

1 dag geleden
Van den Oever: FDF schort harde acties op als gebaar goede wil

SINT HUBERT (ANP) - Farmers Defence Force schort zijn "harde acties" voorlopig op "uit blijk van goede wil" naar het kabinet. Voorman Mark van den Oever zegt dat de groep dat doet als "eerste handreiking" in de hoop dat de overheid kiest voor andere plannen om de uitstoot van stikstof terug te brengen.

1 dag geleden