Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD-bestuur twijfelt ondanks lek website niet aan verkiezing

VVD-bestuur twijfelt ondanks lek website niet aan verkiezing

DEN HAAG (ANP) - De VVD heeft "alle vertrouwen in de verkiezing, het proces en de uitkomst", zegt een woordvoerder van het partijbureau. De woordvoerder zegt dat in reactie op het bericht van BNR dat de website waarop VVD-leden een nieuwe partijvoorzitter kiezen, niet goed was beveiligd. Het lek is inmiddels gedicht, stelt de websitebouwer.

De VVD-leden konden deze week een nieuwe partijvoorzitter kiezen. De strijd gaat tussen de huidige interim-voorzitter Onno Hoes en Eric Wetzels. Hoes heeft de voorkeur van het partijbestuur. Wetzels is favoriet bij kritische liberalen die meer interne discussie willen en vinden dat de partijtop meer oog moet hebben voor de leden.

"De VVD heeft geen reden om te twijfelen aan het proces van de voorzittersverkiezing", zegt de woordvoerder van het partijbureau. Inkesta, het bedrijf dat de verkiezingen voor de VVD verzorgt, heeft het partijbureau "verzekerd van de integriteit en eerlijkheid van het stemproces".

Onderzoek

Uit onderzoek van BNR is onder meer naar voren gekomen dat het stemgeheim van VVD-leden niet waterdicht is en dat de IP-adressen van stemmers met Google worden gedeeld. De door BNR aangekaarte punten "hebben geen enkele invloed gehad op onze verkiezing", benadrukt de woordvoerder van het partijbureau. De VVD en Inkesta zijn alle punten langsgelopen, waardoor het partijbureau gerustgesteld is.

De beveiligingslekken meldde BNR eind vorige week bij Inkesta, waarop het bedrijf onmiddellijk ingreep. Het delen van IP-adressen met Google is volgens BNR nog niet opgelost, maar daar wordt wel aan gewerkt. De VVD-leden kunnen tot vrijdag hun stem uitbrengen.

Meer uit Politiek

Gronings regioberaad over Nieuw Begin moet openbaar

GRONINGEN (ANP) - Volksvertegenwoordigers in Groningen willen grip houden op de besteding van de aardbevingsmiljarden, maar de manier waarop ze dat tot nu toe organiseren stuit op kritiek in Provinciale Staten. Het Regioberaad van Staten- en raadsleden over "democratische verankering" bij de vormgeving van een 'Nieuw Begin' na het gaswinningsleed vergadert vooralsnog in beslotenheid, maar dat moet volgens een meerderheid in Provinciale Staten transparanter.

44 minuten geleden
Export van Nederlandse onderdelen van F-35 wordt niet gestopt

DEN HAAG (ANP) - De export van in Nederland geproduceerde onderdelen voor de F-35 naar andere landen dan Israël wordt niet stopgezet. Dat schrijft minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel) in een aanvullende toelichting op de uitspraak van het gerechtshof aan de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Van der Burg moet asielaanvragen van Palestijnen gewoon behandelen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Justitie en Veiligheid) moet de aanvragen van asielzoekers uit de Palestijnse gebieden gewoon in behandeling nemen. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. In december besloot Van der Burg dat de aanvragen tijdelijk bevroren zouden worden, maar volgens de Raad van State heeft hij zijn besluit niet goed gemotiveerd, omdat hij zich niet baseerde op de meest actuele informatie.

2 uur geleden
Omtzigt over asiel: we houden ons aan internationale afspraken

DEN HAAG (ANP) - Asiel blijft een struikelblok aan de formatietafel. NSC-leider Pieter Omtzigt herhaalde woensdag in de marge van een nieuwe ronde van onderhandelingen dat hij vasthoudt aan de "basislijn" ten aanzien van de rechtstaat die de onderhandelende partijen in januari al zijn overeengekomen. Daarin staat onder meer dat bestaande verdragen en Europese wetgeving worden gerespecteerd.

3 uur geleden
Kamer stemt niet over geld pechgeneratie, Dijkgraaf teleurgesteld

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft dinsdag toch niet gestemd over een plan van NSC om de 'pechgeneratie' tegemoet te komen voor de gestegen rente op studieleningen. Voor het plan is volgens de partij onvoldoende draagvlak. Partijleider Pieter Omtzigt kreeg afgelopen najaar - toen nog als onafhankelijk Kamerlid - voldoende steun voor het plan om het belastingvoordeel voor expats flink te versoberen. Daar wilde hij de tegemoetkoming voor studenten uit betalen, zonder precies uit te werken hoe. Dat blijft nu onduidelijk, tot teleurstelling van onderwijsminister Robbert Dijkgraaf.

17 uur geleden
NSC en VVD onder vuur in debat over enquête naar fraudebeleid

DEN HAAG (ANP) - NSC en VVD krijgen harde kritiek van andere partijen omdat ze nog niet onomwonden willen zeggen de aanbevelingen van de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid en Dienstverlening over te nemen. NSC wil het liefst met de hele Kamer een motie steunen, en kijkt dus naar de grootste partij en onderhandelingspartner PVV. De VVD heeft nog een aantal vragen over de adviezen.

17 uur geleden
Informateurs: medio mei duidelijk of er een rechts kabinet komt

DEN HAAG (ANP) - Op 15 mei zal duidelijk zijn of PVV, VVD, NSC en BBB een kabinet kunnen vormen, zeggen de informateurs. Ze zijn ook niet beschikbaar om er nog een week of twee aan vast te plakken, lieten Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf dinsdag weten na een nieuwe dag van overleg. "Als wij vooruitkijken, dan kunnen we echt 15 mei de conclusie trekken of dit wel kan of niet kan", zei Dijkgraaf.

17 uur geleden