Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vuurwerk werd bij huis persfotograaf van AT5 binnengegooid

Vuurwerk werd bij huis persfotograaf van AT5 binnengegooid

AMSTERDAM (ANP) - Het huis in Amsterdam waar maandagavond en dinsdagochtend via de brievenbus vermoedelijk zwaar vuurwerk naar binnen werd gegooid, is van een persfotograaf van AT5. Dat bevestigt de hoofdredacteur Altan Erdogan van de lokale omroep na berichtgeving van Het Parool. Onduidelijk is nog of de actie met zijn werk heeft te maken. "Dat moet blijken uit onderzoek en dat is net begonnen", aldus Erdogan.

Maandag werd de fotograaf om 22.45 uur voor de eerste keer opgeschrikt door een harde knal, waarna de woonkamer vol rook stond. De journalist kon via het voorraam uit de woning komen en de politie waarschuwen. Dinsdag rond 07.00 uur volgde de tweede knal. De voordeur is flink beschadigd.

De fotograaf is "geschrokken, hij begrijpt niet waarom dit hem gebeurt". Hij bleef ongedeerd en is onderhand in veiligheid gebracht, aldus Erdogan. Ook is aangifte gedaan. De hoofdredacteur en fotograaf hebben geen idee wie er achter de aanvallen zit en vanuit welke hoek die komen. "Hij maakt veel foto's van ongevallen en dergelijke, dus een link is nog niet zomaar gelegd."

Erdogan zal nog contact opnemen met de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Een woordvoerder van de beroepsvereniging hoopt dat dit gebeurt, zodat als dit nodig is maatregelen genomen kunnen worden om voor beveiliging van de journalist te kunnen zorgen.

Meer uit Binnenland

Duizenden mensen bezoeken asielzoekerscentra tijdens open dag

DEN HAAG (ANP) - Duizenden geïnteresseerden hebben zaterdag een bezoek gebracht aan een van de azc's die de deuren hadden opengezet tijdens een open dag. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND is deze dag "zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving". De azc's zetten de deuren open op Burendag, een door het Oranjefonds georganiseerde dag.

1 uur geleden
COA: ook voldoende opvangplekken asielzoekers begin komende week

TER APEL (ANP) - De acute nood voor de opvang van asielzoekers is opgelost, zo meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zaterdagavond. Er is vanuit de gemeenten voldoende aanbod om iedereen een plek te bieden "om in ieder geval dit weekend en begin volgende week door te komen". Welke gemeenten specifiek hebben gereageerd op de oproep van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) om meer plaatsen voor de opvang van asielzoekers beschikbaar te stellen is niet bekend.

2 uur geleden
Marijnissen (SP): aandeelhouders, dit is nog maar het begin

ARNHEM (ANP) - Aandeelhouders en banken moeten zich zorgen gaan maken in aanloop naar de verkiezingen, zegt SP-leider Lillian Marijnissen. De Tweede Kamer heeft bij de Algemene Politieke Beschouwingen een koopkrachtpakket aangenomen dat grotendeels wordt betaald uit lastenverhogingen voor bedrijven, banken en beleggers. Als de SP groot wordt bij de verkiezingen van 22 november, belooft Marijnissen nog meer rekeningen neer te leggen bij het bedrijfsleven.

2 uur geleden
PvdD wil op congres fel intern conflict achter zich laten

DEN BOSCH (ANP) - Leden van het door interne conflicten geplaagde Partij voor de Dieren komen bijeen in Den Bosch. Op het congres hoopt de partijtop weer vooruit te kijken en het "gedoe", zoals de zeer publieke ruzie tussen partijleider Esther Ouwehand en het voormalige bestuur in de partij wordt genoemd, achter zich te laten. Het is de vraag of de strijdbijl inderdaad wordt begraven en of de partij geen schade heeft opgelopen met de verkiezingen in het vooruitzicht.

2 uur geleden
Te weinig vrouwen op Volt-lijst en daardoor vallen ook 5 mannen af

DEN HAAG (ANP) - Voor de kandidatenlijst van Volt zijn niet genoeg geschikte vrouwen beschikbaar, en daardoor vallen ook vijf mannen af die kandidaat konden zijn. Volt wil precies evenveel mannen als vrouwen op de lijst, ook wel 'pariteit' genoemd.

2 uur geleden
Optimistische Bontenbal houdt wel van underdogpositie

DEN BOSCH (ANP) - Het CDA is al vaker doodverklaard, zegt lijsttrekker Henri Bontenbal na zijn toespraak tot het partijcongres zaterdag in Den Bosch. Maar de partij komt er weer bovenop, bezweert hij. "Dat gaan we opnieuw laten zien."

3 uur geleden
Dassen wil met Volt als 'breekijzer' oude systemen vervangen

DEN HAAG (ANP) - De politieke partij Volt moet een "breekijzer" worden waarmee wordt afgerekend met oude systemen, zegt partijleider Laurens Dassen tijdens het congres van zijn partij in Den Haag. Radicale keuzes zijn volgens hem daarom nodig, omdat mens, natuur en klimaat het anders afleggen.

3 uur geleden